La Liga: Οσασούνα σημαίνει «πάθος» και «δύναμη»! (pics)

Το ωραίο εφετινό «παραμύθι» της Οσασούνα συνεχίστηκε και αυτή την αγωνιστική με την ομάδα του Χακόμπα Αρασάτε να πραγματοποιεί άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση.

Οι Βάσκοι επικράτησαν 2-1 μέσα στο «Μαδριγάλ» της αήττητης μέχρι το βράδυ της Κυριακής Βιγιαρεάλ και απολαμβάνουν τη 2η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμοι με Ρεάλ, Ατλέτικο και Σεβίλλη), με 17 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις από την άλλη Βασκική ομάδα και πρωτοπόρο της La Liga, τη Σοσιεδάδ.
Επειδή πολλές φορές συγκρίνουμε νούμερα και όχι αξία ομάδας, χθες έπαιζε η τροπαιούχος του Europa League, Βιγιαρεάλ με χρηματιστηριακή αξία 335 εκατομμυρίων ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt), απέναντι στη «φτωχή» Οσασούνα των μόλις 94 εκατομμυρίων ευρώ. Παρατάχθηκε στο γήπεδο, με μόλις έναν ξένο παίκτη στην ενδεκάδα της, τον Σέρβο Μπράσανατς και παίζοντας και παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο, πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Στο «Nuevo Mirandilla» απέναντι στην Κάντιθ έχανε 2-1 και τελικά επικράτησε 3-2, με δύο γκολ του Τόρες και του Νταβίντ Γκαρθία στις καθυστερήσεις, στη Μαγιόρκα, πάλι έχανε 2-1 και τελικά πήρε το τρίποντο με γκολ του Χάβι Μαρτίνεθ στο 88ο λεπτό και την Κυριακή σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες, το «Μαδριγάλ» πέτυχε το 2ο γκολ στο 87΄με τον 2ο και τελευταίο ξένο που υπήρχε στην αποστολή της, τον Αργεντινό Άβιλα, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 82ο λεπτό και πέντε λεπτά αργότερα, επωφελήθηκε από το λάθος του Αλγερινού Μαντί, σκοράροντας μετά από 651 ημέρες στη La Liga.

Η ομάδα της Παμπλόνα, με τη νίκη της επί της Βιγιαρεάλ, έφτασε τις 4 εκτός έδρας νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (το καλύτερο ρεκόρ στη La Liga), δείχνει περίσσιο «θράσος» στον αγωνιστικό χώρο και ανταμείβεται γι΄αυτό. Καθοδηγούμενη (από το 2018) από έναν νεαρό Βάσκο τεχνικό, τον 43χρονο Χακόμπα Αρασάτε, παρουσιάζει μία εικόνα πολύ δουλεμένης ομάδας στο γήπεδο, με πολλά τρεξίματα, σαφείς ρόλους των παικτών μέσα στο γήπεδο και πάθος που ξεχειλίζει.

Η Οσασούνα σκοράρει ανελλιπώς στα 9 τελευταία της ματς και έχει πετύχει 2 ή περισσότερα γκολ στους 5 από τους 9 τελευταίους της αγώνες.
Δεν έχει κερδίσει τρόπαια, μία φορά έφτασε στον τελικό του Copa del Rey το 2005 και έχει πάρει δύο φορές την 4η θέση στη La Liga, το 1991 και το 2006. Στην Ευρώπη, συμμετέχοντας την περίοδο 2006-07 στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αλλά της έκοψε το δρόμο προς τον τελικό, η μετέπειτα τροπαιούχος Σεβίλλη.

Όπως το 2004 η Εθνική Ελλάδος έγινε «φωτεινό» παράδειγμα για ομάδες που δεν πίστευαν ότι μπορούν να έχουν επιτυχίες, ανταγωνιζόμενες πολύ πιο ισχυρούς οικονομικά, αντιπάλους, όπως η άσημη Λέστερ του Ρανιέρι η οποία το 2016 κατέκτησε την Premier League, με μόλις τρεις ήττες σε όλο το πρωτάθλημα, έτσι και η Οσασούνα αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις μία σοβαρή ομάδα, με βάση κυρίως το όραμα και την οργάνωση και λιγότερο με το αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων. Άλλωστε η λέξη «osasuna» σημαίνει «υγεία» στα βασκικά και χρησιμοποιείται με την έννοια της «δύναμης» ή του «σθένους», στοιχεία που σίγουρα έχουν οι «Los Rojillos», η μοναδική ομάδα στη La Liga με βασκικό όνομα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.