Μπαρτσελόνα: «Χτίζει» την ομάδα του μέλλοντος

Στην αδιαμφισβήτητα πιο ολοκληρωμένη εμφάνισή της στην εφετινή σεζόν, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Λεβάντε με σκορ 3-0 στο «Καμπ Νόου».

Οι γηπεδούχοι ήταν γεμάτοι ενέργεια, δυναμισμό και ένταση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο να προηγείται ήδη 2-0. Η ωραία εικόνα των «μπλαουγκράνα» συμπληρώθηκε με το γκολ που πέτυχε λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, ο Ανσού Φατί.

Η ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΣΟΥ ΦΑΤΙ
Ο Ανσού Φατί τραυματίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά από 323 ημέρες και τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, έκανε τελικά τη θριαμβευτική επιστροφή του. Έχοντας μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, φυσικά, υπήρχαν επιφυλάξεις για το πώς θα επέστρεφε και αν θα ήταν ο ίδιος παίκτης. Αυτές οι ερωτήσεις απαντήθηκαν γρήγορα με το πολύ όμορφο τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι επευφημίες του κόσμου, η χαρά των συμπαικτών του και το χαμόγελο στο πρόσωπό του, έδειχναν πόσο σημαντική ήταν εκείνη η στιγμή για εκείνον, τους οπαδούς και όλη την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα έχει πλέον έναν «κλινικό» σκόρερ στο δυναμικό της.

Ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΣΕΡΤΖΙΝΙΟ ΝΤΕΣΤ
Ο Σερτζίνιο Ντεστ, παίζοντας σε θέση αριστερού μπακ αντί του τραυματία Τζόρντι Άλμπα, πραγματοποίησε πιθανότατα την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Με τον πιο «αμυντικό» Όσκαρ Μινγκέθα ως δεξί μπακ, η Μπαρτσελόνα έδωσε έμφαση στην επίθεση στην αριστερή πλευρά. Κατά συνέπεια, ο Ντεστ είχε πολλές ευκαιρίες να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν αμυντικό παγκόσμιας κλάσης. Ο 20χρονος Αμερικανός, τελείωσε το ματς με μία ασίστ, τέσσερις ντρίμπλες και τέσσερις πάσες-κλειδιά για τους συμπαίκτες του.

ΒΡΗΚΕ ΝΕΟΥΣ ΤΣΑΒΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΣΚΕΤΣ
17 χρόνων ο ένας, 19 ο άλλος. Κοιτάζοντας την αρχική ενδεκάδα πριν από το ματς, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να ανησυχήσει για τη μεσαία γραμμή των Καταλανών. Ενώ η παρουσία του Μπουσκέτς ήταν αυτονόητη, ο Γκάβι και ο Νίκο Γκονζάλες, των οποίων η συνολική ηλικία είναι μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερη από αυτή του αρχηγού, εύλογα δημιούργησε προβληματισμό.
Οι αριθμοί δεν μπορούν να δείξουν συνολικά την απόδοση τους μέσα στο γήπεδο, αλλά οι δύο νεαροί της Ακαδημίας, ο Γκάβι και ο Νίκο Γκονζάλες, είχαν αντίστοιχα 92% και 96% ολοκληρωμένες πάσες, πέντε ντρίμπλες και έξι πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η Μπαρτσελόνα έχει για νέο Τσάβι τον…Γκάβι και για νέο Μπουσκέτς τον Γκονζάλες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.