Κανιθάρες στα κανάλια Novasports: “Μείναμε έκπληκτοι με την Ελλάδα”! (vid)

Ο σπουδαίος Σάντι Κανιθάρες ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος του Ντέμη Νικολαΐδη στην πρεμιέρα της εκπομπής των καναλιών Novasports, "Monday FC".

Ο σπουδαίος Σάντι Κανιθάρες ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος του Ντέμη Νικολαΐδη στην πρεμιέρα της εκπομπής των καναλιών Novasports, “Monday FC”. O πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια μίλησε στον άλλοτε αντίπαλο του για το ισπανικό πρωτάθλημα, τα νέα αστέρια της La Liga, την σπουδαία του καριέρα, την Ελλάδα και την κατάκτηση του Εuro 2004, αλλά και για την φιλανθρωπική του δράση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάντι Κανιθάρες στα κανάλια Novasports:

Για τα νέα αστέρια του ισπανικού πρωταθλήματος μετά την αποχώρηση του Μέσι:

“Μίλησες για πολύ σημαντικούς παίκτες, οι οποίοι σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή στο ισπανικό πρωτάθλημα, μια εποχή που δύσκολα θα επαναληφθεί.

Γιατί οι αριθμοί του Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο κυρίως είναι αστραφτεροί. Είναι δύσκολο επίσης να ξεπεράσει κάποιος το βιογραφικό του Σέρχιο Ράμος.

Αλλά, πάντα υπήρχαν ταλέντο και μεγάλοι παίκτες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παίζουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν κάνει την εμφάνισή του νέοι παίκτες όπως ο Βινίσιους, ο οποίος είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχει ο Μπενζεμά που είναι εξαιρετικός, ο Ντεπάι που έχει δίνει πολλά στην Μπαρτσελόνα. Η Ατλέτικο έχει την καλύτερη ομάδα που είχε τα τελευταία χρόνια.

Η Βαλένθια έχει έναν καλό προπονητή, τον Μπορδαλάς που δουλεύει καλάέχει καταφέρει να βγάλει φανταστική απόδοση από τους παίκτες του. Η Σεβίλλη και η Βιγιαρεάλ είναι πολύ δυνατές και έχουν ομάδες για Champions League. Πάντα υπήρχε ταλέντο στην Ισπανία, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι υπάρχουν λιγότερα χρήματα από την Αγγλία και τις άλλες χώρες, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Παρί Σεν-Ζερμέν”.

Για τα φαβορί του εφετινού ισπανικού πρωταθλήματος:

“Υπερασπίζεται τον τίτλο της, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τον κατέκτησε την περυσινή σεζόν. Άρα, δικαιούται να είναι ένα από τα φαβορι για να τον κατακτήσει και φέτος. Συνήθως υπάρχουν τρία φαβορί, να δούμε αν θα υπάρξει και κάποια άλλη ομάδα ακόμη. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η στιγμή η Ατλέτικο έχει την τεράστια δυναμική που έχει η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Το έδειξε στο τελευτα΄θιο πρωτάθλημα. Θα ήταν πολύ άδικο να βγάλουμε εκτός των φαβορί την Ατλέτικο. Το κατέκτησε πέρυσι, τώρα και μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι στην πρώτη θέση.

Μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή αυτή τη σεζόν, μια σεζόν στην οποία ήταν δύσκολο να κάνεις μεταγραφές. Η Ατλέτικο με την εξαιρετική διαχείριση που έκανε, τα κατάφερε. Είναι άδικο να μην μιλά κάποιος με καλά λόγια αυτή τη στιγμή για την Ατλέτικο”.

Για τους τερματοφύλακες που ξεχωρίζει αυτή την περίοδο:

“Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει μεγάλους τερματοφύλακες, οι τρεις μεγάλοι έχουν μεγάλους τερματοφύλακες. Ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετικός, ο Όμπλακ βεβαίως της Ατλέτικο είναι εξαιρετικός, ο Κουρτουά μετά την αποχώρηση του Κέιλορ Νάβας από τη Ρεάλ παίζει με πολλή αυτοπεποίθηση. Προφανώς ο Νόιερ της Μπάγερν είναι από τους μεγάλους τερματοφύλακες, ο Άλισον επίσης της Λίβερπουλ. Ήταν ο καλύτερος παίκτης όταν η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League.

Μιλάμε για ένα γκρουπ μεγάλων τερματοφυλάκων, οι οποίοι προφανώς παίζουν στις μεγάλες ομάδες. Ποιος είναι ο καλύτερος; Φυσιολογικά κάθε σεζόν είναι κάποιος που ξεχωρίζει περισσότερο από τον άλλον και η συνολική απόδοση κρίνεται στο τέλος. Νομίζω ότι ήδη ανέφερα τους καλύτερους και γι’ αυτή τη σεζόν”.

Για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα:

“Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά για την Ελλάδα, η οποία ήταν εκεί σε συγκεκριμένες στιγμές για να το κατακτήσεις. Νιώσαμε την ίδια έκπληξη που νιώσατε και εσείς. Μείναμε έκπληκτοι, αλλά και χαρούμενοι. Θυμάμαι τον Νικοπολίδη, ο οποίος είναι καλός μου φίλος, αναμετρηθήκαμε πολλές φορές και πάντα τον θαύμαζα. Η απίθανη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας απέδειξε ότι στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο το μεγαλύτερο ταλέντο και η καλύτερη τεχνική, αλλά χρειάζεται η τακτική προσήλωση και άλλα πράγματα για να βγάλεις ένα ματς και να είσαι ανταγωνιστικός.

Ήταν ένα παράδειγμα για το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν είμαι από αυτούς, στους οποίους αρέσει το εκλεπτυσμένο στυλ ποδοσφαίρου με τους «δαντελένιους» παίκτες. Σίγουρα μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες, αλλά αξιολογώ και άλλα πράγματα. Η Ελλάδα είχε ταλέντο, τακτική προσήλωση, ήξερε να αμύνεται, είχε αρετές που την οδήγησαν στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν ένα μάθημα για το ποδόσφαιρο, αντίθετα από ό,τι πιστεύει πολύς κόσμος”.

Για τις καλύτερες και τις πιο άσχημες στιγμές που έζησε στο ποδόσφαιρο:

“Ευτυχώς είχα μεγάλες στιγμές, όπως το να κατακτήσω το έβδομο Champions League Με τη Ρεάλ μετά από 31 χρόνια, όπως για παράδειγμα το να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τη Βαλένθια 39 χρόνια μετά από το τελευταίο της, είναι οι τίτλοι που κάνουν χαρούμενο πολύ κόσμο και που αισθάνεσαι και εσύ χαρούμενος στο επάγγελμα που κάνεις, δεν θα έλεγα ως χειρότερες στιγμές τους χαμένους τελικούς με τη Βαλένθια γιατί εκεί φτάσαμε με πολλή προσπάθεια και θυσίες.

Η Βαλένθια ήταν ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, για το πώς μια ομάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική χωρίς να έχει τους πόρους των μεγάλων ομάδων. Άσχημες στιγμές είναι εκείνες που έχουν να κάνουν με τους τραυματισμούς, τις περιόδους που δεν παίζεις ή δεν παίζεις καλά και δεν μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους σου”.

Για τους προπονητές που “σημάδεψαν” την καριέρα του, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα παιχνίδια:

“Θα σου πω, με τον Κούπερ κάναμε μεγάλες χρονιές και φτάσαμε σε δυο τελικούς Champions League, οι οποίοι ήταν τόσο σημαντικοί όσο και τα δύο πρωταθλήματα που κατακτήσαμε με τον Μπενίτεθ. Ήμουν ένας τερματοφύλακας με έντονη προσωπικότητα.

Γνώριζα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην μου βάλουν γκολ δεν ήταν σταματήσω ό,τι ερχόταν προς την εστία μου, στόχος ήταν να αποτρέψω να φτάσει μια προσπάθεια στην εστία. Ο βασικός τρόπος παιχνιδιού μου ήταν να αφυπνίζω την άμυνά μου, έπρεπε να βρω έναν τρόπο να μην… αποκρούσω τίποτα. Αυτό που σας λέω. Μελετούσα τις στημένες φάσεις, μελετούσα κάθε συνθήκη για να έρθουν προς την εστία μου οι λιγότερο πιθανές προσπάθειες. Έφταναν λίγες, οπότε ήμουν χαρούμενος”.

Για τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά αυτή τη στιγμή στη La Liga:

“Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο, πριν σου ανέφερε τους τρεις τερματοφύλακες των μεγάλων ομάδων της Ισπανίας, οπότε είναι δύσκολο να επιλέξω κάποιον. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο, θα χρειαζόμουν μερικές ώρες να το σκεφτώ. Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίκτες στην Ισπανία, άλλοι παίζουν, άλλοι είναι τραυματίες όπως ο Γκέδες της Βαλένθια, ο οποίος παίζει καλύτερα τώρα από τις άλλες σεζόν. Ανέφερα τον Μπενζεμά, τον Ντεπάι, υπάρχουν μεγάλοι παίκτες σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα χρειαζόμουν χρόνο να το σκεφτώ, δεν μπορώ αμέσως”.

Για το χαμό του γιου του και το ίδρυμα στο οποίο συμμετέχει:

“Λοιπόν πριν από τρία χρόνια έχασα το γιο μου, ένα από τα παιδιά μου, από τον καρκίνο, ήταν μόλις πέντε ετών. Μπορείς να φανταστείς πόσο επώδυνο είναι για μία οικογένεια, ή για τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Το Sueno de Vicky είναι ένα ίδρυμα κατά του παιδικού καρκίνου, ένα ίδρυμα που συγκεντρώνει πόρους για την έρευνα με σκοπό την αναζήτηση θεραπείας για τον παιδικό καρκίνο.

Η Βίκυ ήταν ένα παιδί που πέθανε μια χρονιά πριν από τον Σάντι, τον γιο μου και η μητέρα της Βίκυ δημιούργησε το ίδρυμα. Όταν πέθανε ο γιος μου, εγώ και η σύζυγός μου σκεφτήκαμε ότι το φυσιολογικό είναι να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα υπόλοιπα παιδιά που υποφέρουν από την ασθένεια και να γίνει μια μέρα να μην φύγει κάποιο άλλο παιδί από τη ζωή εξαιτίας του καρκίνου.

Είμαστε από τότε πρέσβεις αυτού του ιδρύματος, το οποίο ήδη είχε ξεκινήσει και είχε πολλά ανοικτά πρότζεκτ. Θέλαμε να συμμετέχουμε με την ενέργειά μας, να βοηθήσουμε στη διάδοση και την κατανόηση του προβλήματος γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις διοχετεύονται λίγα χρήματα για την έρευνα μέσα από τις δωρεές, τις ενέργειες, τις εταιρίες, αλλά και μεμονωμένα τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν για να ξεπεραστεί αυτό και πολλά παιδιά όπως συμβαίνει σήμερα να έχουν ελπίδα για να ζήσουν”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.