Ατλέτικο Μαδρίτης: Στόχος το επιθετικό πλάνο

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται στην αναζήτηση επιθετικού, προκειμένου να ολοκληρώσει το αγωνιστικό πλάνο ενόψει της νέας χρονιάς.

Λύσεις για το επιθετικό πλάνο της Ατλέτικο Μαδρίτης, ψάχνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει στη διάθεση του δύο ποδοσφαιριστές για την συγκεκριμένη θέση, τον Λουίς Σουάρες και τον Ζοάο Φέλιξ. Όμως ο νεαρός Πορτογάλος ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό και η επιστροφή του στην ενεργό δράση αναμένεται μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο 34χρονος Ουρουγουανός μένει μόνος στην κορυφή της επίθεσης και παρ’ όλο που την περασμένη χρονιά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, δε μπορεί για ακόμα μια σεζόν να παλεύει μόνος του!

Σουάρες
Ο Λουίς Σουάρες με τα χρώματα των “ροχιμπλάνκος”. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο ρόστερ των “ροχιμπλάνκο” υπάρχει και η περίπτωση του Αλβάρο Μοράτα. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για τη Γιουβέντους, με τη μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ίσως ο 28χρονος είναι μια λύση για το πρόβλημα του “Τσόλο”, αλλά η επιστροφή του στη βάση είναι δύσκολη.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο 51χρονος τεχνικός δεν έχει πειστεί από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Επομένως θα ήταν ιδανικό η διοίκηση να προχωρήσει σε μια νέα προσθήκη, η οποία να κινείται σε χαμηλά οικονομικά στανταρ, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει οδηγήσει τα κλαμπ σε μεγάλες χρηματικές απώλειες.

Έτσι το τελευταίο διάστημα τα ισπανικά Μέσα άρχισαν να αναπαράγουν μια είδηση, που σίγουρα ενθουσίασε τους φιλάθλους της ομάδα. Η επιστροφή του Αντουάν Γκριεζμάν στα χρώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα τα δημοσιεύματα από την Ιβηρική χερσόνησο έκαναν λόγο για ανταλλαγή μεταξύ “ροχιμπλάνκο” και Μπαρτσελόνα, ο Γάλλος επιθετικός να γυρίσει στην παλιά του ομάδα και ο Σαούλ Νίγκεθ να γίνει κάτοικος “Καμπ Νου”.

Αντουάν Γκριεζμάν
Ο Αντουάν Γκριεζάν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο 26χρονος μέσος βρίσκεται στην ομάδα της Μαδρίτης τα τελευταία οκτώ χρόνια, αποτελεί ένα πιστό στρατιώτη για Ντιέγκο Σιμεόνε. Όμως ο Σαούλ είναι εκείνος που επιθυμεί να αποχωρήσει από το “Μετροπολιτάνο”, γιατί ο ποδοσφαιριστής έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Ο αγωνιστικός του χρόνος την περασμένη σεζόν μειώθηκε από 3076 (σ.σ 20219-20) σε 2033 (σ.σ 2020-21). Αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στα 11 έπαιξε όλο το ματς και στα υπόλοιπα 22 είτε πέρασε ως αλλαγή, είτε αντικαταστάθηκε από άλλο συμπαίκτη του. Γι’ αυτό το λόγο θέλει να αποχαιρετήσει την ομάδα και να βρει μια νέα εμπειρία στην καριέρα του.

Η αποχώρηση του Γκριεζμάν από την Μπαρτσελόνα θα ήταν μια οικονομική ανάσα για τον σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Οι ιθύνοντες των “μπλαουγκράνα το καλοκαίρι του 2019 αποφάσισαν να σπαταλήσουν 120 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Γάλλου από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ύστερα από δύο χρόνια στη Βαρκελώνη, η πορεία του 31χρονου “τρικολόρ” μόνο επιτυχημένη δε χαρακτηρίζεται. Στην Μπαρτσελόνα επιθυμούν να απαλλαγούν από τον Γκριεζμάν, λόγω και υψηλού συμβολαίου που αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η περίπτωση του Γκριεζμάν θα ήταν η καλύτερη λύση για το επιθετικό πλάνο του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως σύμφωνα με την “Sport” οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους συμφωνία για ανταλλαγή του Γάλλου με τον Σαούλ.

diego-simeone-atletico-madrid
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην προπόνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η προετοιμασία της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει αρχίσει, αλλά το αγωνιστικό παζλ στην κορυφή της επίθεσης είναι ανολοκλήρωτο. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ένας προπονητής που το όνομα του ταυτίζεται με την άμυνα και το κλειστό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει από το κέντρο του γηπέδου και πίσω.

Όμως η επίθεση είναι το μεγαλύτερο του πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται ενίσχυση στη θέση της κορυφής, καθώς ο Λουίς Σουάρες και ο ανέτοιμος Ζοάο Φέλιξ είναι οι επιλογές που διαθέτει, αλλά σίγουρα δύο ποδοσφαιριστές και μάλιστα ο ένας τραυματίας δεν είναι αρκετές. Ειδικά σε μια γεμάτη χρονιά με αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ισπανία και Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.