Μάρκος Πάουλο: Το νέο αστέρι της Ατλέτικο σκόρπισε θλίψη στη Φλουμινένσε! (vid)

Θεωρούσε ότι είχε ένα πολύ μεγάλο περιουσιακό στοιχείο στα χέρια της, αλλά τελικά δεν αποκόμισε κανένα όφελος.

Ο Μάρκος Πάουλο, αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού για την Ατλέτικο, γεμίζοντας με χαρά τους Μαδριλένους και με μεγάλη λύπη τους ανθρώπους της προηγούμενης ομάδα του, της Φλουμινένσε. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο νεαρός επιθετικός είχε οψιόν αγοράς για κάποιον άλλο σύλλογο στα 17 του χρόνια, 40 εκατομμύρια ευρώ και τελικά οι καταστάσεις διαμορφώθηκαν έτσι, που η βραζιλιάνικη ομάδα τον έχασε χωρίς να αποκομίσει ούτε ευρώ!

Ο Μάρκος Πάουλο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό διετές συμβόλαιο τον Ιούλιο του 2018, όταν ήταν στην U17 της Φλουμινένσε. Μετά την παρενόχληση συλλόγων από το εξωτερικό, η Φλουμινένσε αύξησε τη διάρκεια σε τρία χρόνια, μαζί βέβαια με την προσαρμογή των μισθών του ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Τρία χρόνια είναι ο μέγιστος χρόνος συμβολαίου που επιτρέπεται να υπογράψουν παίκτες ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών. Ήταν επίσης το 2018 όταν ο Μάρκος Πάουλο είχε προτάσεις στα χέρια του, αλλά ο σύλλογος προτίμησε να διαπραγματευτεί την πώληση άλλου επιθετικού, επειδή κατάλαβε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία της ομάδας πολλά χρήματα.

Όταν έγινε 18 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, ο Μάρκος Πάουλο ανέβηκε στους επαγγελματίες. Εκείνη την εποχή, μπορούσε να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον σύλλογο, αλλά δεν υπήρξε καμία συνομιλία εκ μέρους του Πέντρο Αμπάντ, προέδρου της εποχής εκείνης. Η πρώτη πρόταση ανανέωσης έγινε τον Ιούνιο του 2020, από τον Μάριο Μπιτενκούρτ, αλλά οι συνομιλίες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Αυτό συνέβη γιατί ο Μάρκος Πάουλο είχε ήδη οραματιστεί την μετακίνηση του σε ομάδα της Ευρώπης στην επόμενη μεταγραφική περίοδο και μάλιστα ενημέρωσε τη Φλουμινένσε ότι θα έρθει πρόταση από τη Μαρσέιγ. Τελικά δεν υπήρξε ποτέ μία τέτοια πρόταση από τη γαλλική ομάδα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Φλουμινένσε προσπάθησε ξανά να έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη, δίνοντας του γενναία αύξηση μισθού, αλλά και πάλι το θέμα τέθηκε σε αναμονή.

Τον επόμενο Οκτώβριο, η Τορίνο έκανε τη μόνη επίσημη πρόταση για δανεισμό του παίκτη με επιλογή αγοράς. Μετά από ασυμφωνία για το ποσό των δόσεων, οι Ιταλοί δεν απάντησαν ξανά και εγκατέλειψαν την προσπάθεια απόκτησης του Μάρκος Πάουλο.
Άντε πάλι νέος κύκλος συζητήσεων μεταξύ ποδοσφαιριστή και Φλουμινένσε τον Δεκέμβριο, όπου μάλιστα για πρώτη φορά διαφάνηκε περίπτωση υπογραφής τριετούς συμβολαίου.

Τελικά ο Μάρκος Πάουλο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, να μετακομίσει δηλαδή σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο και μάλιστα του τεράστιου μεγέθους της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την Φλουμινένσε να τον αποχαιρετάει, χωρίς να πάρει καθόλου χρήματα. Μέλος της «Χρυσής Γενιάς» της «Φλου» το 2018, θεωρήθηκε ως η πιθανότερη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία των «Tricolor», αλλά η κατάληξη ήταν απογοητευτική. Συνολικά ο 20χρονος επιθετικός, σε 65 εμφανίσεις με την Φλουμινένσε πέτυχε 11 γκολ και είχε 10 ασίστ.

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Ένας από τους παράγοντες που διευκόλυναν την μετακίνηση του Μάρκος Πάουλο στην Ευρώπη, είναι η πορτογαλική του ιθαγένεια. Εγγονός Πορτογάλου, πήρε το ευρωπαϊκό διαβατήριο, μετά από παρότρυνση και της Φλουμινένσε που σωστά σκέφτηκε ότι αν ο ποδοσφαιριστής έχει διπλή ιθαγένεια, δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου σε κλαμπ στην Γηραιά Ήπειρο και άρα θα δοθεί πιο εύκολα. Η απόφαση βέβαια ελήφθη κυρίως από τον ίδιο, γιατί δεν είχε κληθεί στην Βραζιλία. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής μετράει ήδη συμμετοχές με τις U17, U18 και U19 της Πορτογαλίας, μεταξύ του 2016 και του 2019.

ΕΝΑΣ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Όταν έπαιζε στη Φλουμινένσε, ο Μάρκος Πάουλο ήταν τακτικά άνετος σε οποιαδήποτε θέση μπορούσε να απειλήσει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Από το ντεμπούτο του στους «Tricolor», έχει παίξει δεξιά, αριστερά και ως κεντρικός επιθετικός. Με την Πορτογαλία, χρησιμοποιείται συνήθως ως φορ στο 4-3-3 ή στο 4-1-4-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.