Μπροστά από την εποχή του: Ο αμυντικός που σκόραρε σαν επιθετικός

H - κύρια - δουλειά του ήταν στην άμυνα. Έπρεπε να βρίσκει τον τρόπο για να σταματά τους αντίπαλους επιθετικούς. Και τα κατάφερνε με επιτυχία. Όμως ο Ρόναλντ Κούμαν ήταν ένας ποδοσφαιριστής - φαινόμενο...

Η – κύρια – δουλειά του ήταν στην άμυνα. Έπρεπε να βρίσκει τον τρόπο για να σταματά τους αντίπαλους επιθετικούς. Και τα κατάφερνε με επιτυχία. Όμως ο Ρόναλντ Κούμαν ήταν ένας ποδοσφαιριστής – φαινόμενο, καθώς σκόραρε με απίστευτη συχνότητα και έγραψε τη δική του ιστορία ως ο αμυντικός που σημείωσε τα περισσότερα γκολ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο!

Οι αριθμοί του ζαλίζουν ακόμα και ικανότατους στράικερ, καθώς σε 17 χρόνια ζηλευτής καριέρας σημείωσε 208 γκολ! Δηλαδή ο Κούμαν πετύχαινε ένα τέρμα σε κάθε 2,8 παιχνίδια! Πραγματικά απίθανο.

Ένας sweeper βγαλμένος από το μέλλον, ένας παίκτης με οξυδέρκεια και πόδια δυνατά με χτυπήματα που έμοιαζαν να τα έχει κάνει το… σφυρί του Θορ. Εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ, άπιαστα σουτ, ακόμα και… ασίστ στον εαυτό του είχε κάνει ο Κούμαν, δίχως να βάζει σε δεύτερη μοίρα τα αμυντικά του καθήκοντα.

Στην Χρόνινχεν έπαιξε τρία χρόνια και σημείωσε 34 γκολ, στον Άγιαξ πέρασε άλλη μια τριετία και πέτυχε 23 γκολ, στην PSV έκανε απίθανα πράγματα και πέτυχε 51 γκολ σε 98 ματς (!), η εξαετία του στην Μπαρτσελόνα ήταν εξίσου εντυπωσιακή με 67 τέρματα και τα… τελευταία στην Φέγενορντ σούπερ με 19 γκολ.

Προσθέστε σε αυτά και τα 14 γκολ που πέτυχε με την Εθνική Ολλανδίας και θα αντιληφθείτε γιατί ο Ρόναλντ Κούμαν ήταν μοναδικός και… μίλια μακριά από την εποχή του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.