Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 0-2: «Διπλό» Ευρώπης και μπελάδες παραμονής (hls)

Ευρωπαϊκό πέρασμα από τα «κίτρινα υποβρύχια» με τα γκολ των Μορένο και Καπού. Στην επικίνδυνη ζωνη παραμένουν οι «πουθελάνος» μετά και την 36η αγωνιστική της La Liga.

Σημαντικό «διπλό» με 2-0 μέσα στην έδρα της Βαγιαδολίδ πήρε η Βιγιαρεάλ, χάρις τα τέρματα του 29χρονου Ισπανού στο 68ο λεπτό και του Γάλλου χαφ στο 90+1′.

Πλέον τα «κίτρινα υποβρύχια» βρίσκονται μια… ανάσα από τη μαθηματική εξαφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για της επόμενης σεζόν, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους τους που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Προς το παρόν απέχουν δύο βαθμούς από την Ουέσκα, η οποία βρίσκεται ακριβώς από πάνω τους.

Στα του ματς, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τη Βιγιαρεάλ στο 7′ με τον Γκόμεθ από τη μικρή περιοχή να βλέπει το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ρόκε Μέσα στο 10′, η προσπάθεια του οποίου πέρασε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 13′ με τον Μορένο, όμως το συρτό του σουτ κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο. Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Έμερι ζήτησαν πέναλτι για χέρι στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται και ο VAR συμφώνησε με την απόφασή του.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι παρέμεινε ο ίδιος, όμως οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μειώθηκαν, με το 0-0 να ειναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος το δεύτερο εκκίνησε ακριβώς αντίθετα. Οι δύο ομάδες έψαχναν τα… πατήματά τους στην προσπάθειά τους να πετύχουν κάποιο γκολ.

Στο 59′ δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη την στιγμή στο ματς. Η Βαγιαδολίδ πίεσε ψηλά κι έκλεψε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Ελ Γιανίκ, ο οποίος νικήθηκε από τον Ασένχο στο τετ α τετ.

Εννιά λεπτά μετά η Βιγιαρεάλ κατάφερε να φτάσει στο γκολ, με τον Μορένο. Ο άσος των φιλοξενούμενων έκανε εκπληκτικό κοντρόλ μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Τόρες και με ένα εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ για τα «κίτρινα υποβρύχια».

Εν συνεχεία γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως η πίεσή τους δεν είχε αντίκρισμα, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με άνεση το τρίποντο.

Αντίθετα η ομάδα του Έμερι σκόραρε και δεύτερο γκολ στο 90+1′ με τον Καπού, για το υπέρ τους 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 68′ Μορένο, 90+1′ Καπού

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ (Σέρχιο): Ρομπέρτο, Ελ Γιαμίκ, Φερνάντεθ (56′ Αλκαράθ), Γκονζάλεθ, Γιάνκο, Μέσα (56′ Γκουαρδιόλα), Βίγια (74′ Μάρκος Αντρέ), Φέντε (74′ Κίκο Ολίβας), Νάτσο, Πλάνο (75′ Μίτσελ), Βάισμαν

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Έμερι): Ασένχο, Πένια, Αλμπιόλ, Τόρες, Αλφόνσο Πεντράθα, Τριχέρος (90+2′ Μπαένα), Καπού, Παρέχο, Γκόμεθ, Μορένο (90+3′ Μορένο Α.), Αλκάθερ (61′ Πίνο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.