Οικονομικές ζημίες και… πανηγύρια

Ζημιές προ φόρων 21εκ. ευρώ παρουσίασε η Μπαρτσελόνα, στον ισολογισμό του τρέχοντος οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο της ομάδας στο πρωτάθλημα Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ζημιές προ φόρων 21εκ. ευρώ παρουσίασε η Μπαρτσελόνα, στον ισολογισμό του τρέχοντος οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο της ομάδας στο πρωτάθλημα Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα ένας λόγος να πανηγυρίζουν στη Βαρκελόνη, αφού τα έσοδα αυξήθηκαν, τα έξοδα μειώθηκαν και οι ζημιές θεωρούνται ελάχιστες για ένα σύλλογο τόσο υψηλού επιπέδου.

Οπως εξήγησε ο Χαβιέρ Φάους, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων των “μπλαουγκράνα”, η “χασούρα” οφείλεται στα μπόνους που καταβλήθηκαν για την κατάκτηση των δύο τίτλων. Τα έσοδα ανήλθαν σε 420εκ. ευρώ, από 415 στην προηγούμενη σεζόν, ενώ τα έξοδα περιορίστηκαν στα 441εκ. από 495εκ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Ηταν η καλύτερη δυνατή επένδυση, γιατί η Μπάρτσα ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντική ως brand name, όσο είναι τώρα».

Βέβαια, τα χρέη του συλλόγου παραμένουν στα… αστρονομικά επίπεδα των 364εκ. ευρώ, έστω κι αν παρατηρήθηκε συρίκνωση από τα 431εκ. πέρσι τέτοια εποχή. «Κάνουμε σημαντική προσπάθεια να περιορίσουμε το χρέος, που θα συνεχιστεί και τα επόμενα δύο χρόνια» πρόσθεσε ο Φάους. Το έλλειμμα αυτό, ωστόσο, αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου και το πρώτο μέτρο που πάρθηκε ενόψει της νέας σεζόν είναι το “λουκέτο” στην ομάδα μπέιζμπολ (είχε και… τέτοια η Μπαρτσελόνα), ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα, στόχος είναι έως το 2016 να συντηρούνται με το 5% του συνολικού προϋπολογισμού, από 10% που ισχύει μέχρι τώρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.