Η “χρυσή” πεντάδα

Πουγιόλ, Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και Βαλντές γράφουν ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέντε βασικοί παίκτες της Μπαρτσελόνα, που έχουν μεγαλώσει και εξελιχθεί μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας, είναι από το περασμένο Σάββατο για τρίτη φορά στην καριέρα τους κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος για τους Βίκτορ Βαλντές, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι Ερνάντες, Αντρες Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι.

Ο 29χρονος Βαλντές, είναι ο μοναδικός γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου που έλαβε μέρος σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Στο αρχικό σχήμα, νικητής σε όλους (σ.σ. τελικούς), ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών στο Παρίσι (2006), όπως και στη Ρώμη το 2009. Στο Λονδίνο είχε πιο εύκολη αποστολή.

Τα περισσότερα μετάλλια πρωταθλητή ως αρχηγός στην ιστορία της “Μπάρτσα” κατέχει ο 33χρονος, Κάρλες Πουγιόλ. Ήταν βασικός στους τελικούς του Παρισιού και της Ρώμης, αλλά το περασμένο Σάββατο μπήκε αλλαγή λίγο πριν το τέλος προερχόμενος από τραυματισμό. Ο “κάπτεν” της ομάδας με μία κίνηση που εντυπωσίασε τους πάντες επέτρεψε στον Ερίκ Αμπιντάλ να σηκώσει το Κύπελλο στον ουρανό του Γουέμπλεϊ.

Τραυματίας το 2006, αποφασιστικός το 2009 και εξαιρετικός το 2011. Ο 31χρονος Τσάβι Ερνάντες θεωρείται, και όχι τυχαία, ο κορυφαίος πασέρ του κόσμου. Οι ασίστ που έβγαλε στο Μέσι (Ρώμη) και Πέδρο (Λονδίνο) έφεραν ισάριθμα γκολ για τους Καταλανούς.

Στον τελικό του Παρισιού με την Αρσεναλ, το 2006, ο Αντρες Ινιέστα ήρθε από τον πάγκο και από δική του ενέργεια προήλθε το γκολ της ισοφάρισης από τον Ετό. Επίσης, στη Ρώμη εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσε ξανά την ευκαιρία στον Καμερουνέζο να πετύχει το 1-0. Το περασμένο Σάββατο, με τον Τσάβι, οργάνωσαν άψογα το παιχνίδι της ομάδας.

Ίσως στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του βρίσκεται ο Μέσι. Εχασε τον τελικό του 2006 λόγω τραυματισμού, ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα στη Ρώμη έβαλε τη σφραγίδα του με το γκολ της νίκης, ενώ στο Γουέμπλεϊ έβαλε μπροστά τους Καταλανούς (2-1). Με τον Ετό είναι οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει για τη Μπαρτσελόνα σε δύο διαφορετικούς τελικούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.