Κένταυροι για τελικό!

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι έτοιμος να εξαργυρώσει την φετινή εξαιρετική του παρουσία σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας με μια πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι έτοιμος να εξαργυρώσει την φετινή εξαιρετική του παρουσία σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας με μια πρόκριση στον τελικό του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η πιο «αθεόφοβη» ομάδα της επαρχίας τη φετινή σεζόν, κοιτάζει στα μάτια και αγωνίζεται ως ίσος προς ίσο με κάθε αντίπαλο κερδίζοντας τον σεβασμό (προκαλώντας ακόμα και φόβο) και των παραδοσιακά μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απέναντι στο όνειρο του «αθεόφοβου» Ολυμπιακού Βόλου στέκεται ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη. Μια ομάδα που συνδυάζει τεχνική και δύναμη και σίγουρα αδικεί τον εαυτό της με τα βαθμολογικά της μπλεξίματα στη Superleague.

Πως έφτασε ως εδώ

Με τον «προπονητή της χρονιάς» Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι η ομάδα της Μαγνησίας πέταξε εκτός συνέχειας ΟΦΗ, Πανσερραικό και Κέρκυρα.

26/10/10
ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου: 0-0 (0-1)

Το ταξίδι του Ολυμπιακού ξεκίνησε με μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή και «απόδραση» απ’ το Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου απέναντι στον ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου. Ήταν ένα σπουδαίο ματς με αρκετές ευκαιρίες (κυρίως στην εστία του Βεζυρίδη) με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται χωρίς τρία υπερπολύτιμα στελέχη του, τους Μόνχε, Ουμπίδες και Ζαραδούκα. Παρ’ όλα αυτά ο Ηλίας Σολάκης ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι στο 104′ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, αφού η κανονική διάρκεια είχε λήξει χωρίς σκορ. Ο Βλόνταρτσικ σκόραρε για τους Κρητικούς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσαιντ, ενώ ο Μανούσος είχεδοκάρι στο 90ο λεπτό!

Η σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου:  Γιακούποβιτς, Ούμπιδες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83′ Καπετάνος), Αλβάρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66′ Πλιάγκας), Ντολεζάζ, Μάρτιν (76′ Σολάκης)

21/12/10
Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα: 2-0

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό στη φάση των 16 και αντιμετωπίζει τον Πανσερραικό του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Οι δύο νεοφώτιστοι ήταν γνώριμοι απ’ το κοινό τους παρελθόν στη football league και έπρεπε να λύσουν τις διαφορές τους σε 90 αγωνιστικά λεπτά. Τα κάστανα απ’ τη φωτιά έβγαλε για την ομάδα της Μαγνησίας ο Ηλίας Σολάκης με δύο κεφαλιές στο 54ο και 63ο λεπτό. Για άλλη μια φορά σε ματς κυπέλλου απείχε ο Μόνχε, ωστόσο ο «διόσκουρος» του Ουμπίδες έκανε φανταστική δουλειά σερβίροντας και τα δύο γκολ στον Σολάκη. Την αποθέωση γνώρισε πριν το τέλος του ματς ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, Σάκης Τσιώλης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου: Ρόκα, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Σκάρος (46′ Καπετάνος), Αλβάρες, Ρόκας (46′ Μπρέσκα), Ουμπίδες, Σολάκης, Μαρτίν (77′ Μητρόπουλος).

18/01/11
Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου: 0-2

Ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα της Superleague και μάλιστα νεοφώτιστη κλήθηκε να δώσει η ομάδα του Βόλου. Το χαστούκι που είχε δεχθεί ο Ολυμπιακός λίγες μέρες πριν απ’ τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, σβήστηκε στο χορτάρι του εθνικού γηπέδου της Κέρκυρας, όπου και επικράτησε άνετα με 2-0 των γηπεδούχων. Ο Παρασκευαίδης αποβλήθηκε στο 26ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα (για μαρκάρισμα στον Σολάκη μέσα στην περιοχή ενώ ήταν τελευταίος παίκτης) και ο δρόμος άνοιξε διάπλατα με Μόνχε και Μαρτίν να πετυχαίνουν τα δύο γκολ του θριάμβου. 

Η σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου: Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα (78′ Ούμπιδες), Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ακόστα (55′ Ζαραδούκας), Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Γκότοβος, Σολάκης (64′ Μαρτίν), Μπερτόλντι 

03/02/11
Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα: 1-2

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έχασαν τον έλεγχο του επαναληπτικού απ’ τα χέρια τους και λίγο έλειψε να χάσουν και την πρόκριση, αφού πέρασαν δύσκολες στιγμές στο τέλος του ματς, γνωρίζοντας γλυκιά τελικά ήττα με 2-1 στο Πανθεσσαλικό. Ο Παρασκευαίδης άνοιξε το σκορ για τους Φαίακες στο 17′ και οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους για να φτάσουν στο γκολ. Τα κατάφεραν στο 28 με τον Μαρτίν, ωστόσο έχασαν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Κάτο τέτοιο δεν έγινε ποτέ και ο Ιωάννου με το γκολ του στο 74 μετέτρεψε σε θρίλερ τον προημιτελικό, αφού με ένα γκολ η Κέρκυρα έπαιρνε την πρόκριση. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και το εισιτήριο σφράγισε, έστω και αγχωτικά, η ομάδα του Σάκη Τισώλη.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου: Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ρόκας (66′ Μπερτόλντι), Μητρόπουλος (78′ Καπετάνος), Ακόστα (59′ Νέμεθ), Μόνχε, Μαρτίν

02/03/11
Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου: 2-1

Ο Μάκης Κατσαβάκης στην πρώτη του παρουσία σε ματς κυπέλλου στον πάγκο του Βόλου (και δεύτερη συνολικά), έπεσε πάνω σε μια απ’ τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του Ατρόμητου. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα χέρια τους το πολύτιμο, εν όψει του επαναληπτικού, 2-0. Ο σούπερ Καμαρά δημιούργησε δυο γκολ και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει ακόμα πιο βαριά ηττημένος, αλλά ο γίγαντας Καλίφα Σανκαρέ με ένα θεαματικό άλμα και με μια δυνατή κεφαλιά στο 79ο λεπτό σκόραρε, βάζοντας για τα καλά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης! Ήταν ακόμα ένα ματς χωρίς τον Βιθέντε Μόνχε, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παρουσιάζει και πάλι προβλήματα χωρίς τον φυσικό ηγέτη του.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου:  Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβαρεζ, Καπετάνος (72′ Ακόστα), Ούμπιδες, Ρόκας, Μάρτιν (82′ Σολάκης), Μπρέσκα (46′ Νέμεθ), Σζέλεσι

– Ο MVP Σάκης Τσιώλης

Δύσκολο να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης σε μια ομάδα συνόλου όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο πολυτιμότερος μάλλον δεν είναι παίκτης αλλά προπονητής, αφού η ομάδα του Βόλου χρωστάει πολλά σε ό,τι αφορά την αγωνιστική της παρουσία και υγεία στον πρώην τεχνικό της (και νυν του Άρη), Σάκη Τσιώλη.

«Τσεκάροντας» τους παίκτες, εξαιρετικός στα ματς κυπέλλου ο αειθαλής Ηλίας Σολάκης με δύο γκολ μέχρι στιγμής, ο Μαρτίν χτύπησε όταν έπρεπε σκοράροντας ακόμα δύο φορές. Αεικίνητος ο Χαβιέ Ουμπίδες με σπουδαία προσφορά στο δημιουργικό κομμάτι, όπως και ο Κώστας Καπετάνος. Μεγάλος απών ο Βισέντε Μόνχε, αφού όταν ο Αργεντινός έλειψε απ’ τα ματς κυπέλλου η ομάδα του τα βρήκε σκούρα. Κλειδί ίσως αποδειχθεί το γκολ του Καλίφα Σανκαρέ, κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ίσως ο υψηλόσωμος Σενεγαλέζος πάρει τον τίτλο του MVP με αυτόν τον τρόπο.

– Η αποστολή

Σχεδόν πάνοπλος θα παρουσιαστεί στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού ο Ολυμπιακός Βόλου, μια και ο Μάκης Κατσαβάκης «θυσίασε» το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, προφυλάσσοντας απ’ την αρχική ενδεκάδα Μπρέσκα, Σανκαρέ, Ζαραδούκα και αφήνοντας εκτός λόγω αποθεραπείας Μόνχε, Μαρτίν, Καπετάνο και Μητρόπουλο. Απ’ τους τέσσερις προαναφερθέντες, μόνο ο Καπετάνος έμεινε έξω απ’ το σημερινό ματς, λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς-προαγωγούς. Ο Μάκης Κατσαβάκης, ίσως προτιμήσει το 4-4-2, έχοντας τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σέλεζι στο δεξί άκρο, τον Ζαραδούκα στο αριστερά και τους Ντολεζάι, Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, θα παραταχθούν οι Ρόκας και Αλβάρες, με τον Ούμπιδες να κινείται στα δεξιά, τον Μόχνε στ’ αριστερά, ενώ στην επίθεση θα παίξουν Μπρέσκα και Σολάκης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ντολεζάι, Τομάς, Σανκαρέ, Σζέλεζι, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Μητρόπουλος, Αλβάρεζ, Ακόστα, Ρόκας, Μόνχε, Ουμπίδες, Μπερτόλντι, Μαρτίν, Μπρέσκα, Σολάκης, Ροντρίγκες, Νέμεθ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.