Είσαι Ατρόμητος; Απόδειξη!

Ο Ατρόμητος βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Να φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Ο Ατρόμητος βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του και καλείται να αποδείξει ότι έχει τη δυναμική και τη στόφα της ομάδας που μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Για να το κάνει αυτό καλείται να αποκλείσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι δυο ομάδες έχουν εκπλήξει ευχάριστα με την ποιότητα που βγάζουν στο παιχνίδι τους, ωστόσο το εισιτήριο για τον τελικό θα το αποκτήσει μόνον ο ένας και ο Ατρόμητος έχει έστω ένα μικρό προβάδισμα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι.

Πως έφτασε ως εδώ

Η ομάδα του “μετρ” του κυπέλλου Γιώργου Δώνη κλήθηκε να ξεπερέασει τρία εμπόδια για να φτάσει ως τον ημιτελικό του θεσμού.

26/10/10 – Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ατρόμητος: 1-3

Με τη σοβαρότητα που αρμόζει στον θεσμό αλλά και σε κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, ο Ατρόμητος ξεκίνησε την όμορφη περιπέτεια του από τα Γιαννιτσά. Εκεί από νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό, ο πιο “φανατικός οπαδός της ομάδας”, ο Γιάννης Καραλής άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ στο 11ο ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι έδειξε από νωρίς ότι ο Ατρόμητος είναι το αφεντικό του ζευγαριού.

Ο Καραλής με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 53′ κλείδωσε την πρόκριση πετυχαίνοντας το 0-3, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι με τον Χασάνογλου που απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αποστολή εξετελέσθη και επόμενος αντίπαλος έμελλε να είναι η ισχυρή Καβάλα…

Η 11άδα του Ατρόμητου: Μιχαϊλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Καραλής, Καραγκούνης, Σαγκανόφσκι

21/12/10 – Ατρόμητος-Καβάλα: 1-0

Η τύχη ευνόησε τον Ατρόμητο που στο ένα και μοναδικό παιχνίδι της φάσης των “16” θα ήταν γηπεδούχος. Με πλήρη ενδεκάδα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Αργοναυτών χάρη σε μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε στο 51′. Από τη στιγμή που πέρασε το εμπόδιο της Καβάλας, ο Ατρόμητος άρχισε να έχει ένα κρυφό όνειρο για την κατάκτηση ενός τίτλου μέσω του θεσμού των εκπλήξεων. Η κληρωτίδα αυτή τη φορά ήταν καλή μαζί του και του έφερε αντίπαλο τον Διαγόρα σε διπλά παιχνίδια…

Η 11άδα του Ατρόμητου: Μιχαϊλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας,Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καμαρά, Περόνε, Σαγκανόφσκι

20/01/11 – Ατρόμητος-Διαγόρας Ρόδου: 2-0

Πιο επικίνδυνο εμπόδιο για τον Ατρόμητο ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Το χαμένο πένλατι του Ταραχούλσκι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αφύπνισε τους Περιστεριώτες οι οποίοι με τον Περόνε άνοιξαν το σκορ στο 41′. Αυτό ήταν και το τελευταίο γκολ του Περόνε με τα χρώματα του Ατρόμητου λίγο πριν μετακομίσει στην Κύπρο. Ο Ανρί Καμαρά στο 78′ έβαλε πιο γερές βάσεις πρόκρισης ενόψει και της ρεβάνς στο νησί των ιπποτών.

Η 11άδα του Ατρόμητου: Μιχαϊλίδης, Νάστος, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Καμαρά, Περόνε

03/02/11 – Διαγόρας Ρόδου-Ατρόμητος: 0-1

Μία κεφαλιά του Σαγκανόφσκι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στη Ρόδο έβαλε απλά τη σφραγίδα για την πρόκριση του Ατρόμητου στα ημιτελικά του θεσμού.

Η 11άδα του Ατρόμητου: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραλής, Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι

02/03/11- Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου: 2-1

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα και για τον λόγο αυτό είναι όμορφο. Το γκολ του Σανκαρέ διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του Βόλου. Ο Ατρόμητος στην καλύτερη ίσως φετινή του εμφάνιση έχασε μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα.

Με απύθμενο πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πίεσαν την εστία του Γιακούποβιτς και μέ τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 χάρη στα γκολ του Σαγκανόφσκι και του Νεμπεγλέρα. Και κάπου εκεί ένα από τα συνηθισμένα φετινά αμυντικά “μπλακ άουτ” έκανε την εμφάνιση του μετατρέποντας τη ρεβάνς σε ρώσικη ρουλέτα.

Η 11άδα του Ατρόμητου: Μιχαϊλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καμαρά, Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι

– Ο MVP Κώστας Νεμπεγλέρας

Ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι κάνει μία εξαιρετική χρονιά και βοηθά την ομάδα του φέροντας εις πέρας κάθε αποστολή που του αναθέτει ο Γιώργος Δώνης. Στο κύπελλο έχει πετύχει τρία γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας διεκδικώντας κάλλιστα τον τίτλο του MVP. Έναν τίτλο που θα μπορούσε να διεκδικεί και ο Εμάνουελ Περόνε με τα δύο εξαιρατικά κρίσιμα γκολ που πέτυχε. Ο πραγματικός MVP της ομάδας όμως, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κώστα Νεμπεγλέρα.

Ο 36χρονος αμυντικός μέσος της ομάδας κάνει τα πάντα μες τον αγωνιστικό χώρο αποτελώντας τον ηγέτη του Ατρόμητου. Προπονητής εντός γηπέδου οργανώνει άριστα τους συμπαίκτες του, διορθώνει κάθε λάθος και το “κοντέρ” του γράφει χιλιόμετρα που θα ζήλευε κι ένας έφηβος. Το γκολ που πέτυχε στον πρώτο ημιτελικό θα το χαιρόταν πολύ περισσότερο αν είχε συνδυαστεί και με καθαρή νίκη που θα έδινε μεγαλύτερη σιγουριά στην ομάδα.

Ωστόσο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του για να καταφέρει να φτάσει για τρίτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό κυπέλλου και αυτή τη φορά να το κατακτήσει. Τις δύο φορές που έφτασε στον τελικό με τον Άρη (2005, 2008) γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό.

– Η αποστολή

Με δύο πολύ σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στο Βόλο ο Ατρόμητος για να διεκδικήσει την πρόκριση από τον Ολυμπιακό. Απόντες θα είναι ο Μιχαϊλίδης αλλά και ο Μπαζίνσκι, δύο εκ των ακρογωνιαίων λίθων της φετινής ενδεκάδας του Ατρόμητου. Έτσι η αποστολή αποτελείται από τους:

Ιτάνζ, Καραγκιολίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Μελισσάς, Ολιβέιρα, Σαμπού, Δάρλας, Καραγκούνης, Καραλής, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Μπρίτο, Φαβάλι, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος, Αθανασίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.