Ατματζίδης: «Δεν υπάρχουν φαβορί»

Δεν είναι καθόλου σίγουρος πως ο νικητής του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα φτάσει και στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, ο Ηλίας Ατματζίδης.

Δεν είναι καθόλου σίγουρος πως ο νικητής του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα φτάσει και στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, ο Ηλίας Ατματζίδης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ενώ συμπλήρωσε πως η κατάκτηση του τίτλου είναι «μονόδρομος». Ο Ατματζίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου: “Είναι αρκετά ενδιαφέροντα και τα δύο ματς. Τόσο για τον Ατρόμητο, όσο και για τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί θα είναι πολύ κοντά μία από τις δύο ομάδες να βρεθεί στον τελικό που είναι όνειρο και των δύο”.

Για τον ημιτελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ: “Δε νομίζω πως ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο με την εικόνα που παρουσιάζουν. Νομίζω πως είναι και οι δύο ομάδες απρόβλεπτες. Ο ΠΑΟΚ πριν το ματς της Καβάλας κάνει ένα καταπληκτικό ματς στη Ρωσία. Πριν το ματς με τον Εργοτέλη η ΑΕΚ ήταν ένα μάτσο χάλια. Στη συνέχεια, όμως, αντιστρέφονται οι όροι. Κάνει ένα κακό ματς με την Καβάλα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ένα καλό ματς με τον Εργοτέλη. Δεν ξέρεις, λοιπόν, τι θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες στο ματς. Μπορεί να κερδίσει η ΑΕΚ με σκορ 3-0, ή και 4-0, μπορεί όμως να χάσει το ίδιο άνετα! Είναι απρόσωπες ομάδες και οι δυο με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Ναι μεν η ΑΕΚ κέρδισε και έχει καλύτερη ψυχολογία αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι. Οι δυο ομάδες είναι μια κρύο μια ζέστη. Μπορεί να κερδίσει η ΑΕΚ 3-0, αλλά δεν ξέρεις τι θα παρουσιάσει σήμερα. Η ΑΕΚ έρχεται από το ματς με τον Εργοτέλη κι έχει καλύτερη ψυχολογία, απεναντίας ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δυο ματς άσχημα, αλλά ένα καλό ματς στην Ρωσία, που άξιζε τη νίκη και την πρόκριση. Είναι όμως ένα παιχνίδι, που δεν ξέρουμε τι θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες, που είναι μια κρύο, μια ζέστη”.

Για τους ποδοσφαιριστές “βαρόμετρα” του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: “Από τη μεριά του ΠΑΟΚ οι Βιερίνια, Γκαρσία και Σαλπιγγίδης είναι βαρόμετρα της ομάδας. Είναι τρεις καλοί ποδοσφαιριστές. Από την ΑΕΚ είναι ο Λυμπερόπουλος, ο Σκόκο αν και εφόσον αποφασίσει να “παίξει” ποδόσφαιρο και ο Μπλάνκο. Αλλά και άλλοι. Εάν αγωνιστεί ο Δέλλας, που φέτος με τον Λυμπερόπουλο κάνουν πολύ καλή χρονιά και βοηθούν τα μέγιστα”.

Για τον Νίκο Γεωργέα: “Ίσως οφείλεται και στον ίδιο το Νίκο ότι δεν μπόρεσε να καθιερωθεί. Πάντα έβαζε πάνω απ’ όλα την ομάδα. Είναι φιλότιμο παιδί. Άξιζε περισσότερα πράγματα γιατί ήταν γρήγορος παίκτης και είχε τις δυνατότητες να διακριθεί”.

Για τι αποδοκιμασίες των παικτών της ΑΕΚ στην Κρήτη πριν το ματς με τον Εργοτέλη: “Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Περισσότεροι απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές θέλουν να κερδίζουν. Και τώρα αυτό θέλουν, αλλά δεν μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω. Και όταν ήμουν εγώ παίκτης είχαμε τέτοια συμβάντα. Δεν είναι κακό να αποδοκιμάζεις κάποιον. Όταν αποδοκιμάζεις κάποιον, σημαίνει ότι απαιτείς απ’ αυτόν, ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πως δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα αυτά τα παιδιά. Πρέπει να συμπαρασταθούν σ’ αυτά τα παιδιά. Δεν βγάζεις κάτι αν τους αποδοκιμάζεις. Αυτούς έχουμε με αυτούς πρέπει να πορευτούμε. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα, δεν πρέπει να το καταλάβουν κάποια στιγμή όλοι; Δεν είμαι αντίθετος στο να γίνεται κριτική. Η ισοπέδωση δεν μου αρέσει. Και σ’ έμενα υπήρχαν αποδοκιμασίες και διάλογοι με τους φιλάθλους, γιατί είχαν απαιτήσεις, πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες”.

Για το ότι είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ αλλά και τον ΠΑΟΚ: “Ήμουν είμαι και θα είμαι για μια ζωή εκεί στην ΑΕΚ, δεν έφυγα ποτέ. Στον ΠΑΟΚ πέρασα δεν πρόσφερα αν και θα μπορούσα και το ‘χω πει, αντίθετα με την ΑΕΚ”.

Για το τι θα βοηθήσει αν η ΑΕΚ κατακτήσει τον τίτλο: “Είναι μονόδρομος η κατάκτηση του τίτλου και για τις δυο ομάδες. Ένας τίτλος είναι τίτλος. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα ούτε της ΑΕΚ ούτε του ΠΑΟΚ. Πάνω απ’ όλα όμως θα δώσουν χαρά στους ίδιους και στον κόσμο. Παίρνοντας έναν τίτλο βλέπεις πιο αισιόδοξα την επόμενη μέρα. Αν χαθεί ο στόχος του κυπέλλου σίγουρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αν η ΑΕΚ κερδίσει το κύπελλο δεν σημαίνει πως αύριο το πρωί θα έχει γήπεδο. Δεν θα λυθούν τα οικονομικά της προβλήματα και του χρόνου θα πάμε για πρωτάθλημα. Είμαι εξοργισμένος με εκείνους που δίνουν λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο, που έλεγαν πως η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτοί που το έλεγαν κορόιδευαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν μιλάω για τους ποδοσφαιριστές. Εάν ξέρει ο κόσμος ότι θα συμπαρασταθεί σ’ αυτά τα παιδιά, διότι δεν είναι έτοιμη ακόμη για πρωτάθλημα. Πως να πάει φέτος για πρωτάθλημα η ΑΕΚ; Γήπεδο δεν έχει, οικονομικά προβλήματα έχει. Δεν ξέρω από που πήγαζε αυτή η αισιοδοξία τους. Προφανώς γνώριζαν περισσότερα πράγματα απ’ όσα ξέρουμε εμείς. Υπήρχαν χρονιές που βλέπαμε πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε άλλα μέσα μου το πίστευα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να παρουσιάζεται στο γήπεδο με την ψυχολογία νικητή και να έχει τον πιο υψηλό στόχο. Ακόμη και με τη Μπαρτσελόνα να παίζει πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο, σκεπτόμενος ότι θα την κερδίσει”.

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά το ντέρμπι των “αιωνίων”: “Αν δεν βάλετε και εσείς οι δημοσιογράφοι το χεράκι σας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Εσεις τους καλύπτετε, εσείς μπορείτε να τους βγάλετε στη σέντρα. Όλους αυτούς που έχουν ασελγήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή αυτά τα τελευταία γεγονότα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και να μην θρηνήσουμε θύματα. Δεν γνωρίζω αν πρέπει να μπει και το ΔΝΤ και στο ποδόσφαιρο. Εγώ αγάπησα το ποδόσφαιρο και έδωσα μάχη γι’ αυτό και δεν μ’ αρέσει αυτό που βλέπω. Ούτε κάποιοι να παρουσιάζονται και να πουλάνε μαγκιά τώρα και να τα ισοπεδώνουν όλα. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά είναι γιορτή, έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι. Ο καλύτερος να κερδίσει. Το ποιος φταίει και γιατί φταίει, όλοι το γνωρίζουν. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν αυτοί που τρώγονται σαν τα κοκόρια. Το ποδόσφαιρο να καλυτερεύσει. Να μην κοιτάνε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Μ’ ένα πρωτάθλημα δεν σώνεται κανείς, ούτε χάνεται. Να πηγαίνει στο γήπεδο ο κόσμος και να το χαίρεται. Αυτό προσπάθησα να κάνω με τις δυνατότητες που είχα, αλλά τελικά έκανα κακό στον εαυτό μου. Ήθελα να βοηθήσω σ’ αυτό. Να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να χαίρεται αυτό που βλέπει, όπως γίνεται σ’ όλες τις προηγμένες χώρες. Κι εμείς είμαστε προηγμένοι, δεν είμαστε κανίβαλοι. Τους νόμους πρέπει να εφαρμόσουν, όχι τη μία άσπρο και την άλλη μαύρο. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, όλοι. Δεν είναι ευχάριστο πως στο εξωτερικό μας δυσφημούν”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.