Δικέφαλα… ραμφίσματα (video)

Οι «Δικέφαλοι Αετοί» μετά τον αποκλεισμό των «αιωνίων» στα προημιτελικά, απογειώθηκαν... ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ευελπιστούν η προσγείωσή τους να γίνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «Δικέφαλοι Αετοί» μετά τον αποκλεισμό των «αιωνίων» στα προημιτελικά,  απογειώθηκαν… ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ευελπιστούν η προσγείωσή τους να γίνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δυστυχώς όμως, εκεί,  υπάρχει θέση μόνο για έναν… 

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους… διαμάχη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούονται ξανά, με τον Δικέφαλο του Βορρά να επιθυμεί ανάλογη εξέλιξη και σ’ αυτό το ραντεβού…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Πρώτος τελικός των δύο ομάδων το 1939, με την ΑΕΚ να κατακτά τον τίτλο με 2-1. Οι «Δικέφαλοι» κοντραρίστηκαν στο Κύπελλο και στις 24 Μαΐου στην φάση των 16, με την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση με 3-0 στην παράταση και στη συνέχεια να κατακτά άνευ αγώνα τον τίτλο, λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο 115ο λεπτό του μεταξύ τους ημιτελικού, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από το 1964 μέχρι σήμερα συναντήθηκαν 18 φορές στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει δύο παραπάνω νίκες από τους «κιτρινόμαυρους», ενώ δύο παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα.

Βέβαια, η ΑΕΚ στις 7 νίκες που έχει σε βάρος του ΠΑΟΚ, πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση του τροπαίου. Στον τελικό του 1978, νικώντας 2-0 και στον τελικό του ’83, όπου επικράτησε με το ίδιο σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο με γκολ των Μαύρου και Βλάχου.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, είναι το απόλυτο αφεντικό στα ραντεβού της ημιτελικής φάσης, αφού και τις 4 φορές που συναντήθηκαν στο παρελθόν πανηγύρισε ισάριθμες προκρίσεις.

3-2 σε νοκ-άουτ αναμέτρηση το 1971, με δύο νίκες και συνολικό σκορ 3-0 το 81′, με νίκη 3-0 στην Τούμπα το 92′, ανέτρεψε την ήττα στην Αθήνα με 2-0, ενώ 2003, το 1-0 του ΠΑΟΚ στο Νίκος Γκούμας σε συνδυασμό με το 1-1 της Τούμπας τον έφερε στον τελικό.

Η παράδοση είναι προφανές ότι είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ, όταν αυτός βρίσκει στα ημιτελικά την ΑΕΚ. Όμως τι κάνει μετά την «Ένωση» ο Δικέφαλος του Βορρά;

Τρεις φορές ο ΠΑΟΚ αντιμέτωπισε στον τελικό τον Ολυμπιακό, χάνοντας και τις τρεις τον τίτλο. Το 1971, δέκα χρόνια μετά, αλλά και το 1992 σε διπλό τελικό. Μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ έφτασε στον τίτλο, όταν απέκλεισε την ΑΕΚ στα ημιτελικά ήταν το 2003, νικώντας τον συμπολίτη του, Άρη με 1-0 και γκολ από τον Γιώργο Γεωργιάδη.
Αυτός είναι και ο τελευταίος τίτλος του Δικεφάλου του Βορρά, ενώ η ΑΕΚ έχει να κατακτήσει τίτλο από το 2002 και το 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Φέτος, «κιτρινόμαυροι» και «ασπρόμαυροι» θα βρεθούν για 5η φορά στην ιστορία τους αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θα συνεχιστεί η παράδοση του ΠΑΟΚ ή μήπως ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.