Στους “4” με την ψυχή στο στόμα

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, αν και έχασε από την Κέρκυρα με 2-1 μέσα στο Βόλο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, αν και έχασε στο δεύτερο προημιτελικό από την Κέρκυρα  με 2-1 μέσα στο Βόλο. Οι ερυθρόλευκοι της Μαγνησίας έχοντας το υπέρ τους το 0-2 του πρώτου αγώνα στο νησί των Φαιάκων πήρε μια ιστορική πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο για μια θέση στον τελικό.

Τα αρχικά πλάνα
Με αρκετές αλλαγές και σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκαν στο Πανθεσσαλικό και οι δυο ομάδες.
Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ρόκα κάτω από τα δοκάρια και τους Ζελέσι, Τομάς, Σανκαρέ και Ζαραδούκα στην αμυντική γραμμή. Στη μεσαία γραμμή ο Αλβάρεζ και ο Ρόκκας ήταν τα δυο αμυντικά χάφ με τον Ακόστα μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Μητρόπουλο στο δεξί άκρο, ο Μόνχε στο αριστερό και μοναδικός προωθημένος ο Μαρτίν  .
Από την πλευρά του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Μονιάκη, Μίχο, Δημήτρη Ιωάννου και Λαμπρόπουλο στην αμυντική γραμμή. Ο Γραμμόζης με τον Παρασκευαϊδη ήταν τα δυο αμυντικά χάφ με το Φλαβίνιο μπροστά τους τον  Ηλία Ιωάννου αριστερά, το Γιάνντση δεξιά και το Μαζνόφ στην κορυφή της επίθεσης.

Η Κέρκυρα αν και κατέβηκε στο παιχνίδι με πολλούς από τους παίκτες που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής έως τώρα στο πρωτάθλημα ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε τον Ολυμπιακό.
Μόλις στο 4ο λεπτό είχαμε το πρώτο καλό σουτ του ματς από πλευράς Φαιάκων, με το Φλαβίνιο να το επιχειρεί έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 16 ο Γιάντσης έπιασε καλό σουτ όμως ο Ρόκα έπεσε στη γωνία του και εδίωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα κόρνερ από το οποίο προήλθε και το γκολ για την ομάδα της Κέρκυρας. Ο Μίχος εκτέλεσε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ανενόχλητος ο Παρασκευαϊδης από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο παιχνίδι και ουσιαστικά αφύπνισε και την ομάδα του Βόλου που στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία του ματς.
Στο 28ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει και ουσιαστικά να κόψει τη φόρα της Κέρκυρας. Ο Μητρόπουλος βγήκε από δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή σέντραρε την κατάλληλη στιγμή και ο επερχόμενος Μαρτίν με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 1-1.
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκηνικό είχε μεταφερθεί στην  εστία της Κέρκυρα και μάλιστα ο Ολυμπιακός έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ στο 35 και στο 39 με τον Μόνχε πρωταγωνιστή και στις δυο φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Με τον Ολυμπιακό Βόλου δηλαδή να πιέζει και μάλιστα να χάνει δυο πολύ καλές ευκαιρίες.
Στο 47 ο Μαρτίν δεν κατάφερε να νικήσει τον Αποστολίδη όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι του, ενώ στο 53ο λεπτό ο Μόνχε μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή πιεζόμενος από το Μονιάκη έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αποστολίδης. 
Ο Ρυθμός έπεφτε όσο περνούσε η ώρα αλλά στο 73 σε μια ανύποπτη φάση και ύστερα από λανθασμένο διώξιμο του Σανκαρέ, ο Γιάντσης κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Τόμας. Την ποινή εκτέλεσε ο Ηλίας Ιωάννου ο οποίος ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην Κέρκυρα με 2-1 αναπτερώνοντας της ελπίδες της για πρόκριση. Στη συνέχεια η Κέρκυρα πίεσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης όμως δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία που θα της επέτρεπε κάτι τέτοιο. Έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και κάνει σκέψεις ακόμα και για κατάκτηση του τροπαίου

Η Εξέλιξη του αγώνα

1′ Έναρξη αγώνα
4’Δυνατό σουτ του Φλαβίνιο εξω απο την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ
Κακές καιρικές συνθήκες στο Βόλο. Πολύ κρύο και χιονόνερο στο Πανθεσσαλικό.
5′ Σέντρα σουτ του Ακόστα απο αριστερά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απο το δοκάρι του Αποστολίδη.
16′ Σουτ του Γιάντση εξω απο την περιοχή, ο Ρόκα εδιωξε σε κόρνερ.
17′ Γκοοοολ! 0-1 Κόρνερ του Μίχου απο δεξιά, κεφαλία του ξεχασμένου Παρασκευαϊδη απο το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα
20′ ο Μόνχε μόνος του στο ύψος του πέναλντι δεν μπόρεσε να βρεί την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
28′ Γκοοοολ!! 1-1 Σέντρα του Μητρόπουλου απο δεξιά και με κεφαλια ψαράκι απο τη μικρή περιοχή ο Μαρτίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
34′ Πέσιμο του Αλβάρεζ μεσα στην περιοχή, τίποτα είπε ο Ζαχαριάδης.
35′ Σούτ του Μόνχε ο Αποστολίδης έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.
39′ Πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του Βόλου, ο Μόνχε βγήκε μονος του απέναντι απο τον Αποστολίδη, το σουτ που έπιασε όμως έφυγε πολύ πάνω απο τα δοκάρια.
41′ Κίτρινη στο Μαζνόφ
45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου

46′ Έναρξη δευτερου ημιχρόνου

47′ Τετ-α -τετ του Μαρτίν με τον Αποστολίδη, ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε το σουτ του επιθετικού του Βόλου
50′ Πολύ ωραία κάθετη του Μόνχε, ο Αποστολίδης βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε προ του Ακόστα.
53′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μόνχε μπήκε μέσα στην περιοχή, πιεζόμενος απο το Μονιάκη έκανε το σούτ το οποιο απέκρουσε σε κόρνερ ο Αποστολίδης 
56′ Δυνατο σουτ του Φλαβίνιο απο μακριά, έδιωξε σε κόρνερ ο Ρόκα.
60′ Νέμεθ αντί του Ακόστα
61′ Ρίκκα αντί του Μαζνόφ
66′ Μπερτόλντι αντι του Ρόκκα
73′ Πέναλτι για την Κέρκυρα σε ανατροπή του Γιάντση απο τον Τόμας
74′ Γκοοολ!! 1-2, ο Ιωάννου ευστόχησε απο τα 11 βήματα και έδωσε προβάδισμα στους Φαίακες
77′ Ο Χάμπλ στη θέση του Φλαβίνιο
83′ ο Νέμεθ μέσα στην περιοχη σε θέση βολής, πρόλαβε και έδιωξε ο Γραμμόζης την τελευταία στιγμή
85′ Κίτρινη στο Μονιάκη
90′  Κίτρινη κάρτα στον Καπετάνο
90+2 Ο Ρόκα έδιωξε με γροθιές προ του Γιάντση ύστερα απο σέντρα του Ιωαννου
90+3 Λήξη αγώνα

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδας
Φάση: Προημιτελικός, β’ αγώνας
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Διαιτητής: Ζαχαριάδης(Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γρεβένης(Χαλκιδικής),Κουρομπίλια(Καρδίτσας)

Ολυμπιακός Βόλου: Ρόκα, Σέλεσι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Άλβαρες, Ρόκας(66′ Μπερντόλντι), Μητρόπουλος(78′ Καπετάνος), Ακόστα(60’Νέμεθ), Μόνχε, Μαρτίν

Κέρκυρα: Αποστολίδης, Δ. Ιωάννου, Μίχος, Φλαβίνιο(77′ Χάμπλ), Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Μονιάκης, Μαζνόφ(61’Ρίκκα), Γραμμόζης, Ηλ. Ιωάννου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.