Υπογραφή… Αλφρεντ Χίτσκοκ!

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου παρά την ήττα της με 2-3 από τον Παναθηναϊκό. Ήρωας ο Μίτσελ και μοιραίος ο Καρνέζης, ο οποίος στο 97', δέχθηκε γκολ από το φάουλ του Ισπανού από τη σέντρα!
Επεισόδια και στο ΟΑΚΑ
Γόντικας: "Απαράδεκτο αυτό που συνέβη"

Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος παρά την ήττα της με 2-3 από τον Παναθηναϊκό. Ήρωας της αναμέτρησης ο Μίτσελ και μοιραίος ο Καρνέζης, ο οποίος στο 97′, δέχθηκε γκολ από το φάουλ του Ισπανού από τη σέντρα!

Ούτε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο σενάριο. Η ΑΕΚ έχοντας το υπέρ της 2-0 και το γκολ του Λαγού από το 13′ πίστεψε ότι είχε σφραγίσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο με μία κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, ανέτρεψε κάθε δεδομένο και προγνωστικό.

Οι «πράσινοι», με τον Σισέ να σκοράρει για πρώτη φορά εις βάρος της ΑΕΚ στο 21′, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να «παίρνει το αίμα του πίσω» για τις όσες ευκαιρίες – γκολ έχει χάσει κόντρα στην «Ένωση» στα προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων και τον Βύντρα στο 63′, έπαιρναν δικαιότατα τη… μπουκιά μέσα, από το στόμα της «Ένωσης» που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει.

Μετά από ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους Σισέ, Λέτο, Ντιόπ και Μπάχα και ενώ όλοι στο «πράσινο στρατόπεδο» πανηγύριζαν την πρόκριση, η μοίρα έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στον Ορέστη Καρνέζη και τον Παναθηναϊκό και χάρισε στον Μίτσελ και στην ΑΕΚ ένα «δώρο Θεού». Το νέο νούμερο 11 της ΑΕΚ με ένα φάουλ γέμισμα «κρέμασε» τον άπειρο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της ομάδας του.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αθηναίος διαιτητής Παππάς, ο οποίος έκανε σωρεία λαθών εις βάρος και των δύο ομάδων

Τα αρχικά πλάνα των δύο τεχνικών
Τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ, όσο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, επέλεξαν την ίδια τακτική προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ισπανός και ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησαν το 4-3-3, ώστε να θωρακίσουν τα μετόπισθεν, να αποκτήσουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα όταν κάνουν επίθεση να έχουν πολλές επιλογές.

Ο προπονητής του «δικεφάλου» επανέφερε τον Σάχα κάτω από το γκολπόστ και χρησιμοποίησε ως αμυντική τετράδα τους Γιάχιτς και Καράμπελα στα άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τους Μανωλά και Νασούτι ως κεντρικό  δίδυμο. Ντιόπ, Μάκος και Καφές ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τον πρώτο να αναλαμβάνει το ρόλο του «καθαρού» αμυντικού μέσου. Σκόκο (στο δεξί άκρο της επίθεσης), Λαγός (στο αριστερό) και Λυμπερόπουλος (κορυφή), συνέθεταν την επιθετική τριπλέτα της «Ένωσης».
 
Από την άλλη ο ομόλογός του των «πρασίνων», όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έβαλε τον Καρνέζη να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του. Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι (αντί του Μπουμσόνγκ) και Καντέ, ήταν η αμυντική τετράδα του «τριφυλλιού» (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ο αμυντικός μέσος των φιλοξενούμενων, έχοντας μπροστά του τους Κατσουράνη και Νίνη. Χριστοδουλόπουλος και Λέτο ήταν στις δύο πτέρυγες (με αντίθετα πόδια και τον Αργεντινό να παίζει ακόμα και ως φορ), ενώ ο Σισέ αποτελούσε την αιχμή του «πράσινου δόρατος».

«Κιτρινόμαυρο» το ξεκίνημα, «πράσινη» ανατροπή
Το παιχνίδι είχε από το πρώτο δευτερόλεπτο το χαρακτήρα που επιβάλλει ένα καλό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό. Πολλές φάσεις, νεύρα, κλωτσιές, πάθος και γκολ! Οι «πράσινοι μόλις στο 3′ με τον Σισέ απείλησαν πρώτοι, άγγιξαν το γκολ ωστόσο η μπάλα δεν έκανε το… χατίρι του Γάλλου φορ.

Η συνέχεια άνηκε στους «κιτρινόμαυρους». Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στα επόμενα δέκα λεπτά δημιούργησε τρεις προϋποθέσεις για να σκοράρει, με την τρίτη στο 13′ να αποδεικνύεται και… φαρμακερή! Ο Λυμπερόπουλος με έξυπνη κάθετη πάσα βρήκε το Λαγό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ, «τρύπησε» τον Καρνέζη και άνοιξε το σκορ βάζοντας φωτιά στο κυριολεκτικά παγωμένο «Σπύρος Λούης».

Το γρήγορο γκολ της «Ένωσης» έδωσε για λίγα λεπτά την αίσθηση πως όλα είχαν κριθεί, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατέθεσε τα όπλα και δικαιώθηκε για αυτή του την επιλογή. Στο 21′ ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Καντέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σισέ, που είχε ξεφύγει της προσοχής των κεντρικών αμυντικών της ΑΕΚ με κοντινή κεφαλιά πήρε το αίμα του πίσω για τη φάση του 3′ φέρνοντας το ματς στα ίσα!

Ο Παναθηναϊκός με τον Νίνη να ψάχνει με κάθετες πάσες τους Σισέ και Λέτο και τον Κατσουράνη να ανεβαίνει αρκετά ψηλά, συνέχισε να ψάχνει το γκολ. Ο Σισέ -ξανά- στο 27′ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ελέω Μανωλά, ενώ στο 40′ ο Σάχα είπε «όχι» στον Γάλλο σε ένα τετ α τετ όπου ο Σισέ ήταν έτοιμος να… πανηγυρίσει.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έφερε τα πάνω κάτω. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος που στο ματς του πρωταθλήματος είχε χάσει ένα γκολ από αυτά που χαρακτηρίζονται… άχαστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα εκπληκτικό βολέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Σάχα και έβαλε για τα καλά τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης!

Βύντρα ο… ήρωας, Μίτσελ ο… λυτρωτής
Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας ότι η πρόκριση δεν είναι… μακριά, ξεκίνησε δυναμικά στο β’ σαρανταπεντάλεπτο θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα της χάριζε το εισιτήριο για τους «4». Μόλις στο 50′ οι «πράσινοι» δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και «υποχρέωσαν» τον Χιμένεθ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Ο Ισπανός τεχνικός βλέποντας την ΑΕΚ να παίζει αδικαιολόγητα πολύ πίσω, έριξε στη μάχη τον  νεοαποκτηθέντα Μπάχα και τοποθέτησε πίσω του τον Λυμπερόπουλο μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 56′ άγγιξαν το «χρυσό» γκολ. Πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης φάσης ήταν ο Σισέ και ο Σάχα, με τον Αργεντινό να στερεί και πάλι τη δόξα από τον Γάλλο στην καρφωτή κεφαλιά του τελευταίου.

Το πολυπόθητο γκολ που χάριζε την πρόκριση στην ομάδα του Παναθηναϊκού ήρθε στο 63′. Σε μία φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ των «πρασίνων», ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σαριέγκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βύντρα με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε για τρίτη φορά τα δίχτυα του Σάχα να… σπαρταρίσουν!

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι μην αντέχοντας να βλέπουν την ομάδα τους να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας του θεσμού αποφάσισαν να δράσουν. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν επίδειξη της ανοησίας τους. Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά.

Μετά την επανέναρξη του ματς, η ΑΕΚ έψαξε να βρει το γκολ που θα της έδινε και πάλι το πάνω χέρι της πρόκρισης και ο Παναθηναϊκός κοίταξε να διατηρήσει το σκορ πρόκρισης. Ο Χιμένεθ στο 71′ πήρε τη θέση του Λαγού και στο 73′ ο Παππάς απέβαλε για καθυστέρηση τον Βύντρα. Ο Φερέιρα αμέσως έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο και έριξε στο ματς τον Μαρίνο για να αμυνθεί πιο σωστά η ομάδα του.

Ο χρόνος κυλούσε και οι κινήσεις στη σκακιέρα συνεχίζονταν. Μέσα ο Σιμάο, έξω ο Νίνης, μέσα ο Μίτσελ έξω ο Μάκος. Στο 81′ ο Μανωλάς με κεφαλιά απείλησε την εστία του Καρνέζη, στο 84′ ο Ντιόπ δεν βρήκε στόχο και στο 86′ ο Σκόκο από θέση βολής κέρδισε απλά ένα κόρνερ.

Στο 87′ ο Σισέ κλώτσησε άλλη μία ευκαιρία να τελειώσει το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού, στο 88′ ο Σαριέγκι προ του Λυμπερόπουλου παραχώρησε κόρνερ και έκανε τα τελευταία δευτερόλεπτα ακόμα πιο… Χιτσκοκικά! Με τον Σισέ στο 90′ να χάνει μία ακόμα ευκαιρία και τον Αρετόπουλο να δείχνει άλλα 7 λεπτά επιπλέον χρόνου, το θρίλερ συνεχίστηκε.

Λέτο και Μπάχα είχαν την ευκαιρία να βάλουν οριστικό τέλος στο ματς στο 94′ και στο 95′ αντίστοιχα, όμως δεν τα κατάφεραν.  Όλα έδειχναν ότι η μπίλια είχε κάτσει στο… πράσινο, όμως ο επίλογος δεν είχε γραφτεί. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Μίτσελ έκανε από τη σέντρα, φάουλ γέμισμα στην περιοχή και ο Καρνέζης που δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας «κρέμασε» την ομάδα του και χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση!

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδας
Φάση: Προημιτελικός, β’ αγώνας
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάκας (Λάρισας), Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Η εξέλιξη του αγώνα
1΄ Έναρξη της αναμέτρησης
3΄ Διαγώνιο σουτ του Σισέ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ
5΄ Ο Λαγός από τα δεξιά έκοψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά προ του Λυμπερόπουλου έδιωξε ο Σαριέγκι
7΄ Σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλα πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα
10΄Κίτρινη κάρτα στο Λέτο
13΄ΓΚΟΟΟΟΛ 1-0 Ο Λυμπερόπουλοςεπιτέθηκε από δεξιά, τροφοδότησε τον Λαγό, ο οποίος μπηκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Καρνέζη ο οποίος έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα
21 ΓΚΟΟΟΟΛ 1-1. Κόρνερ του Λέτο, ο Καντέ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Σισέ με δεύτερη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
23΄Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα
24΄Μακρινό σουτ του Λέτο,  δεν ανησύχησε τον Σάχα ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ
27΄Ο Σισέ βγήκε στα πλάγια και σέντραρε από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Λέτο δεν είχε δύναμη και έφυγε άουτ
29΄Κίτρινη κάρτα στον Ντιοπ
31`Από λάθος του Ντιοπ ο Σισέ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε κόντραρε ο Μανωλάς
39΄Βαθιά μπαλιά του Νίνη για τον Σισέ, ο Γάλλος δεν πρόλαβε και ο Σάχα με έξοδο μπλόκαρε
40΄Μεγαλη ευκαιρία για τους “πράσινους”. Ο Σισέ από πάσα του Νίνη βγήκε απέναντι στον Σάχα αλλά ο Αργεντινός απέκρουσε το πλασέ του Γάλλου
43΄Κίτρινη κάρτα στον Γιάχιτς
45΄Ένα λεπτό των καθυστερήσεων
45+ ΓΚΟΟΟΛ 1-2 Ο Ζιλμπέρτο με εντυπωσιακό εναέριο σουτ έξω από την περιοχή ξετίναξε τα δίχτυα του Σάχα

46′ Εναρξη β΄ημιχρόνου
50΄ Σουτ του Ζιλμπέρτο από 25 μέτρα, η μπάλα έφυγε πολύ έξω από τα γκολποστ
52΄ Ο Μπαχα στη θέση του Καφέ
54΄ Από λάθος του Σπυρόπουλου ο Λυμπερόπουλος σουταρε,η μπάλα κόντραρε στον Σαριέγκι και έφυγε κόρνερ
56΄ Καταπληκτική απόκρουση του Σάχα σε καρφωτή κεφαλιά του Σισέ
61΄ Σουτ του Χριστοδουλόπουλου από πολύ πλάγια θέση, ο Σάχα απέκρουσε σε κόρνερ
63΄ΓΚΟΟΟΛ. 1-3. Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαριέγκι πήρε την κεφαλιά και ο Βύντρα με κεφαλιά-ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
65΄ Ο Σκόκο έξω από την περιοχή επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνομένου και βγήκε κόρνερ
68΄ Κόρνερ του Σκόκο, ο Μανωλάς κέρδισε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη και ο Καρνέζης μπλόκαρε
69΄ Σέντρα του Λαγού, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, η μπάλα κατέληξε άουτ
71΄ Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο
71΄ Ο Μπλάνκο στη θέση του Λαγού
73΄ Ο Βύντρα δέχτηκε 2η κάρτα για καθυστέρηση και αποβληθηκε
74΄ Ο Μαρίνος στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
74΄ Ο Σισέ στην αντεπίθεση σουταρε στην αγκαλιά του Σάχα
79΄ Ο Σιμάο στη θέση του Νίνη
79΄ Ο Μίτσελ στη θέση του Μάκου
80΄ Ο Σκόκο εκτέλεσε φάουλ, ο Μανωλάς κέρδισε την κεφαλιά άλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
84΄ Ο Λυμπερόπουλος έστρωσε τη μπάλα στον Ντιοπ που σουταρε πολύ άστοχα
86΄ Κίτρινη κάρτα στον Μαρίνο
87΄ Ο Σισέ έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση αλλά πάνω στο σουτ τον πρόλαβε ο Καράμπελας
88΄ Ο Σαριέγκι έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα φτάσει στον Λυμπερόπουλο
89΄ Ο Πλεσί στη θέση του Κατσουράνη
90΄ Επτά τα λεπτα των καθυστερήσεων
92΄ Ο Σκόκο ελίχτηκε στην περιοχή αλλά το σουτ που εξαπέλυσε έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Καρνέζη
94΄ Ο Σισέ έβγαλε μόνο του τον Λέτο που έκανε κακό κοντρόλ και ο Σάχα έσωσε την εστία του.
95΄ Ο Μπαχά επιχείρησε το γυριστο σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο
97΄ ΓΚΟΟΟΛ 2-3.  Ο Μίτσελ με φάουλ από 40 μέτρα κρέμασε τον Καρνέζη.
97΄ Τέλος του παιχνιδιού

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές (52΄ Μπαχά), Νασούτι, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάκος (79 Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (71΄ Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος
Στον πάγκο: Μοσχονάς, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Νταντόμο, Μπλάνκο, Μπάχα

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης (79΄ Σιμάο), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (74΄Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης (89΄Πλεσί), Σπυρόπουλος
Στον πάγκο: Καπίνος, Γκοβού, Πλεσί, Μαρίνος, Σιμάο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.