Μασούσε Σιδερα(κη) ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος πέταξε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό. Το άστρο του Σιδεράκη έλαμψε στη διαδικασία των πέναλτι (4-3), καθώς απόκρουσε τα σουτ των Καραγκούνη, Λέτο. Τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η παράταση έληξαν χωρίς γκολ.

Ο Πανιώνιος πέταξε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό. Το άστρο του Σιδεράκη έλαμψε στη διαδικασία των πέναλτι (4-3), καθώς απόκρουσε τα σουτ των Καραγκούνη, Λέτο. Τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η παράταση έληξαν χωρίς γκολ.
 
“Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη”, λέει ο λαός κάτι που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός όσες φορές έφτασε κοντά στην περιοχή του Σιδεράκη ήταν από τα αβίαστα λάθη των παικτών του Μάντζιου στη μεσαία γραμμή. Ο Λέτο καλά κλεισμένος δεν μπορούσε να βρει πεδίο δράσης, ενώ ο Τοτσέ έδειξε απελπιστικά μόνος μπροστά, καθώς ούτε ο Ζέκα, ούτε ο Κουίνσι κατάφεραν να κάνουν αισθητή  την παρουσία τους επιθετικά. Οσςο για τους Βιτόλο και Σιμάο, κανένας δεν περίμενε πως οι δύο αυτοί παίκτες θα μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι και να περάσουν μπαλιές μπροστά.
 
Στην αντίπερα όχθη ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι γύριζαν συχνά την μπάλα πίσω και έκαναν το λάθος, κάτι που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Το πρώτο μέρος κύλησε με μόλις μία αξιόλογη φάση, με τον Ζεκά να μην μπορεί να βρει στόχο από καλή θέση.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Οι παίκτες του Μάντζιου κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Οσες φορές οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση βολής “σημάδεψαν” τον Καρνέζη, σπαταλώντας την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, με σημαντικότερη όλων, αυτή του Κούτση, ο οποίος αν και πέρασε ωραία τον Κατσουράνη, δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.
 
Το σύνολο του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε κακή αγωνιστική εικόνα, καθώς τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας συνεχίστηκαν και στο δεύτερο 45λεπτο.  Ο Πορτογάλος τεχνικός τη μοναδική αλλαγή που πραγματοποίησε ήταν επιθετικού, με τον Ρούντολφ να δίνει τη θέση στον Τοτσέ, ο οποίος θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Ωστόσο τη μεγαλύτερη ευκαιρία την σπατάλησε ο Βύντρα, επιλέγοντας να σουτάρει, αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Τοτσέ.
 
Στην παράταση ο Λέτο είχε την ευκαιρία στα πρώτα λεπτά να γίνει για ακόμα μία φορά ο ήρωας για την ομάδα του, αλλά κατάφερε και αστόχησε μπροστά από την εστία. Παρά την είσοδο του Καραγκούνη και του Μαρίνου ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να περάσει μπαλιές μπροστά, ωστόσο το ίδιο πρόβλημα είχε και Πανιώνιος.
 
Ετσι, μοιραία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη… ρώσικη ρουλέτα, εκεί όπου ο Σιδεράκης απόκρουσε το πρώτο πέναλτι του Καραγκούνη, ενώ ο Καρνέζης έκανε το ίδιο με το σουτ του Σάμαρη.  Ο Σκέμπρι στο τρίτο πέναλτι έστειλε την μπάλα στις πινακίδες, ενώ ο Λέτο είχε την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στους “8” με τον Σιδεράκη να του λέει “όχι”. Στο έκτο πέναλτι ο Μπιάρσμιρ “σημάδεψε” τπ οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Ομο αμέσως μετά ευστόχησε και οδήγησε τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση του θεσμού. Κουίνσι, Ρούντολφ, Κατσουράνης ευστόχησαν για τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον Πανιώνιο οι Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης Σιόβας, Ομο.
 
 

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος

Γήπεδο: Νεας Σμύρνης
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρα)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Τρύφων (Δράμας)

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Ομο, Ρόβας, Σάμαρης, Σκέμπρι, Αμπντουλάγιεφ, Κούτσι

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σιμάο, Ζεκά, Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.