Διεκπεραίωσε την υποχρέωση της

Χωρίς να θέλξει με την απόδοση της, η Ξάνθη κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς επικράτησε με 2-0 των Ποντίων στην Κατερίνη. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων ο Καζάκης στο 40' και ο Βασιλακάκης στο 72'.

Χωρίς να θέλξει με την απόδοση της, η Ξάνθη κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς επικράτησε με 2-0 των Ποντίων στην Κατερίνη. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων ο Καζάκης στο 40′ και ο Βασιλακάκης στο 72′.

Με αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης προκειμένου να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο στο 11ο λεπτό η ομάδα της Κατερίνης απείλησε πρώτη, έπειτα από λάθος της άμυνας της Ξάνθης.

Ο Σαπάνης εκτέλεσε το κόρνερ  από αριστερά, ο Βάλλας στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Λυμπερόπουλου, ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
 Στη συνέχεια η SKODA ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και απείλησε για πρώτη φορά στο 19ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μπαξεβανίδη το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κελπέκη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν την ομάδα της Κατερίνης και στο 30ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία αφού ο Σουάνης δεν πλάσαρε σωστά στο τετ α τετ με τον Κελπέκη. Ο Βλαχοδήμος έκανε την κάθετη μπαλιά ο Έλληνας επιθετικός έφυγε απέναντι στον Κελπέκη αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Ποντίων.

Ο έλεγχος του παιχνιδιού και η πίεση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη έφερε καρπούς στο 40ο λεπτό. Έπειτα από δυνατό βολέ του Λυμπερόπουλου, ο Χασιώτης γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Κελπέκη, ο Καζάκης το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε τον γκολκίπερ των Ποντίων και σε κενή εστία έκανε το 0-1, σκορ που διατηρήθηκε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να σφραγίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου  και μόλις στο 52ο λεπτό απείλησαν την εστία του Κελπέκη με τον Μαρσελίνιο. Ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαρσελίνιο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κελπέκη.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και στο 72ο λεπτό έφτασε στο δεύτερο τέρμα της με τον Βασιλακάκη.
Ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Πόι σούταρε στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, ο Βασιλακάκης έβαλε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κελπέκη.

Στη συνέχεια η ομάδα της Κατερίνης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 77ο λεπτό έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο δεύτερο  ημίχρονο . Ο Χιντζίδης σούταρε από αριστερά δυνατά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λυμπερόπουλου.  Αυτή ήταν ουσιαστικά  και  η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα με την Ξάνθη να πανηγυρίζει την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. 




Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Αγώνας: Πόντιοι Κατερίνης-Ξάνθη
Γήπεδο: Κατερίνης
Φάση: 32


Οι συνθέσεις:

Πόντιοι Κατερίνης (Λεωνίδας Μπίλης): Κελπέκης, Σαββίδης, Χασιώτης, Πετράκος, Γούλας, Δαληζήσης, Τσιτλακίδης, Τραΐρης, Πέντσας, Σαπάνης, Μουρατίδης


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Σουάνης, Βλαχοδήμος, Μαρσελίνιο, Καζάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.