Ολυμπιακός: Επιστολή στη FIFA για το κύπελλο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή της στη FIFA ζητάει άμεση παρέμβαση για την ημερομηνία του τελικού κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν δύναται να συμφιλιωθεί με την απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με τον ορισμό του κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου. Έτσι οι άνθρωποι της ΠΑΕ έστειλαν επιστολή στη FIFA αναφέροντας το χρονικό της υπόθεσης και τονίζοντας πως πρόκειται για μια εντελώς παράλογη, λανθασμένη και παράνομη απόφαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου και των αγώνων του. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πωςη απόφαση αυτή δεν συνάδει με το εθνικό και διεθνές νομικό πλαίσιο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε στους ιθύνοντες της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέβαλλε τον τελικό του Κυπέλλου που προορίζεται να είναι ο τελευταίος αγώνας της τρέχουσας σεζόν και τον ορίζει στις αρχές της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς, υποβαθμίζοντας τον σε παιχνίδι προετοιμασίας.

Ειδική αναφορά έγινε στα ρόστερ των δύο ομάδων, καθώς θα είναι διαφορετικά από αυτά που οδήγησαν τους συλλόγους μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, αφού θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν παίκτες που θα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό Ολυμπιακού και ΑΕΚ για την επόμενη ουσιαστικά σεζόν, δηλαδή αυτής του 2020/21. Κάτι που παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της.

Η ΕΠΟ θα είναι η μοναδική Ομοσπονδία μέλος της UEFA, η οποία θα δηλώσει στις 3/8/2020 τις ομάδες που θα την εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις εγχώριες διοργανώσεις της, καθώς θα εκκρεμεί ο τελικός Κυπέλλου.

Σε άλλο σημείο τη επιστολής προς τη FIFA, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει λόγο για παραδομένο ελληνικό ποδόσφαιρο σε άτομα που λειτουργούν με βάση το προσωπικό τους όφελος και όχι για το καλό του αθλήματος. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ζήτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να παρέμβει έστω και την τελευταία στιγμή για να προστατέψει την αξιοπιστία της διοργάνωσης του Κυπέλλου και του ίδιου του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.