Οι λογαριασμοί των δύο ημιτελικών αναμφίβολα είναι ανοικτοί. Τόσο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” μετά το 2-1 της ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι, όσο και το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μετά το 3-2 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Τελευταία φορά που ο Άρης είχε παίξει σε ημιτελική φάση ήταν το 2010 όταν απέκλεισε την Καβάλα και ηττήθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου από τον Παναθηναϊκό.
Απέναντί του θα βρει την ομάδα που συμμετέχει στους τελευταίους τέσσερις τελικούς της διοργάνωσης, κερδίζοντας τον πρώτο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και χάνοντας τους τελευταίους τρεις από τον ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός έχει να φτάσει σε τελικό από το 2016 όταν γνώρισε ήττα από την ΑΕΚ και η τελευταία του κατάκτηση ήταν το 2015 απέναντι στην Ξάνθη.
Όσο για τον ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στον θεσμό έχοντας τρεις κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς και με τον ίδιο αντίπαλο. Την ΑΕΚ. Τελευταίος δικός του χαμένος τελικός ήταν από τον Παναθηναϊκό το 2014.
Οι προπονητές ξεκάθαρα έχουν κρατήσει πράγματα στα τελευταία ραντεβού των ομάδων στα play offs. Τόσο σε πρόσωπα όσο και σε τακτικές ενδεχομένως εκπλήξεις. Άλλωστε σε καμία περίπτωση – όπως άπαντες τόνισαν – το κύπελλο δεν έχει σχέση με όσα είδαμε στο πρωτάθλημα.
Ο Αρης θα επιχειρήσει μετά από χρόνια να βρεθεί και πάλι σε τελικό αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα τραυματισμών τον τελευταίο καιρό χωρίς τη δύναμη που θα του έδινε η έδρα. όσο για την ΑΕΚ, ο θεσμός του κυπέλλου είναι ξεκάθαρος στόχος εδώ και καιρό στη σεζόν.
Ο Ολυμπιακός θέλει να αξιοποιήσει την ετοιμότητα που έχει δείξει ότι βρίσκεται με το 3 στα 3 και την εικόνα του πρωταθλήματος, αφήνοντας εκτός τελικού την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο τα τελευταία τρία χρόνια.
Στενάχωρη είναι όπως και να’ χει η εικόνα των τελευταίων χρόνων με τις άδειες εξέδρες στους τελικούς για λόγους ασφαλείας. Εφέτος θα υπάρχει πραγματικός λόγος για να μην έχει κόσμο ο τελικός. Αυτή τη φορά άλλωστε λογικά θα βρίσκονται στο γήπεδο μόνο οι αποστολές των ομάδων εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τον covid 19.