Αγνώριστος αλλά ωραίος στην Καλαμάτα! (video)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 στην Καλαμάτα για τους “16” του κυπέλλου. Ραντζέλοβιτς και Λάζαρος οι σκόρερ, δοκάρι είχε ο Γκερέρο. Θετική παρουσία των "νέων" προσώπων.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 με άνεση της ουραγού της Football League Καλαμάτας στη Μεσσηνία για τη φάση των “16” του κυπέλλου Ελλάδας, με γκολ των Ραντζέλοβιτς και Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος σκόραρε σχεδόν μετά από 12 μήνες! Δοκάρι είχε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Επέστρεψε σε αγωνιστική δράση ο Σισέ. Ντεμπούτο για Αλέν, Μάρκοβιτς και Μπέλιτς. Μυϊκός τραυματισμός για τον Λοβέρα, ο οποίος αποχώρησε στο φινάλε!

Ιδανικό ξεκίνημα με γκολάρα Ραντζέλοβιτς!

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διαφορετικό πρόσωπο σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές και τη διάταξη. Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με διάταξη 3-4-3 για πρώτη φορά φέτος. Ο Μπόμπι Αλέν στην πρώτη του φετινή συμμετοχή βρέθηκε στο τέρμα. Αβραάμ, Σισέ και Μεριά ήταν η τριάδα της άμυνας, Γκασπάρ, Λοβέρα, Μπενζιά και Κούτρης στα χαφ, ενώ προωθημένοι έπαιξαν οι Χριστοδουλόπουλος, Ραντζέλοβιτς και Γκερέρο. Για πρώτη φορά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Μπόμπι Αλέν ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα, ενώ ξεχώρισε και η επιστροφή στη δράση για τον Παπέ Σισέ μετά από τρεις μήνες αποχής.

Ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό που ήθελε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς με εκπληκτικό βολέ στο 6ο λεπτό, μετά από απομάκρυνση του Κωνσταντινόπουλου στην κεφαλιά – πάσα του Γκασπάρ, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.  Ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού Σέρβου μετά τις 21 Αυγούστου και τα δύο γκολ απέναντι στην Κράσνονταρ. 

Στο 18ο λεπτό ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Λάζαρος πραγματοποίησε ατομική ενέργεια και σε ντρίμπλα πάνω σε Χριστοφιλέα και Μπάμπη και ανατράπηκε, ο Κατσικογιάννης συνέχισε το παιχνίδι. Μέχρι το ημίωρο ο Κούτρης έδειξε ιδαιτέρως δραστήριος δοκιμάζοντας σε τρεις περιπρώσεις να μοιράσει ασίστ, όμως μια φορά ο Γκασπάρ και δύο ο Γκερέρο, δεν κατάφεραν να βρουν δίκτυα. 

Η Καλαμάτα έδειξε επιθετικό παλμό για πρώτη φορά στο 36ο λεπτό, όταν ο Τόλι σέντραρε από τα δεξια, σημαδεύοντας το κεφάλι του Ράκιτς. Ο Σέρβος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία και μάλιστα στο ίδιο λεπτό, το 42ο.

Ο Οσμάναγκιτς είχε σουτ για την Καλαμάτα, που κόντραρε στον Αβραάμ, ενώ πολύ γρήγορα οι Λάζαρος και Μπενζιά ξεδίπλωσαν την αντεπίθεση με τον Γκερέρο να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, ο Ισπανός σούταρε άστοχα.

Λάζαρος reloaded!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ξεκίνησε δυναμικά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία. Στο 46ο λεπτό ο Στεργίδης κέρδισε στη μονομαχία τον Κούτρη και σέρβιρε πλασαριστά στον Νασιόπουλο, ο οποίος εξαπέλυσε το σουτ από τον άξονα, όμως ο Αλέν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά από τις συστάσεις του Μαρτίνς πίεσαν περισσότερο και έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Στο 51ο λεπτό ο Μπενζιά είχε ωραία εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια, ο Στεφανάκος έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα στο 53′ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκμεταλλεύθηκε ιδανικά το γέμισμα του Λοβέρα και με προβολή έγραψε το 2-0! Ήταν το πρώτο γκολ του Λάζαρου από τις 2 Φεβρουαρίου και το εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Ο 32χρονος μέσος έτρεξε να αγκαλιάσει τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο, λόγω της συμπαράστασης στο μεγάλο διάστημα αποθεραπείας από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στο 64ο λεπτό ο Μαρτίνς ξεκίνησε τις αλλαγές του, με τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς να σημειώνει την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας τον Αβράαμ Παπαδόπουλο. Ο Λεονάρντο Κούτρης έψαξε με θέρμη την ασίστ και στο 68ο λεπτό σέντραρε για τον αφύλακτο Γκερέρο ο οποίος έπιασε απευθείας πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ακόμα ένα καλό σουτ είχε ο Ραντζέλοβιτς στο 72ο λεπτό με τον Στεφανάκο να επεμβαίνει. Στο 73′ ο Λάζαρος βγήκε από το ματς με τον Ξενιτίδη να παίρνει τη θέση του. Ντεμπούτο πραγματοποίησε και ο Μπέλιτς , ο οποίος πήρε τη θέση του Μπενζιά στο 79′. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα από εκείνο το σημείο. Η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 88ο λεπτό όταν ο Γκερέρο σούταρε έξω από την περιοχή με τον Στεφανάκο να επεμβαίνει και πάλι.

Στις καθυστερήσεις ο Μάξι Λοβέρα αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό και ο Ολυμπιακός συνέχισε με δέκα παίκτες μέχρι το φινάλε. Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου στο “Γ. Καραϊσκάκης”.  

Καλαμάτα (Βούζας): Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Οσμάναγκιτς (64′ Ζαχαρόπουλος), Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Τριποτσέρης, Ράκιτς (66′ Κουρουϊκίδης), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71′ Αλεξόπουλος)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Μεριά, Αβραάμ (64′ Μάρκοβιτς), Σισέ, Κούτρης, Λοβέρα, Λάζαρος (73′ Ξενιτίδης), Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Μπενζιά (79′ Μπέλιτς)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)Βοηθοί: Μπαλτά (Αχαΐας), Στεφανή (Καρδίτσας)4ος: Ζαμπάλας (Ηπείρου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.