Ραντεβού στη Ριζούπολη…

Χανιά και Απόλλων Σμύρνης έμειναν στην ισοπαλία 1-1, στα Περιβόλια, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ανώτεροι οι Κρητικοί, σε φοβερή ημέρα βρέθηκε ο γκολκίπερ Πίτκας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Χανιά και Απόλλων Σμύρνης έμειναν στην ισοπαλία 1-1, στα Περιβόλια, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ανώτεροι οι Κρητικοί, σε φοβερή ημέρα βρέθηκε ο γκολκίπερ Πίτκας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Καλός ρυθμός, δυνατό ματς, μέχρι εκεί!

Κερδισμένη ομάδα στο πρώτο 45λεπτο υπήρξε, δίχως άλλο, ο Απόλλωνας. Γλίτωσε στην καλύτερη στιγμή του διαστήματος – που την είχαν τα Χανιά -, «ροκάνισε» το χρόνο και κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα σχετικά εύκολα, ακολουθώντας τον απαιτητικό ρυθμό του αγώνα. Όχι από πλευράς φάσεων, διότι τέτοιες δεν υπήρξαν, μα αναφορικά με τη δύναμη και τον εκνευρισμό που χαρακτήρισαν ένα κομμάτι του ημιχρόνου.

Με τον αέρα να είναι εναντίον των προσπαθειών των ποδοσφαιριστών οι στιγμές εμπρός στις εστίες των Σικαλιά και Πίτκα ήταν μετρημένες. Στο 13΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη, με τον Πάγκαλο να πραγματοποιεί εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά της επίθεσης του ΑΟΧ, τροφοδοτώντας εντός περιοχής του Απόλλωνα τον Κρητικό. Το σουτ που εξαπέλυσε, όμως, βρήκε έτοιμο τον Πίτκα ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Με στημένες μπάλες των Λαγού και Πινέιρο η αθηναϊκή ομάδα προσπάθησε ν΄ απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα, όμως η άμυνα των Κρητικών και ο Σικαλιάς υπήρξαν άψογα προετοιμασμένοι. Συνολικά πέντε τελικές έγιναν για τις δύο ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, με τη σούμα του πρώτο ημιχρόνου να μην αδικεί καμία σχετικά με το 0-0 που επικράτησε.

Τα δύο γκολ, οι ανοικτοί λογαριασμοί και ο φοβερός Πίτκας

Τα Χανιά μπήκαν με όρεξη να πετύχουν το ένα γκολ που θα μετουσίωνε τη διάθεσή τους αυτή σε προβάδισμα. Ο ΑΟΧ μπορούσε, βάσει εικόνας, να πετύχει τη νίκη – έστω και οριακά – και να πάει στον επαναληπτικό της Ριζούπολης με αβαντάζ. Αν οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την τύχη να διαθέτουν ένα τερματοφύλακα σε σούπερ κατάσταση, τότε το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν το 1-1.

Οι Κρητικοί έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρόχας, εντός περιοχής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», να πλασάρει άουτ από καλή θέση. Από το 55΄ έως το 60΄ τα Χανιά ανάγκασαν τον Πίτκα σε σειρά αποκρούσεων, μην μπορώντας ν΄ ανοίξουν το σκορ. Στο 56΄ ο Κρητικός έχασε διπλή ευκαιρία (τετ-α-τετ και σουτ) για το 1-0, με τους Ρόχας και Ενγκουέμ στο 57΄ να βλέπουν τις προσπάθειές τους να σταματούν στον Έλληνα τερματοφύλακα.

Στο 59΄ ο Γανωτής ήταν άστοχος από καλή θέση, με τον Απόλλωνα στο διάστημα αυτό ν΄ απειλεί ελάχιστα κι από συγκεκριμένα μικροσφάλματα της άμυνας του ΑΟΧ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 76΄ με τον Δημήτρη Σουάνη να σκοράρει με πέναλτι και να ξεσπά, στο ντεμπούτο του με τον Απόλλωνα Σμύρνης, έπειτα από ένα πρώτο μισό της σεζόν δύσκολο στη Λάρισα.

Την παράβαση έκανε ο γκολκίπερ Σικαλιάς στον Βάντερσον. Η χαρά κράτησε λίγο, όμως, μια και οι Χανιώτες ισοφάρισαν και διατήρησαν καλές πιθανότητες πρόκρισης για την προημιτελική ρεβάνς της Ριζούπολης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκονζάλες, ο Κρητικός με κοντινή, καρφωτή, κεφαλιά έκανε το 1-1 και κράτησε ζωντανό τον ΑΟΧ στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ως το τέλος του 90λεπτου του πρώτου προημιτελικού δημιουργήθηκαν μία-δύο φάσεις από πλευράς γηπεδούχων, που δεν θα μπορούσαν, πάντως, ν΄ ανησυχήσουν τον εξαίρετο Πίτκα ο οποίος μονάχα στη φάση του γκολ δεν κατάφερε να γλιτώσει τον Απόλλωνα. Και στη φάση αυτή, πάντως, ευθύνη έχει περισσότερο η άμυνά του παρά ο ίδιος. 

Οι συνθέσεις των ομάδων
Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος / 4-2-3-1): Σικαλιάς – Εσόνο (73΄ Σακελλαρίου), Κοντέων, Γκοτοβός, Παπουτσογιαννόπουλος (46΄ Γανωτής) – Γκούμας, Ενγκουέμ – Ρόχας (80΄ Αλέκου), Γκονζάλες, Πάγκαλος – Κρητικός
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης / 4-2-3-1): Πίτκας – Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ψιάνος – Πινέιρο, Ηρακλής (89΄ Χατζής) – Άρσιτς (62΄ Φαρία), Λαγός (53΄ Σουάνης), Βάντερσον – Τζιώρας

Το live του αγώνα, όπως τον κάλυψε το Novasports.gr:


Live Blog ΧΑΝΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.