Αλμέιδα: «Έχουμε ιστορικό κίνητρο για το νταμπλ» (vid)

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε πως θέλει η ομάδα του να κατακτήσει το νταμπλ και ο Σέρχιο Αραούχο, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του αλλά και στο πόσο θα ήθελε ν΄αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με την εντεκάδα, ξεκαθαρίζοντας πως όλοι οι παίκτες του έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό στην τελευταία προπόνηση. Τι είπε ακόμη για την σεζόν του και το Πρωτάθλημα, το κίνητρο που υπάρχει για νταμπλ αλλά και τον Σέρχιο Αραούχο. Ακόμη ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ είναι μια επικίνδυνη ομάδα με καλό προπονητή!

Αναλυτικά όλα δήλωσαν ο Ματίας Αλμέιδα και ο Σέρχιο Αραούχο στην συνέντευξη Τύπου λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου.

Κάποιοι θεωρούν πως η ομάδα θα είναι επαναπαυμένη μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος τι θα τους πείτε;

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο μέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές, Έπειτα στις ξεκίνησαν οι προπονήσεις με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου δηλαδή του νταμπλ κάτι που η ΑΕΚ δεν έχει κάνει πολλές φορές και το θέλουμε. Έχουμε κάνει δυνατές καλές προπονήσεις και θέλουμε να παίξουμε και να κερδίσουμε.

Σχετικά με την απουσία του κόσμου από το γήπεδο:

Αυτός που χάνει στην παρούσα φάση είναι το ποδόσφαιρο. Οι τελικοί είναι γιορτή του ποδοσφαίρου. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και σε εμάς, λόγω κόβιντ μάθαμε να παίζουμε χωρίς κόσμο. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα μας στηρίζει όπου και να βρίσκεται. Και οι δύο ομάδες θέλουν το Κύπελλο.

Ο Σέρχιο έχει πάρει πρωτάθλημα όχι Κύπελλο. Είναι κίνητρο;

Αραούχο: Το να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Είμαι τυχερός που βρέθηκα στην ομάδα που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο.

Αλμέιδα: Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα όσο και αν έχουμε κερδίσει περισσότερες φορές. Είναι δύσκολος αντίπαλος και γι αυτό και οι δύο βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα για καμία ομάδα. Θα μπούμε να παίξουμε. Είναι 11 εναντίων 11. Όποια ομάδα το θέλει περισσότερο θα το πάρει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να πάει ο τελικός στα πέναλτι αν έχει προετοιμαστέι κατάλληλα.

Πάντα τα δουλεύουμε. Αλλά δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα. Πριν από τα πέναλτι προηγούνται 90 λεπτά και παράταση. Στην περίπτωση που φτάσουμε στα πέναλτι θα έχουν προηγηθεί αλλαγές, έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, τα πέναλτι έχουν να κάνουν και με την τύχη.

Τι θα πει στους συμπαίκτες του ο Αραούχο και τι θα πει ο προπονητής;

Αραούχο: Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να πω τίποτα, όλοι θα μπουν για να προσπαθήσουν να πάρουν το Κύπελλο. Ο καθένας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Αλμέιδα: Δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μια ομιλία. Περιμένω την στιγμή και θα πω ότι αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Έτσι θα είναι πιο αληθινό σε σχέση με ένα προγραμματισμένο μονόλογο. Στα 100 χρόνια έχουμε δύο ντάμπλ έτσι έχουμε ιστορικό κίνητρο. Το δεύτερο είναι πως η ΑΕΚ έχει χάσει τρεις τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μας δίνει έξτρα κίνητρο

Κάποιες σκέψεις για την εντεκάδα;

Ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο εσείς μπορείτε να την ξέρετε. Βλέπω διάφορα υπάρχουν καλοί πληροφοριοδότες. Γι αυτό θα περιμένω μέχρι το τέλος, ίσως κάνω κάποια έκπληξη.

Η αγάπη και η ενότητα από τα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτή την ομάδα. Ο Αραούχο να περιγράψει τον Αλμέιδα και ο κόουτς τον Αραούχο.

Αραούχο: Το πιο σημαντικό είναι από την αρχή πως μας είπε πως θέλει να κερδίσει πράγματα και θέλει να μας οδηγήσει στην Ευρώπη Οπότε όσον αφορά την προσωπική μας σχέση μας βοηθά η γλώσσα και μπορώ να καταλαβαίνω εύκολα τι ζητάει. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και αυτό είναι αποτέλεσμα του Αλμέιδα.

Αλμέιδα: Ο Σέρχιο έχει δείξει την φιλοσοφία που είχαμε εμείς ως ομάδα, ότι ζητήσαμε στην αρχή της σεζόν. Είναι μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με την αγάπη την ένωση το να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, επαγγελματικότητα, τραυματίστηκε γιατί έχει σκληρό κεφάλι, γιατί ήθελε πάντα να είναι παρών. Με την αυτοθυσία του «κολλούσε» τους συμπαίκτες του. Είναι τεράστιος άνθρωπος με υψηλές αξίες και υπήρξε ένας από τους πολλούς μαχητές που έχουμε στην ομάδα. Ο Σέρχιο και όλοι έδωσαν ότι είχαν γι αυτό κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και βρισκόμαστε σε τελικό κυπέλλου. Είμαι ευγνώμων για τους ποδοσφαιριστές να τους προπονώ γιατί τα έχουν δώσει όλα. Συμπωματικά σε αυτό τον τελικό, ήταν δύσκολο να στήσω την ομάδα γιατί θα πρέπει να συντονίσουμε όσους θα παίξουν και όσους θα μείνουν εκτός. Όλοι θέλουν να παίξουν. Το σημαντικό είναι πως όλοι έχουν καταλάβει πως δουλεύουμε ως ομάδα και είμαι ευγνώμων σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Πως είναι για ένα μαχητή να λείπει από ένα τελικό:

Αραούχο: Είναι πολύ δύσκολο γιατί σκέφτομαι τον διάλογο πριν το ματς με τον Άρη που μου είπε ο κόουτς να μην αγωνιστώ και τελικά είχε δίκιο. Είναι δύσκολο που βλέπω κάθε ματς και δεν μπορώ να αγωνιστώ, υποφέρω, έχω πει στον προπονητή πως ακόμη και τώρα θέλω να παίξω. Είμαι περήφανος που είμαι δίπλα του.

Πότε υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει;

Αν μπορούσα εγώ να αποφασίσω θα ξεκινούσα αύριο. Σε προηγούμενους τραυματισμούς έχει δείξει πως μπορώ να επιστρέφω πιο γρήγορα. Θα σεβαστώ τον χρόνο που μου είπε ο γιατρός στην Ισπανία και προσπαθώ να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήρε νταμπλ, η Αργεντινή πήρε Μουντιάλ.

Μακάρι να γίνει το ίδιο.

Για το πόσο συσπείρωση έβγαλε η ομάδα μετά τον τραυματισμό του, όπως συνέβη με τον τραυματισμό του Μάνταλου το 2018

Αραούχο: Είναι μια σύμπτωση. Όταν έλειπε ο Πέτρος πήραμε το πρωτάθλημα και τώρα που λείπω εγώ το κατακτήσαμε. Είναι αυτό που είπε ο κόουτς ότι όλοι είμαστε σημαντικοί. Είμαι τυχερός που βρέθηκα στα δύο πρωταθλήματα.

Αλμέιδα: Όλοι οι παίκτες είναι ενωμένοι από την αρχή. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, όσον αφορά την περίπτωση του Πέτρου, είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός που όταν παίζει είναι σημαντικός και ως αλλαγή ακόμη καλύτερα. Σκέφτεται μέσα στο γήπεδο, είναι αυτός που δίνει μια λάψη στο παιχνίδι μας, είναι κάποιος που υπολογίζω πάντα στο μυαλό μου. Δίνουμε βάρος στους 11 που ξεκινούν όμως εγώ δίνω προτεραιότητα στις αλλαγές. Ήταν θεμελιώδεις οι αλλαγές και έπαιξαν μεγάλο ρόλο.

Ένας χρόνος από την παρουσίασή του Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Αν μπορούσε να φανταστεί ένα χρόνο μετά πως θα είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα και θα διεκδικούσε το Κύπελλο.

Όταν δέχτηκα αυτή την πρόκληση να έρθω στην Ελλάδα ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου, είχα αναλύσει κάθε ποδοσφαιριστή, είχαμε αναλύσει το πρωτάθλημα και το μόνο που επιθυμούσα ήταν να είχα χρόνο. Δεν είναι εύκολο, πήραμε το πρωτάθλημα βρισκόμαστε στον τελικό. Αυτό που ξεχωρίζω εκτός από τον τίτλο, είναι η διαδρομή, από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Αυτό μου γεμίζει την ψυχή. Το να βλέπω μια ημέρα πριν πως έχω όλους στην διάθεσή μου εκτός από τον Σέρχιο, με τους παίκτες να μου βάζουν δύσκολα για να επιλέξω μια εντεκάδα, είναι το πνεύμα που ήθελα.

Τι ΠΑΟΚ περιμένει αύριο.

Δύσκολο. Μια δυναμική ομάδα, μια γρήγορη ομάδα, επικίνδυνη. Ξέρει για τι παίζει. Από την αρχή των ενεργειών που γίνονται από τον τερματοφύλακα μέχρι το τέλος. Είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα από την κατοχή έως και πως αντιδρούν όταν χάνουν τη μπάλα. Έχουν καλό προπονητή. Όταν μιλάμε για ένα τελικό είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που σε φιλικά παίζουν πολύ καλά, στις προπονήσεις είναι άψογοι, παίκτες που στα εύκολα παιχνίδια φωτίζονται και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και αυτοί που παίζουν το ίδιο σε όλα τα ματς. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου.

Ο Αραούχο με την παρουσία του έχει δώσει θετική ενέργεια, χαρά και όλοι οι συμπαίκτες του τον αγαπούν. Βάζει και αυτός το λιθαράκι του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.