Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3: Υπόθεση Μάνταλου (hls, pics)

Η ΑΕΚ των δέκα αλλαγών του Αλμέιδα έβγαλε με επιτυχία την υποχρέωση των Σερρών, όπου επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Ανησυχία για Φερνάντες.

Μία ακόμα νίκη για την ΑΕΚ, η τέταρτη σε ισάριθμα ματς στο κύπελλο Ελλάδας Novibet για την ομάδα του Αλμέιδα, που επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες και με συνολικό σκορ 6-1 προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να γίνονται οι πρώτοι που σκόραραν εναντίον της Ένωσης στη διοργάνωση με τον Κατσαντώνη να ισοφαρίζει προσωρινά στο 49′.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας το ωραιότερο γκολ της βραδιάς, με τον νεαρό εξτρέμ να σκοράρει στο 80ο λεπτό.

Θετικά ανταποκρίθηκαν όλοι οι παίκτες της Ένωσης που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ματίας Αλμέιδα, ανησυχία για τον Πάολο Φερνάντες που αποχώρησε στο 61′ με ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους των δύο ομάδων

Μονότερμα, πολλές ευκαιρίες και γκολ

Λίγο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και ακόμα περισσότερο η δίψα των παικτών της ΑΕΚ που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής το προηγούμενο διάστημα έκαναν την Ένωση κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανσσεραϊκό. Η ομάδα του Αλμέιδα έπαιξε γρήγορο και ωραίο ποδόσφαιρο χάνοντας στο 8ο λεπτό δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά με τον Φερνάντες και στη συνέχεια με τον Τσούμπερ.

Στο 13′ ήταν σειρά του Γκατσίνοβιτς να απειλήσει, αλλά ο Σέρβος δεν βρήκε εστία, με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ στο 19 να έχει την ίδια κατάληξη, να περνάει άουτ.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό, μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Γκατσίνοβιτς με τον Τσούμπερ και πάσα του Ελβετού για τον Μάνταλο, ο οποίος από κοντά πλάσαρε σωστά για το 0-1.

Η ομάδα του Αλμέιδα πλησίασε και σε δεύτερο γκολ στο 29′, όταν μετά το κόρνερ του Φερνάντες, η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Παντεκίδη, ο Σιντιμπέ έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Αλλαγή ρόλων αυτή τη φορά για Τσούμπερ-Μάνταλο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Αιφνιδίασε ο Κατσαντώνης, απάντησε ο Μάνταλος

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Πανσερραϊκό να αιφνιδιάζει την ΑΕΚ, καθώς στο 49ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση, μετά από ωραία ενέργεια του Κολομπίνο στη μεσαία γραμμή και σέντρα του Σαϊντ, ο Κατσαντώνης από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Η απάντηση της Ένωσης, ωστόσο, ήταν άμεση καθώς στο 51′, ο Σιντιμπέ από τα δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα και ο αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής Μάνταλος με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Στο 57ο λεπτό το σουτ του Φερνάντες πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κατσίκα και τρία λεπτά μετά ο Ισπανός αποχώρησε από το γήπεδο με ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό.

Η επόμενη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 71ο λεπτό, με τον Σιντιμπέ να βγάζει ωραία σέντρα, ο Κοσίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τον Κατσίκα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο ο οποίος με ραμπόνα πήγε να πετύχει ένα σπάνιο γκολ, αλλά ο Κατσαντώνης έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Δεύτερο γκολ για τον Θεοδόση Μαχαίρα στο κύπελλο Ελλάδας Novibet ΠΗΓΗ: In Time Sports

Δέκα λεπτά πριν τα 90′, ο Κοσίδης βρήκε τον Μαχαίρα και αυτός με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κατσίκα για το 1-3 με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα το σουτ του Κοσίδη στο 88ο λεπτό, με τον Κατσίκα να αποκρούει δύσκολα και τον Λυμπεράκη να διώχνει σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Λυμπεράκης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Ζέρης, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Στάικος (61′ Θυμιάνης), Σοφιανός (82′ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια, Γαλανόπουλος (67′ Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67′ Κοσίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.