Κηφισιά-ΑΕΚ 0-2: Επέστρεψε ορεξάτη και έφυγε για τα προημιτελικά (pics, vids)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη δράση ορεξάτη και χαμογελαστή, επικράτησε 2-0 της Κηφισιάς στη Ριζούπολη και ουσιαστικά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στην ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη στη Ριζούπολη, όπου επικράτησε 2-0 της Κηφισιάς και ουσιαστικά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ορεξάτη στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλο γκολ, ωστόσο παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε έδειξε ότι παραμένει σε καλή κατάσταση.

Ο Γκαρσία και ο Φαν Βεέρτ από το σημείο του πέναλτι τα γκολ της Ένωσης.

Γκαρσία και Φαν Βέερτ απλοποίησαν την κατάσταση

Δέκα λεπτά χρειάστηκε η ΑΕΚ για να βρει τα πατήματά της στο ματς με την Κηφισιά και να δημιουργήσει την πρώτη της ευκαιρία, με τον Μάνταλο να εκτελεί φάουλ στο 10′ και τον Μουκουντί με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά, από επικίνδυνο γύρισμα του Μάνταλου μετά από φάση διαρκείας, Μουκουντί και Φαν Βέερτ δεν πρόλαβαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 18′ η Κηφισιά έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Μουκουντί δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας ο Κουιρουκίδης βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς ο οποίος έδιωξε με τα πόδια και στη συνέχεια το σουτ του Ταλάλ αποκρούστηκε από τον Χατζισαφί που προσπαθούσε να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ.

Στο 22′ το σουτ του Γκαρσία πέρασε άουτ, ωστόσο ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στο 34′ με απίθανη σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 0-1.

Ο Γκαρσία να μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 37′, όμως στο τετ-α-τετ που είχε με τον Αναγνωστόπουλο έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Η ΑΕΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι όταν ο Αραούχο βρέθηκε στο εδαφος μετά από μαρκάρισμα του Μουζουλουξή και τον Τομ Φαν Βέερτ να νικά κατά κράτος τον Αναγνωστόπουλο για να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Ένωση.

Κατέβασε ταχύτητα, με δέκα οι γηπεδούχοι

Το δεύτερο μέρο άρχισε χωρίς αλλαγές με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 50ο λεπτό, με τον Μάνταλο να βγάζει ωραία στον Γκαρσία, ο οποίος γύρισε στον Αραούχο με τον Αργεντινό να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η πρώτη καλή στιγμή της Κηφισιάς στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 60′, με τον Τετέι να κάνει το γύρισμα και τον Να’α να στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ στο 68ο λεπτό ο Στάνκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε το γύρισμα του Καλέργη μετά την αδυναμία του Μουκουντί να διώξει τη μπάλα.

Στο 73ο λεπτό, εξαιρετική συνεργασία του Μάνταλου με τον Φαν Βέερτ, ο διεθνής μέσος τσίμπησε ωραία τη μπάλα η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς στο 78ο λεπτόα, ο Μπαρμπόσα σταμάτησε αντικανονικά τον Γκαρσία που έμπαινε στην περιοχή και ο Τσετσίλας του έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε οκτώ λεπτά.

Στο 80′, απευθείας εκτέλεση του Γκαρσία έδιωξε ο Αναγνωστόπουλος, στο 90′ ο Τετέι πρόλαβε τον Μήτογλου, τσίμπησε τη μπάλα αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα και στο 91′ ο Ευθύμης Χριστόπουλος σούταρε πάνω στον Αναγνωστόπουλο.

Οι συνθέσεις:
Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μαζουλουξής, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Ποζατζίδης (58′ Να’α), Πέιος (81′ Ιατρούδης), Παπασάββας, Ταλάλ (81′ Γκίνι), Κουιρουκίδης (58′ Καλέργης), Τετέι, Παναγιώτου (92′ Σμπόκος).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσον – Γκαρσία (88′ Σκόνδρας), Φράνσον (66′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (81′ Πινέδα) – Φαν Βέερτ, Αραούχο (88′ Ε. Χριστόπουλος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.