Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2: Με… σβηστές μηχανές (hls)

Χωρίς να χρειαστεί να αποδώσουν ιδιαίτερα, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πέτυχαν εύξκολη εκτός έδρας νίκη με 2-0 στην Καλαμάτα για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του κυπέλλου και είναι πλέον με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε… όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη με 2-0 στην Καλαμάτα και να περιμένει χωρίς άγχος τον αντίπαλο του στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας που πλέον έχει… διαδικαστικό χαρακτήρα.
Από την εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα στο 26΄ και το γκολ του Τόμας στο 78΄ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως εκεί ο Κοτάρσκι είπε “όχι” στον Μπακαγιόκο


ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Καλαμάτα

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αμυντικό προσανατολισμό (5-3-2) και χωρίς τον τιμωρημένο Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο τους.
Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μέντες, στα δύο άκρα της άμυνας οι Κωνσταντόπουλος (αριστερά) – Μαβιγκά (δεξιά) και οι Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα ήταν η τριάδα των στόπερ.
Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Παπατόλιος, δεξιά του στα χαφ ο Καραγκούνης και αριστερά του ο Μοσέρ, με τους Ρόβα και Αρναρέλη να αναλαμβάνουν να τελειώνουν τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας τους που στερήθηκε των υπηρεσιών των Πασά και Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ

Χωρίς έξι ποδοσφαιριστές ταξίδεψε στην Πελοπόννησο η αποστολή του ΠΑΟΚ. Στην Θεσσαλονίκη έμειναν οι Ίνγκι Ίνγκασον (έχει έναν ερεθισμό στον τένοντα και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί), Μάριος Τσαούσης, Λευτέρης Λύρατζης και Γιάσμιν Κούρτιτς (συνέχισαν σε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας), ο Ομάρ Ελ Καντουρί (έμεινε εκτός προληπτικά για να προετοιμαστεί για το επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί με μόλις δυο προπονήσεις μετά την άδεια που είχε λόγω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε τον Ντομινίκ Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του, οι Γιοάν Σάστρε και Ράφα Σοάρες ήταμ οι δύο ακραίοι μπακ και οι Γιάννης Κάργας – Ιβάν Νάσμπεργκ συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ.
Οι Φιλίπε Σοάρες και Ντόουγκλας Αουγκούστο αγωνίστηκαν στις δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα που ηγήθηκε της επίθεσης, επιλέχθηκαν οι Κάλεντ Νάρεϊ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Το πρώτο ημίχρονο

Από δύο φάσεις στιγματίστηκε το πρώτο 45λεπτο. Από εκείνη του 26΄ όπου ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ από την εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα (προηγήθηκε ανατροπή του Κωνσταντέλια από τον Ασίγκμπα) και από εκείνη του 42΄ όπου σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Μπακαγιόκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι.
Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διασπάσει την καλοστημένη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες στην αρχή της επανάληψης.
Ήταν προφανές ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έψαχνε ένα επιπλέον γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
Ο Φραγκίσκος Κεράνης απόπ την πλευρά που ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα της Καλαμάτας στο πρώτο ημίχρονο, περίμενε να δει κάτι ανάλογο και στα πρώτα λεπτά του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Την Καλαμάτα δηλαδή να αμύνεται σωστά και να βγαίνει απειλητικά σε – γρήγορες – αντεπιθέσεις. Μέχρι ένα σημείο η “μαύρη θύελλα” τα κατάφερε αλλά και πάλι χωρίς να έχει δημιουργήσει την μεγάλη φάση.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μία μόλις καλή φάση για να την μετατρέψει σε γκολ.
Ήταν στο 78΄ και αφού ο Λουτσέσκου έκανε τις απαιτούμενες αλλαγές. “Εκτελεστής” ο Τόμας με συρτό, ευθύβολο σουτ .

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική με τον ΠΑΟΚ να είναι εμφανώς καλύτερος, σε αντίθεση με την Καλαμάτα που απλώς προσπάθησε όσο μπορούσε…

Οι συνθέσεις

Καλαμάτα: Ζόνας Μέντες, Μαβινγκά (87΄ Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87λ΄ Μπενίτες), Καραγκούνης, Μοσέρ (69΄ Τάτος), Ρόβας (87΄ Τριανταφυλλάκης) και Αρναρέλλης (73΄ Βασιλόγιαννης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (75΄ Βιειρίνια), Σοάρες, Κάργας, Νάσμπεργκ (58΄ Κουλιεράκης), Φ. Σοάρες (65΄ Σβάμπ), Αουγκούστο, Νάρει, Μπίσεσβαρ (65΄ Μούργκ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (75΄ Τόμας),

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Απτοσόγλου (Αθηνών), Νιδριώτης (Αθηνών)
4ος: Στάμος (Ηλείας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.