Βόλος-Ιωνικός 4-0: Έστησε «πάρτι» με κορυφαίο τον Κούτσια (hls)

Στην έκτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Βόλος, ο οποίος επικράτησε με 4-0 κόντρα στον Ιωνικό. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχος ο Κούτσιας με δύο γκολ.

Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση από τον Βόλο του Κώστα Μπράτσου. Οι Βολιώτες στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο, την κυκλοφορία της μπάλας, τις ευκαιρίες, αλλά και τα γκολ με πρωταγωνιστή τον Κούτσια. Αντίθετα ο Ιωνικός απείλησε πρώτος τον Κότνικ με τον Ιωαννίδη, αλλά δε σημείωσε ευκαιρίες στη συνέχεια. Ο Δημήτρης Σπανός προσπάθησε με τις αλλαγές να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι αλλά τα λάθη των παικτών του Ιωνικού άφησαν εκτός την ομάδα από το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Βόλος τον απόλυτο έλεγχο, ο Ιωνικός μόλις δύο ευκαιρίες

Στο 4′ η ομάδα του Βόλου κέρδισε κόρνερ μετά την εκτέλεση η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Ιωνικού. Ο Τσοκάνης με γυριστό σουτ προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα του Περλέσι, αλλά δεν τα κατάφερε. Έξι λεπτά αργότερα ο Κότνικ έκανε διπλή σπουδαία επέμβαση για τους γηπεδούχους. Ο Μεντόσα με σέντρα βρήκε τον Ιωαννίδη, εκείνος αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ αστόχησε να σκοράρει. Στο 19′ η ομάδα του Κώστα Μπράτσου άνοιξε το σκορ με τον Κούτσια. Ο 18χρονος νεαρός επιθετικός μετά τη σέντρα του Νόκερτ, εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας του Ιωνικού, αλλά και την άστοχη έξοδο του Περλέσι για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πάολο Φερνάντες ξέφυγε από τους παίκτες του Ιωνικού, πάσαρε στον Ντέλετιτς και εκείνος με σουτ βρήκε το δοκάρι του Περλέσι. Στο 27ο λεπτό ο σκόρερ του Βόλου βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, ο Ντέλετιτς γύρισε την μπάλα για τον Κούτσια, αλλά ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Όμως στο 42′ η εξαιρετική προσπάθεια του Πάολο Φερνάντες, ο οποίος γύρισε στον Κούτσια και εκείνος με προβολή έκανε το 2-0.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ

Λάθη ο Ιωνικός, γκολ ο Βόλος

Με αλλαγές άρχισε το δεύτερο μέρος του αγώνα ανάμεσα σε Βόλο και Ιωνικό. Στη θέση των Τσοκάνη και Ντέλετιτς, οι Βίκτορ Φερνάντες και Μεταξάς αντίστοιχα. Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε να ξεκουράσει τους δύο βασικούς ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Σπανός έβγαλε έξω τους Τσιριγώτη, Τσίμπσαχ και Λοβέρα και έριξε στη «μάχη» τους έμπειρους Αντούνες Φαντιγκά και Λοβέρα.

Στο 52ο λεπτό οι Νικαιώτες απείλησαν πρώτοι με τον Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Κότνικ, όμως ο κίπερ νίκησε για δεύτερη φορά τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η απάντηση στην ευκαιρία του Ιωνικού ήρθε από μια ακόμη ωραία συνεργασία του Πάολο Φερνάντες με τον Κούτσια. Ο Ισπανός μοίρασε στον Έλληνα στράικερ, εκείνος πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 62ο λεπτό ο Αντούνες έκανε τραγικό λάθος, στην προσπάθεια του να γυρίσει στον Περλέσι, έδωσε στον Μεταξά για το 3-0 του Βόλου.

Ο Οζέγκοβιτς στο 77′ πέρασε στη θέση του Εσκοβάλ και δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Βόλο. Ο Μεθκίδα βρήκε τον Σέρβο και με ωραίο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Περλέσι. Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, καθώς η πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας είχε κριθεί.

Η ταυτότητα του ματς:

Κύπελλο Ελλάδας: 5η φάση, «Πανθεσσαλικό Στάδιο»

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Πάτρας (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 25′ Ιωαννίδης, 36′ Μασάς, 40′ Τσίμπαχ, 65′ Εσκοβάλ, 76′ Κούτσιας.

Κόκκινες: –

Σκόρερ: 19′, 42′ Κούτσιας, 62′ Μεταξάς, 79′ Οζέγκοβιτς.

Βόλος: (Παντελής Μπούσιας, o Κώστας Μπράτσος ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας): Κότνικ, Άλχο (61′ Λυμπεράκης), Ουές, Πίρινεν, Εσκοβάλ (77′ Οζέγκοβιτς), Τσοκάνης (46′ Μεταξάς), Ματίγια, Νοκέρτ, Ντέλετιτς (46′ Β. Φερνάντες), Πάολο Φερνάντες (61′ Μεθκίδα), Κούτσιας.

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Σερβιλάκης, Τσιριγώτης (46′ Αντούνες), Μίλο, Τσίμπσαχ (46′ Φατιγκά), Μασάς (59′ Χ. Ιωαννίδης), Οφόσου, Σεμπά (46′ Λοβέρα), Μεντόσα (70′ Άοσμαν), Ν. Ιωαννίδης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χριστοδουλής, Μύγας, Ελευθεριάδης, Μάντζης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.