Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: “Απόδραση” και πρόκριση!

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στο 109' της παράτασης. Είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί στο 105'.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο εκτός έδρας γκολ που σημείωσε η χρυσή αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, Αντόνιο Τσόλακ στο 109′. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε ανοίξει το σκορ για τους “ερυθρόλευκους” στο 105′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε διάταξη 4-3-3. Ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού, ο Λαλά βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά και τους ΣωκράτηΣισέ να είναι οι δύο στόπερ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι ΕμβιλάΜαντί ΚαμαράΜπουχαλάκης, στα άκρα της επίθεσης οι ΜασούραςΡοντρίγκες και στην κορυφή ο Τικίνιο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα για τον ΠΑΟΚ. Ο Λύρατζης στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σίντκλεϊ στο αριστερό. Ίνγκασον και Κρέσπο ήταν οι δύο στόπερ. Κούρτιτς και Αουγκούστο τα αμυντικά χαφ, ενώ Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Μουργκ βρέθηκαν πίσω απ΄τον προωθημένο Άκπομ.

ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στα πρώτα λεπτά οι Μαντί Καμαρά και Μασούρας βρέθηκαν σε θέση offside σε συνεχόμενες φάσεις, φανερώνοντας τη θέρμη του Ολυμπιακού για ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 6′ ήρθε η πρώτη απειλή του ΠΑΟΚ με σέντρα σουτ από αριστερά.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠ’ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΤΙΚΙΝΙΟ

Στο 11ο λεπτό ο Ροντρίγκες από δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα, ο Τικίνιο πρόλαβε τον Ίνγκασον, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει δυνατά την κεφαλιά. Στο 24′ απάντησε ο ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς άνοιξε ωραία αριστερά για τον Σίντκλεϊ. Εκείνος μπήκε στην περιοχή και έπιασε διαγώνιο σουτ. Η μπάλα πέρασε άουτ.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΥΤΕ Η… ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός διατήρησε την πίεση και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκη με δυνατά σουτ εκτός περιοχής. Αρχικά στο 26′ ο Μπουχαλάκης εκμεταλλεύτηκε το ασταθές διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ και έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Η μπάλα πέρασε λίγο μακριά απ’ το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 28′ ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά, ο Τικίνιο έστρωσε στον Μαντί Καμαρά. Λίγο άουτ η μπάλα!

Ο ΠΑΟΚ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε έμφαση στο επιθετικό transition της ομάδας του και μέσα απ’ αυτό δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Στο 35′ ο Αουγκούστο δέχτηκε την μπάλα απ’ τον Άκπομ έξω απ’ την περιοχή και απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΑΛΛΑ…

Στο 41ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Έλληνας μέσος ξεγέλασε τον Λύρατζη ο οποίος έκανε κακό κοντρόλ μέσα στην περιοχή και βρέθηκε ένα βήμα μπροστά του μετά τη σέντρα του Εμβιλά. Το πλασέ του Έλληνα μέσου σταμάτησε ο Πασχαλάκης. Πριν το φινάλε του πρώτου μέρους δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ Σισέ και Λουτσέσκου. Ο Σενεγαλέζος στόπερ βγήκε με φόρα εκτός γηπέδου και είχε επαφή με τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Έπσευσε και ο Ζίβκοβιτς δίπλα στον Ρουμάνο κόουτς, αλλά ο Βαλεντίν Γκόμεθ Πιθάρο ηρέμησε τα πνεύματα.

ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέφερε τον ΠΑΟΚ στο τερέν με μια αλλαγή. Ο Φιλίπε Σοάρες πήρε τη θέση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Στο 71′ ο Παπέ Σισέ έχασε την μπάλα πάνω στην τελική γραμμή αν κάλυπτε την μπάλα απ΄τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος πέρασε άμεσα στον Λύρατζη ο οποίος σούταρε σε πρώτο χρόνο. Σε κόρνερ ο Βατσλίκ! Στο 74′ ο Τικίνιο έφυγε με χώρο στην αντεπίθεση και πέρασε διαγώνια για τον Μασούρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη. Ο Μασούρας έπιασε αδύναμο σουτ, η μπάλα πέρασε τον Παχαλάκη, αλλά κόπηκε απ΄τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια της φάσης ο Σισέ σέντραρε από αριστερά, ο Ροντρίγκες έπιασε απευθείας βολές, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε!

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Στο 61′ ο Καρβάλιο πήρε τη θέση του Μαντί Καμαρά, ενώ στο 62′ ο Μιτρίτσα πέρασε στο παιχνίδι αντί του Μουργκ. Στο 72′ ο Ολιβέιρα ήταν το νέο πρόσωπο του ΠΑΟΚ αντί του Άκπομ. Ο Μαρτίνς στο 75′ έκανε διπλή αλλαγή με Ελ Αραμπί και Αγκιμπού να μπαίνουν αντί Σοάρες και Ροντρίγκες. Στο 87΄ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση του Μασούρα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ “ΡΟΝΤΕΟ”

Οι εύθραυστες ισορροπίες έδωσαν δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του ημιτελικού. Στο 81′ o Λαλά έπιασε απευθείας σουτ, η μπάλα κινήθηκε συρτά προς την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πασχαλάκης κράτησε το “μηδέν”. Ένα λεπτό αργότερα μετά από λάθος παράλληλη πάσα του Καρβάλιο, ο Σοάρες προσπάθησε απευθείας να κραμάσει απ’ το κέντρο τον Βατσλικ, αλλά ο Τσέχος με δυσκολία πέταξε την μπάλα σε κόρνερ. Οι τελευταίες κινήσεις των δύο προπονητών ήταν οι αποχωρήσεις Μασούρα, Αουγκούστο και Μιτρίτσα (με πρόβλημα τραυματισμού οι παίκτες του ΠΑΟΚ), για να περάσουν οι Βαλμπουενά, Σβαμπ και Τέϊλορ. H τελευταία της κανονικής διάρκειας ήρθε απ’ τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις. Ο Βαλμπουενά στο κόρνερ, ο Σισέ μέσα απ’ την περιοχή δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα, ούτε ο επερχόμενος Εμβιλά! Το ματς οδηγήθηκε σε παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΓΚΟΛ

Ο Ολυμπιακός μπήκε φτιαγμένος για γκολ στην παράταση. Στο 101′ Ο Λαλά έβγαε σεντρα απο δεξιά, η μπάλα βρέθηκε στον βηματισμό του Αγκιμπού, αλλά ο μέσος απ’ τη Γουινέα δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 102′ η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή, με τον Αγκιμπού να στρώνει στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός απέφυγε τον Πασχαλάκη και έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι! Ο διαιτητής αφού τσέκαρε τη φάση με on field review έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ αλά Πανένκα, για να φτάσει τα 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις το δεύτερο στο κύπελλο Ελλάδας. Πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Τσόλακ πέρασε στο ματς αντί του Σοάρες.

Στο 107′ ο Τέιλορ βρέθηκε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ρέαμπτιουκ, “παίζετε” έδειξε ο Ισπανός. Στο 109΄ήρθε η απάντηση για τον ΠΑΟΚ. Ο Σβαμπ έβγαλε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά ο αφύλακτος Κρέσπο έκανε την προβολή και ο Τσόλακ από κοντά έγραψε με ευκολία το 1-1, δικαιώνοντας τον Λουτσέσκου. Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν έντονοι και ο διαιτητής απέβαλε τον Αουγκούστο απ’ τον πάγκο.

Τίποτα δεν άντεξε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό της 21ης Μαϊου, όπου θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό.

Σκόρερ: 105′ Ελ Αραμπί, 108′ Τσόλακ

Κίτρινες: 43′ Σισέ, 44′ Ζίβκοβιτς, 77′ Παπασταθόπουλος, 102′ Μπουχαλάκης, 105+3 Ίνγκασον

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (110′ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μ. Καμαρά (61′ Καρβάλιο), Μπουχαλάκης (110′ Κούντε) – Μασούρας (87′ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (75′ Α. Καμαρά), Τικίνιο (75′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Αουγκούστο (83′ Σβαμπ), Κούρτιτς – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (46′ Σοάρες), Μουργκ (62′ Μιτρίτσα, 83′ Τέιλορ)- Άκπομ (73′ Ολιβέιρα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.