ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Δυνατή μονομα”Χ”ία χωρίς νικητή (hls)

Ο πρώτος ημιτελικός είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι με μοναδική απουσία αυτήν του ... γκολ. Όλα ανοιχτά για την πρόκριση εν όψει του δεύτερου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Σ’ ένα ματς όπου η σαφής προτεραιότητα και των δύο ομάδων ήταν να μη λαβωθούν, ένεκα και των πρόσφατων αποτελεσμάτων, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο μηδέν αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς στην υπόθεση πρόκριση για τον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Ελ Καντουρί προχώρησε σ’ ενδεκάδα …. Ευρώπης με προσθήκη Ζαμπά. Στο 4-2-3-1 ο Σίντκλεϊ μπήκε στο αριστερό άκρο, ο Ντόουγκλας ως παρτενέρ του Κούρτιτς, δημιουργώντας χώρο μεσοεπιθετικά για να μπει ο Βραζιλιάνος εξτρέμ.

Τετράδα στην άμυνα ήταν η απάντηση στο ερωτηματικό του σχηματισμού για τον Πέδρο Μαρτίνς και 4-3-3. Χωρίς τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Αγκ. Καμαρά, με ελληνικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Παπασταθόπουλου-Μανωλά, Εμβιλά και Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, επιστροφή Μαντί Καμαρά, Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης και πρώτη εμφάνιση Γκάρι Ροντρίγκεζ στην έδρα της πρώην ομάδας του.

Ο αιφνιδιασμός των «Ερυθρόλευκων»,  η απάντηση του «Δικεφάλου»

Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε τη σέντρα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δε θέλησε ν’ αφήσει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο κι από την πρώτη του επίσκεψη στ’ αντίπαλα καρέ κατέγραψε σημαντική ευκαιρία. Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ νίκησε κατά κράτος τον Σίντκλεϊ, έβγαλε εξαιρετική διαγώνια σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι όμως το κακό κοντρόλ του Μασούρα έδωσε την ευκαιρία στον Πασχαλάκη να πέσει στα πόδια του και να μαζέψει.

Μετά το αρχικό μούδιασμα λόγω της φάσης στο 1ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και ξεκίνησαν ν’ αναπτύσσουν το παιχνίδι τους επιλέγοντας την αριστερή πτέρυγα και τον Ζαμπά. Στην εξίσωση προσπάθησαν να μπουν τόσο ο Μπίσεσβαρ όσο κι ο Άκπομ, δίχως όμως να προκύψει κάτι αξιόλογο.

Με τον Μανωλά πάνω στον Βρετανό επιθετικό και τον Καμαρά να κυνηγάει τον Μπίσεσβαρ, οι ποδοσφαιριστές του κ. Λουτσέσκου αναγκάζοντας να προωθούν το παιχνίδι τους στις πτέρυγες. Σταδιακά οι αντίπαλοί τους ανέβασαν τη γραμμή πίεσης με Τικίνιο και Καμαρά στην κορυφή αυτής και την επόμενη τετράδα ν’ ακολουθεί από κοντά κλείνοντας τις πάσες.

Μια πίεση που απέδωσε καρπούς στο 9’, όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε το λάθος, η ανάπτυξη ήταν ταχύτατη και σε μια …. επανάληψη της φάσης του πρώτου λεπτού ο Ροντρίγκεζ σέρβιρε, ο Μασούρας σκόραρε αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε σε αντικανονική θέση. Χρειάστηκε ένα δίλεπτο μέχρι να ολοκληρώσει την εξέταση της φάσης το VAR δικαώνοντας την απόφαση του βοηθού.

Ταυτόχρονα όμως ήταν κι επιβεβαίωση της προβληματικής λειτουργίας που είχε η αριστερή πτέρυγα με τους δύο Βραζιλιάνους (Σίντκλεϊ-Ζαμπά) αναγκάζοντας τον Ρουμάνο τεχνικό να καλέσει κοντά τον πρώτο για επιπλέον οδηγίες και παρατηρήσεις, ενώ λίγο μετά αποφάσισε να αλλάξει πλευρές τον Ζαμπά με τον Ζίβκοβιτς, όχι τόσο για το επιθετικό κομμάτι όσο για το ανασταλτικό.

Στο 20’, πανέμορφη συνδυαστική ενέργεια από δεξιά του Ίνγκασον με τον Λύρατζη, αλλά το γύρισμα του τελευταίου έγινε στην πλάτη του Μπίσεσβαρ. Οι «Ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βγουν στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, το έκαναν στο 25’ με τον Τικίνιο να ξεκινά από ελεγχόιμενη θέση κι ενώ τα γεμίσματα από δεξιά έμοιαζαν εύκολα πάντα υπήρχε ποδοσφαιριστής στην ευθεία για να κόψει.

Δύο λεπτά μετά, ένα λάθος του Μανωλά έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να βγει στην επίθεση με αξιώσεις, τις οποίες ωστόσο σπατάλησε ο Κούρτιτς με σουτ πάνω σε αντίπαλο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Σίντκλεϊ καρδιοχτύπησε την άμυνα της ομάδας του όταν σε γέμισμα του Ρέαμτσιουκ από αριστερά έκανε κακό κοντρόλ, δεν απομάκρυνε ενέργεια που άργησε να γίνει αντιληπτή από τους αντιπάλους του κοντά στην εστία.

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 32’ σε πολύ ωραία προσπάθεια που έφερε τον Ζίβκοβιτς στην περιοχή του Βατσλίκ να προσεγγίζει διαγώνια από δεξιά, να πλασάρει δυνατά με στόχευση και τον διεθνή Τσέχο με το δεξί χέρι να του λέει «όχι»! Στην εξέλιξη της φάσης ο Κούρτιτς έπιασε ωραίο μεν άστοχο δε σουτ πάνω στην κίνηση από γύρισμα του Μπίσεσβαρ.

Φάση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα καθώς πριμοδότησε με αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές του κ. Λουτσέσκου, ανεβάζοντας ρυθμό και πίεση φτάνοντας την κατοχή στο 56%-44%. Στο 41’ το δίδυμο Λύρατζη-Ζίβκοβιτς πρόσφερε ακόμη έναν πανέμορφο συνδυασμό που έβγαλε τον αμυντικό στην τελική γραμμή της περιοχής, το ωραίο γύρισμά του όμως, έκοψε τελευταία στιγμή ο Εμβιλά!

Στην ανάπαυλα το γκολ της χρονιάς!

Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, Λέανδρος με πρόβλημα στην όραση, έκανε πράξη την επιθυμία του όταν εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του ημιχρόνου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και σκόραρε στην εστία που βρίσκεται από την πλευρά της “Θύρας 4”, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο, που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Δάκρυα συγκίνησης και χαράς για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή και για ένα μικρό παιδί που έκανε πράξη το όνειρό του όπως ο ίδιος το είχε εκφράσει πρόσφατα.

Πολλές αλλαγές, καμία στην ουσία

Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους φάνηκε πως η εντολή του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ν’ αυξηθεί η πίεση στα πρώτα μέτρα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη, έχοντας έξι ποδοσφαιριστές πάνω από τη μεσαία γραμμή, να επενδύσουν σ’ αυτήν την πίεση περιμένοντας το γκολ από κάποιο λάθος των γηπεδούχων.

Μια πίεση που φαινόταν αποτελεσματική καθώς Ντόουγκλας και Κούρτιτς δε βοηθούσαν στην ανάπτυξη, μένοντας ψηλά τις περισσότερες φορές ή παραμένοντας στατικοί. Σχεδόν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ζαμπά πλαγιοκόπησε την αντίπαλη περιοχή, τσίμπησε την μπάλα μισό μέτρο έξω από αυτήν προ του Λαλά και πήρε το φάουλ αλλά μαζί «κληρονόμησε» κι έναν τραυματισμό στον ώμο που λίγο μετά έμελλε να τον θέσει εκτός. Το φάουλ εκτέλεσε ο Κούρτιτς χαμηλά, η μπάλα χτύπησε στον Ροντρίγκεζ, έφτασε στον Ντόουγκλας, το τελείωμα του οποίου ήταν άστοχο. Φάση στην οποία οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι, η φάση εξετάστηκε από το VAR και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 64΄σε απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του ΠΑΟΚ σε φάουλ του Μασούρα ο Καμαρά έπιασε ένα δυνατό σουτ όντας εκτός ισορροπίας με την μπάλα να περνά λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών της εστίας του Πασχαλάκη. Ο Μιτρίτσα αντικατέστησε τον Ζαμπά στο 66΄. Στο δίλεπτο απάντησε ο Μπίσεσβαρ με άστοχο τελείωμα με το αριστερό από τη γωνία της περιοχής και τρία λεπτά μετά ο Σίντκλεϊ γέμισε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζίβκοβιτς επιχείρησε σέντρα σουτ, ο Άκπομ επιχείρησε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας με το σώμα του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην εξέλιξη της φάσης οι «Ερυθρόλευκοι» βγήκαν ταχύτατα στο ανοικτό γήπεδο με τον Ροντρίγκεζ να προσεγγίζει την αντίπαλη περιοχή από δεξιά, τον Κρέσπο να τον ανατρέπει λίγο έξω από αυτήν και να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, την ώρα που στον πάγκο της ομάδας ζητούσαν έντονα κόκκινη.

Η είσοδος του Μιτρίτσα έδωσε κάποιες στιγμές στον Ρουμάνο που έδειξε σαφή προτίμηση να κινηθεί στον άξονα παρά στην πτέρυγα. Στο 74’, προσπάθεια του Σίντκλεϊ, σουτ με το δεξί εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Μπίσεσβαρ, το πλασέ με το αριστερό, λίγο άουτ! Στο 78’ ο Άκπομ έδωσε τη θέση του στον Ολιβέιρα κι ένα λεπτό μετά οι Καρβάλιο, Ελ Αραμπί αντικατέστησαν τους Ροντρίγκεζ, Τικίνιο αντίστοιχα, με τον Μασούρα να περνάει δεξιά και τον Καρβάλιο να παίρνει τη θέση του αριστερά. Στο 87’ ο Κούντε αντικατέστησε τον Καμαρά.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις όταν έχασε μεγάλη ευκαιρία, σε φάση στην οποία μονομάχησαν Μανωλά και Ολιβέιρα η μπάλα στρώθηκε στον Λύρατζη, εκείνος έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει ψηλά! Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους πάντες με ανάμεικτα συναισθήματα γνωρίζοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ….

Διαιτητής

Ντανιέλε Σίφι (Ιταλία)

Βοηθοί

Νταβίντε Ιμπεριάλε (Ιταλία)

Αλέσιο Μπέρτι (Ιταλία)

Τέταρτος

Ευάγγελος Μανούχος

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (σ.σ. αρχηγός), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (66’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (79’ Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς) (4-3-3): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (σ.σ. αρχηγός), Μαντί Καμαρά (87’ Κουντέ), Μασούρας (93’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (79’ Καρβάλιο) , Τικίνιο (79’ Ελ Αραμπί)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.