ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Όλα ανοιΧτά για την πρόκριση (vids)

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλοι δίχως τέρματα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ραντεβού στο ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα έδωσαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προκειμένου να λύσουν τους λογαριασμούς τους για μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μένοντας στο 0-0.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές για να τονώσει τις γραμμές του βάζοντας τους Σίντκλεϊ αντί Βιεϊρίνια, Σβαμπ αντί Τσιγγάρα, Ζαμπά αντί Μιτρίτσα. Διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) ενώ άφησε εκτός τους Λ. Τέιλορ, Βαρέλα, Εσίτι, πέραν των τραυματιών Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, Τσόλακ.

Σαφώς πιο δύσκολο το έργο του Αργύρη Γιαννίκη στον τομέα των επιλογών έχοντας οκτώ ποδοσφαιριστές εκτός (σ.σ. Στάνκοβιτς, Βράνιες, Άμραμπατ, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς, Γαλανοπουλος, Λάτσι, Αραούχο). 4-3-3 για την «Ένωση» με Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας και ΡόταΜοχαμαντί δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γέβτιτς στη μεσαία γραμμή, ενώ ΤσούμπερΓκαρσία στα άκρα της επιθετικής γραμμής και Ανσαριφάρντ στην επίθεση με οδηγία σε ΜήτογλουΣιμάνσκι για τον έλεγχο και την πίεση στη μεσαία γραμμή.

Η ΑΕΚ τις σημαντικότερες ευκαιρίες

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να πάρουν τον έλεγχο και να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, όμως απέναντί τους βρήκαν έναν πολύ καλά διαβασμένο αντίπαλο κι αποφασισμένο να πάρει ανάσα μετά τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Σε μια σημανική τακτκά ποδοσφαιρική μάχη, οι ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη έμειναν ψηλά, δεν έδωσαν χώρους στον αντίπαλό τους, άσκησαν πίεση ψηλά και περίμεναν με υπομονή να κόψουν στη μεσαία γραμμή τις απέλπιδες προσπάθειες απομάκρυνσης των αντιπάλων τους για να βγουν στην αντεπίθεση με αξιώσεις, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με ορθολογική ανάπτυξη να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή αλλά και ν’ ανταποδώσει την πίεση, τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς.

Το … χορό των φάσεων άνοιξε ο Κούρτιτς στο 6ο λεπτό σε συνθήκες γοργής μετάβασης με το σουτ στον άξονα – εκτός περιοχής – να το διώχνει σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Ωστόσο, η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση και πολύ πιο επικίνδυνη με τους Τσούμπερ-Λ. Γκαρσία να πατούν περιοχή με ανοργάνωτη άμυνα, αλλά ο υπερβολικός αλτρουισμός που αμφότεροι επέδειξαν στέρησε από την ομάδα τους ακόμη και … την τελική!

Στο 13’ ο Ζίβκοβιτς με φαλτσαριστό αλλά αδύναμο σουτ έβαλε … εύκολα στον Τσιντώτα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέποντας τις δυσκολίες στις συνεργασίες ανάμεσα στα χαφ και τη μεσοεπιθετική γραμμή άλλαξε πλευρές από νωρίς τους ΖαμπάΖίβκοβις χωρίς όμως να αποκομίσει κάποιο ουσιαστικό όφελος. Επί της ουσίας, η τριπλέτα των μέσων της «Ένωσης», με την αρωγή – και – της επιθετικής γραμμής υπερίσχυε των ΚούρτιτςΣβαμπ, προσδίδοντας μια σχετική ανωτερότητα, ειδικά στο τρανζίσιον. Στο 18’, μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βγήκε ο Πασχαλάκης για να «σβήσει» τον μεγάλο κίνδυνο που δημιουργούσε η φάση με τον Τσούμπερ.

Γενικότερα οι δύο ομάδες τοποθετήθηκαν πάνω σε μια λεπτή ισορροπία βάσει των όσων διέγνωσε η μία στην άλλη μέσα από τα πρώτα λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό πως με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου το ποσοστό κατοχής ήταν στο 50%-50%.

Τέσσερα λεπτά όμως ήταν και πάλι η ΑΕΚ αυτήν που απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, σε εξαιρετική προσπάθεια του Γέβτιτς, που απέφυγε αντιπάλους και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να τελειώσει τη φάση, όμως το … χλιαρό τελείωμά του μπλόκαρε ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ! Φάση που ξεκίνησε από το τέχνασμα της «Ένωσης» να πιέζει ψηλά και να έχει τον Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή να περιμένει την απομάκρυνση των αντιπάλων του βγαίνοντας πρώτος πάνω στην μπάλα.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά των γηπεδούχων ν’ απαντήσουν άμεσα, με τον Ζίβκοβιτς να τροφοδοτεί τον Ντόουγκλας, ο Βραζιλιάνος επιχείρησε άμεσα το πλασέ όμως ο Μήτογλου ήταν εκεί που έπρεπε για ν’ απομακρύνει σε κόρνερ!   

Μεγαλύτερη ισορροπία, ίδιο αποτέλεσμα

Αμφότερες οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως διαφοροποιήσεις στα αρχικά του σχήματα. Οι φιλοξενούμενοι επέμειναν στην ίδια ποδοσφαιρική λογική από την οποία πήραν μεν πράγματα δίχως όμως να καταφέρουν να τ’ αξιοποιήσουν, μένοντας και πιέζοντας ψηλά. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει την αντίπαλη περιοχή με την τριπλέτα των Κούρτιτς, Σβαμπ αλλά και Ντόουγκλας να πλαισιώνουν εναλλάξ τους πλάγιους για να δημιουργήσουν υπεραριθμία στην πτέρυγα.

Ακόμη κι έτσι όμως, δεν προέκυψαν συνεργασίας που θα έθεταν τα θεμέλια για μια ουσιαστική απειλή επιδιδόμενοι σε σέντρες οι οποίες – σχεδόν – ποτέ δεν κατέληξαν σε πρώτο χρόνο σε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Στο 56’ ο Τσούμπερ νίκησε τον Πασχαλάκη, αλλά δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι υποδεικνύοντάς τον σε αντικανονική θέση στο ξεκίνημα της φάσης, γεγονός που επιβεβαίωσε και το VAR.

Στο 62’ ο Γέβτιτς έβγαλε μια φανταστική κάθετη για τον Τσούμπερ, ο διεθνής Ελβετός βγήκε σε – υπό γωνία – τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη!

Με τη συμπλήρωση εβδομήντα ενός λεπτών αγώνα οι ΒιεϊρίνιαΜπίσεσβαρ αντικατέστησαν τους ΣίντκλεϊΖαμπά και πέντε λεπτά μετά ο Λύρατζης είδε τη σέντρα που έβγαλε από δεξιά να σταματά στην οριζόντια δοκό!

Στ 77’ οι ΜιτρίτσαΣφιντέρσκι πέρασαν στο ματς αντί των ΝτόουγκλαςΆκπομ, κάτι που έφερε τον Μπίσεσβαρ στον άξονα για πρώτη φορά μετά από καιρό και τον Πολωνό στην κορυφή της επίθεσης. Η πρώτη κίνηση στη ροή του αγώνα από τον Αργύρη Γιαννίκη ήρθε με τη συμπλήρωση ογδόντα λεπτών όταν έριξε στο ματς τον Λε Ταλέκ αντί του Γέβτιτς.  Στο 81’ μια εκτέλεση φάουλ με κομπίνα, έδωσε μια καλή στιγμή στον ΠΑΟΚ με τον Λύρατζη να γεμίζει, τον Σφιντέρσκι να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ!

Στ 87’ ο Χατζισαφί αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ σε μια κίνηση που έδειχνε πλέον τη διάθεση της ΑΕΚ να προφυλάξει το 0-0, κάτι που ενισχύθηκε με την είσοδο του Σβάρνα αντί του Σιμόες στο 90’.

Διαιτητής

Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Βοηθοί

Μεχμέτ Κούλουμ (Σουηδία)

Φρέντρικ Κλίβερ (Σουηδία)

Τέταρτος

Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (σ.σ. αρχηγός), Σίντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο (77’ Μιτρίτσα), Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Αρ. Γιαννίκης) (4-3-3): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (σ.σ. αρχηγός, 92’ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.