Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0: Θεαματικό βήμα πρόκρισης! (vids)

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό ώστε να πάρει σκορ πρόκρισης (4-0) απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας με τους εντυπωσιακούς Αϊτόρ, Βιτάλ και Καρλίτος να στέλνουν το "Τριφύλλι" με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση για περιπέτειες και από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρηση με την ελλιπέστατη Αναγέννηση Καρδίτσας έθεσε βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θεαματικός και αποτελεσματικός έβαλε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του “αναγεννημένου” Βιτάλ, ένα του κορυφαίου Αϊτόρ και ένα του Καρλίτος. Ειδικά αυτό ήταν ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός μολονότι είχε διάθεση, έβγαλε το πόδι από το γκάζι και πήγε σε διαχείριση έχοντας πετύχει τον εκ προοιμίου στόχο για σκορ πρόκρισης. Από την άλλη η Αναγέννηση έπαιξε με πέντε στην άμυνα, περιόρισε τα κενά και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και το μυαλό στο δύσκολο ματς με τον Ιωνικό.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έκανε πολλές αλλαγές στο ματς απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας δεδομένης της μεγάλης σημασίας της αναμέτρησης. Έτσι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με το κλασικό του πια 4-3-3. Εκλεκτοί του ήταν οι Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Βιτάλ και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Περικλής Αμανατίδης, έχοντας πολλές απουσίες, παρέταξε την Αναγέννηση σε διάταξη 4-2-3-1 και εκλεκτοί του ήταν οι Γκέκας, Κουτρουμάνος, Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ, Γκόλιας, Μπενγκόα, Γκίνη, Μανιός, Κοτσώνης, Μπραμπίγια.

Καταιγιστικοί Αϊτόρ, Βιτάλ και Καρλίτος

Στο πρώτο από τα τέσσερα ημίχρονα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, σοβαρός και θεαματικός ο Παναθηναϊκός θέλησε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Έτσι από τα πρώτα δευτερόλεπτα μπήκε στο ματς με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Βιτάλ να πετυχαίνει το πρώτο του σε κανονική ροή αγώνα, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ και εκτέλεση του βραζιλιάνου.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας αμέσως άλλαξες το πλάνο και θέλησε να βγει μπροστά και να πιέσει, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός καθώς βρήκε αρκετά κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι στο 20ό λεπτό ήρθε το 2-0 και πάλι με τον Βιτάλ μετά από νέο συνδυασμό Κώτσιρα, Αϊτόρ και νέα ασίστ του Ισπανού. Κινήθηκε και πάλι στο σωστό χώρο ο Βιτάλ.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε δύο καλές στιγμές με τον Κοτσώνη και τον Μπενγκόα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος και αποτελεσματικός. Στο 32′ ο Καρλίτος έκανε ωραία κάθετη πάσα στα φορ εκεί όπου κινήθηκε ο Αϊτόρ που μπήκε περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα για το 3-0.

Το κερασάκι στην υπέροχη πράσινη τούρτα του πρώτου μέρους έβαλε ο Καρλίτος με το πιο ωραίο εν Ελλάδι του γκολ. Από εξαιρετική μπαλιά του Κώτσιρα από τη γωνία της περιοχής έχοντας δει τον τερματοφύλακα ελαφρώς εκτός θέσης έκανε τη λόμπα στην απέναντι γωνία πετυχαίνοντας ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ

Διαχείριση στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε σε διαχείριση και έβγαλε τον Βιτάλ και τον Μαουρίσιο, ενώ στη μια ώρα αγώνα έβγαλε και τον Βιγιαφάνιες, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό. Ωστόσο οι πράσινοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και είχαν κάποιες ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Καρλίτος που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 55′ και ακυρωθέν γκολ στο 64′ μετά από ενέργεια του Παλάσιος. Έτσι στη συνέχεια μπήκε και ο Ιωαννίδης αντί του Καρλίτος.

Μετά τις δέκα αλλαγές που έγιναν στο ματς οδήγησαν σε μια συνθήκη διαχείρισης και από τις δύο ομάδες. Τόσο από τον Παναθηναϊκό που είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, αλλά και από την Αναγέννηση Καρδίτσας η οποία στο δεύτερο μέρος έπαιξε με πέντε παίκτες στην άμυνα για να μειώσει τα κενά που έβρισκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις με το “Τριφύλλι” να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου το οποίο αποτελεί το νούμερο ένα στόχο της χρονιάς.

Η ρεβάνς την επόμενη Τρίτη στην Καρδίτσα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (62′ Λούντκβιστ), Αϊτόρ (77′ Σάντσεθ), Βιτάλ (46′ Παλάσιος), Καρλίτος (67′ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (69′ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46′ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69′ Ξέρας), Γκίνη, Μανιός (46′ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46′ Καρανίκας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.