Λαμία Ιωνικός 2-0: Άλμα πρόκρισης για τη φάση των “8” (hls)

Η Λαμία επικράτησε εύκολα με 2-0 απέναντι στον Ιωνικό των πολλών αλλαγών και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης, στο πλαίσιο της φάσης των "16" για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον Ιωνικό στο ΔΑΚ Λαμίας για την πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16” για το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 2-0 επί των φιλοξενούμενων, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας του Ιωνικού.

Πρωτοβουλία και γκολ η Λαμία

Η Λαμία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος του αγώνα, κόντρα στον Ιωνικό του Δημήτρη Σπανού. Παρ’ όλα αυτά η πρώτη τελική στο 5ο λεπτό ήρθε από τον Καμπράλ, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε τη μπάλα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε αρχικά με τον Ελευθεριάδη στο 21′. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσούκαλο, ο οποίος έγραψε το 1-0, κόντρα στους Νικαιώτες. Ο Βύντρα έκανε μια σέντρα από τα δεξιά, με τον 29χρονο παίκτη ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Ιωνικού και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 26′ ο Ρόμανιτς μ’ ένα αδύναμο σουτ δεν ανησυχεί τον Αναγνωστόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν ρυθμό, καθώς ο κακός αγωνιστικός χώρος δε διευκόλυνε τη δουλειά των παικτών. Ο Βαλεριάνος στο 35ο λεπτό έστρωσε εξαιρετικά στον Καμπράλ, με τον δεύτερο ποδοσφαιριστή να τη στέλνει λίγο άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της Λαμίας.

Λάθος ο Ιωνικός, γκολ η Λαμία και βήμα πρόκρισης

Η παρέα της Νίκαιας στο 48ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους με τον Πογκοσιάν, αλλά ο Σαρανόφ μπλόκαρε εκ νέου με ευκολία τη μπάλα. Στο 53′ η άμυνα του Ιωνικού έκανε λάθος και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια. Ο Γκόλεμιτς έκανε μια βαθιά μπαλιά, ο Ρόμανιτς έφυγε γρήγορα και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 νικώντας τον Αναγνωστόπουλο. Στη συνέχεια ο Καμπράλ προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε. Τόσο ο Ιωνικός, όσο και η Λαμία χαμήλωσαν τον ρυθμό τους με το χρόνο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το παιχνίδι της ρεβάνς είναι προγραμματισμένο για τις 21 Δεκεμβρίου στο γήπεδο της Νεάπολης.

Οι ενδεκάδες:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Βύντρα, Γκέντσογλου, Νούνιες (56′ Βλαχομήτρος), Ελευθεριάδης (66′ Προβυδάκης), Ρόμανιτς (56’Μπεχαράνο), Τιρόνε (80′ Μαζουλουξής), Τσούκαλος (56’Μανουσάκης).

Στον πάγκο έμειναν: Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Τρούμπουλος, Τζανετόπουλος.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας (80′ Άοσμαν), Σάντσεζ, Ματσούκας, Βαλεριάνος, Κάνιας, Πογοσιάν (65′ Ντάλσιο), Γκοτσούλιας (65′ Κιάκος), Καμπράλ (80′ Λένις), Μάναλης.

Στον πάγκο έμειναν: Χριστοδουλής, Μύγας, Μπονέτι, Κωνσταντινίδης, Μουστάκης.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Βοηθοί: Βασίλειος Μωυσιάδης, Παναγιώτης Σακκάς

4ος διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Κίτρινες κάρτες: 90+1 Βλαχομήτρος, 15′ Τσιριγώτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.