Παναθηναϊκός – Βόλος 2-1: Κέρδισε, αλλά δεν “καθάρισε” (hls)

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς με τον Βόλο, αλλά το γκολ του Φερνάντες διαμόρφωσε το εύθραυστο 2-1 ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό.

Οι “πράσινοι” ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το σκορ, όμως ακόμη κι έτσι απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του χωρίς σημαντικές αλλαγές, δείχνοντας στην πράξη πως το Κύπελλο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του τριφυλλιού. Μάλιστα, οι παίκτες του φρόντισαν να το δείξουν και στην πράξη, μπαίνοντας στο παιχνίδι με μεγάλη όρεξη.

Οι “πράσινοι” επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους, πίεσαν ψηλά τον Βόλο, όποτε είχε τη μπάλα στα πόδια τους, όμως η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκαν αρκετά να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Αυτό επετεύχθη για πρώτη φορά στο 25ο λεπτό, στην πρώτη τελική φάση προς την εστία και ήρθε το γκολ. Ο Παλάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Μακέντα στόπαρε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και με υπέροχη κίνηση και τελείωμα άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Το γκολ έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των γηπεδούχων και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δημιούργησαν δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Αϊτόρ (41′) και Βέλεθ (44′), όμως κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κάτι που έκανε ο Αλεξανδρόπουλος στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Σε μία ανυποψίαστη φάση ο νεαρός χαφ του Παναθηναϊκού πίεσε ψηλά, απέσπασε τη μπάλα από τον Τσοκάνη και αφού πάτησε περιοχή, με δυνατό σουτ νίκησε τον Κότνικ, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η αντίδραση του Βόλου, πάντως, δεν άργησε να έρθει και σε αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η παρέμβαση του Αμπασκάλ, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι τον Φερνάντες. Ο Ισπανός πρόσθεσε ενέργεια στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και στο 56ο λεπτό κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από συνεργασία με τον Φαν Βέερτ.

Μάλιστα, μετά το γκολ που πέτυχε ο Φερνάντες, η ομάδα της Μαγνησίας κέρδισε ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, πατούσε καλύτερα, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος. Μοναδική καλή στιγμή για το τριφύλλι στο 79ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ, με τον Κότνικ να φωνάζει “παρών”.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πρωταγωνίστησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους, σκορ που δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους “πράσινους” ενόψει της ρεβάνς του Πανθεσσαλικού, αλλά συνάμα είναι αρκετά εύθραυστο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69’ Πέρεθ), Αϊτόρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (78’ Βιτάλ), Μακέντα.

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ / 4-4-2): Κότνικ, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Γκιουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Τσοκάνης, Νίνης (74’ Σοάρες), Ρεγκατέν (83’ Ορόζ), Τερεζίου (68’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.