ΠΑΟΚ: Η πρώτη αντίδραση

Πρώτο αγωνιστικό δείγμα για τον «Δικέφαλο» μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας στην 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Κυπέλλου

Απόψε το βράδυ στις 21:30 στο Αλκαζάρ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στον πρώτο εκ των δύο αγώνων της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Και το μείζον ερώτημα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η εικόνα που θα παρουσιάσει ως αντίδραση σε όλα όσα διημείφθησαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά τη νέα ήττα που γνώρισε η ομάδα.

Αιτία κι αποτέλεσμα

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν φάνηκαν αρκετά για ν’ ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» γύρω από όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν για τη φετινή σεζόν από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα. Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν όλα τα θέματα γύρω από τον τρόπο λειτουργίας, τα πρόσωπα, τις επιλογές, δίχως να εξαιρείται κανείς. Μια προσέγγιση που προδίδει πλέον παντελή έλλειψη ανοχής και αντοχών για το από εδώ και πέρα, ασχέτως αν – εκ των πραγμάτων – φαντάζει και μπορεί να είναι λάθος.

Υπήρξε ομιλία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΠΑΕ, Χρυσόστομου Γκαγκάτση στ’ αποδυτήρια της ομάδας στην προπόνηση της Δευτέρας, στο πλαίσιο της οποίας μεταφέρθηκαν οι θέσεις και τα παράπονα των διοικούντων προς όλους, θέτοντας άπαντες ενώπιον των ευθυνών τους. Αυτό ήταν το δεύτερο μήνυμα που έλαβε το αγωνιστικό τμήμα μετά το αντίστοιχο από την εντονότατη αντίδραση του κόσμου η οποία σαφώς και δεν είχε ως αποδέκτες μόνον τα μέλη αυτού.

Εν προκειμένω όμως μόνον αυτό μπορεί να παρουσιάσει τη δεδομένη χρονική στιγμή την απτή αντίδρασή του, μέσα από τις επιλογές των προσωπών και την απόδοση αυτών στην επικείμενη αναμέτρηση.

Τα δεδομένα

Ως ένα πρώτο δείγμα γραφής μπορεί να εκληφθεί η αποστολή της ομάδας από την οποία απουσιάζουν οι Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ντόουγκλας, Μίτριτσα, Καγκάβα, Ολιβέιρα. Η ανάγκη ξεκούρασης αλλά κι εναλλαγής προσώπων μπορεί και ν’ απαντούν στα σχετικά ερωτήματα που προκύπτουν.

Θα είναι μια πρώτη ένδειξη για το τί αντίκτυπο είχαν όλα όσα έγιναν ανοίγοντας πληθώρα συζητήσεων για ότι απασχολεί την ομάδα και τί μηνύματα πέρασαν εντός αυτής. Φυσικά και κανείς δεν περιμένει μια εύκολη αναμέτρηση, ανεξαρτήτως της κατάστασης και των προσώπων που θα επιστρατεύσουν οι γηπεδούχοι, παρά την προοπτική και του δεύτερου αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Αναμφίβολα το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όμως εξίσου μεγάλο είναι και το αντίστοιχο για το μήνυμα που ελήφθη σε διοικητικό επίπεδο. Το δυστύχημα είναι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα κατανοητό καθώς δεν επικοινωνήθηκε κάτι σχετικά και οι όποιες διεργασίες θα φανούν σε βάθος – όχι πολύ μεγάλου – χρόνου. Γι’ αυτό και το αγωνιστικό είναι αυτό που καλείται να επωμιστεί την όλη κατάσταση και λειτουργώντας αντιπροσωπευτικά να βγάλει μια – πρώτη – αντίδραση.

Στο δια ταύτα

Ο 52χρονος Ρουμάνος τεχνικός ξόδεψε αρκετό χρόνο στις συνομιλίες και με τους συνεργάτες του αλλά και με τους ποδοσφαιριστές του για την αντιστροφή του κλίματος, την αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλανίζουν την ομάδα και την παρουσίαση ενός πολύ καλύτερου, πιο ουσιαστικού και πιο αποτελεσματικού αγωνιστικού προσώπου.

Μέσα από τις αγωνιστικές δοκιμές που πραγματοποίησε πιθανολογείται τόσο η επιστροφή του Σβέριρ Ίνγκασον σε αρχικό σχήμα μετά από διάστημα έξι μηνών όσο κι η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των ΣφιντέρσκιΆκπομ εξ αρχής. Σε λίγες ώρες οι όποιες, πολύ ενδιαφέρουσες αγωνιστικές απαντήσεις ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.