ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (πέν): Πρόκριση θρίλερ των “βυσσινί” στους “16”! (hls)

Η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας στο Αλκαζάρ του ΠΑΣ Γιάννινα στη διαδικασία των πέναλτι, σε ένα παιχνίδι που το σκορ (1-1) στην κανονική διάρκειά του διαμορφώθηκε από δύο χτυπήματα πέναλτι και παρέμεινε ίδιο και στην παράταση

Πρόκριση για την ΑΕΛ στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας σήμερα (26/10) στο Αλκαζάρ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, που κρίθηκε στον απόλυτο βαθμό στα πέναλτι! Κι αυτό, διότι πριν οι δύο ομάδες φτάσουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία, τελείωσαν ισόπαλες με σκορ 1-1 την κανονική διάρκεια του ματς έχοντας ευστοχήσει από μία φορά σε πέναλτι η κάθε μία, με το ίδιο αποτέλεσμα να μένει και μέχρι το τέλος της παράτασης!

Πρώτη άνοιξε το σκορ η ΑΕΛ, με χτύπημα πέναλτι του Μαυριά στο 52ο λεπτό. Το κέρδισε η ΑΕΛ, όταν ο Γκαρντάφσκι έδιωξε την μπάλα πριν τη γραμμή, όμως, ο διαιτητής Παπαπέτρου άκουσε την εισήγηση του βοηθού του για χέρι, έδειξε την ποινή και έβγαλε κόκκινη στον Γερμανοπολωνό του ΠΑΣ! Οι διαμαρτυρίες των Ηπειρωτών για το πέναλτι και την αποβολή ήταν έντονες και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωσε η ΠΑΕ επί τούτου.

Ισοφάρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 62ο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το κέρδισε ο Περέα και το εκτέλεσε ο Κάργας χωρίς να λαθέψει, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αποτέλεσμα, με το οποίο τελείωσε και το εννενηντάλεπτο, αλλά και η ημίωρη παράταση. Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα και η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Γενικώς ήταν ένα παιχνίδι από το οποίο δεν θα θυμάται κάποιος πολλά πράγματα από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησαν οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και η δύναμη από τους παίκτες των δύο ομάδων. Στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχουν τα δύο πέναλτι και η αποβολή του Γκαρντάβσκι που άλλαξαν άρδην την εικόνα του ματς, το οποίο ζωήρεψε και απέκτησε καλύτερο ρυθμό.

Στην παράταση, ο Γιάννης φοβήθηκε το θεριό και το θεριό το Γιάννη… Αφενός, ο ΠΑΣ έπαιζε με παίκτη λιγότερο και φύλαγε κυρίως τα νώτα του και αφετέρου η ΑΕΛ δεν έχει επίσημα παιχνίδια, επομένως δεν έχει ρυθμό, οπότε και των “βυσσινί” οι παίκτες συμβιβάστηκαν με την ιδέα των πέναλτι. Καλύτερη στιγμή στο έξτρα ημίωρο ήταν στο φινάλε, όταν ο Θεοδωρόπουλος είπε «όχι» στον Σνάιντερ.

Στα πέναλτι οι Ηπειρώτες εκτελούσαν πρώτοι. Ο Θεοδωρόπουλος με τη βοήθεια του δοκαριού έβγαλε την εκτέλεση του Σάλιακα, οι Κάργας και Παντελάκης αστόχησαν και ο μόνος που τα κατάφερε ήταν ο Πίρσμαν. Οι Ακούνια, Ηλιάδης και Κολομπίνο τα έβαλαν για την ΑΕΛ και το έχασε μόνο ο τρίτος στη σειρά, ο Μπέρτος, ελέω Λοντίγκιν. Μετά την εκτέλεση του Κολομπίνο οι «βυσσινί» έγιναν μία αγκαλιά!

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης) Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, Παπαγεωργίου Κ., Κολομπίνο, Νικολιάς (66′ Γιάκος), Μαυριάς (90′ Γλυνός), Μπαντιμπαγκά (105′ Συμελίδης), Όγκμποε (66′ Ακούνια)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67′ Πίρσμαν), Καραχάλιος (90′ Λιάσος), Σιόντης (83′ Μορέιρα), Γκαρντάφσκι, Μίνα, Περέα, Μιλιντσεάνου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.