Ολυμπιακός: Η παράδοση με ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο (pics & vids)

Για έκτη φορά ο Ολυμπιακός συναντά τον ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο. Τι συνέβη στις πέντε προηγούμενες.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς στον δρόμο για τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και τη διατήρηση του νταμπλ, θα φιλοξενηθεί αύριο Τετάρτη (04/04, 18.00, MC Novasports.gr) από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες”. Είναι μια “αφιλόξενη” έδρα για τον Ολυμπιακό και αυτό αποδείχθηκε και φέτος, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν βαθμούς στο 1-1 της 4ης αγωνιστικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 27 παιχνίδια συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει ηττηθεί από τον Ολυμπιακό σε 15 περιπτώσεις, μετρώντας οκτώ νίκες και επτά ισοπαλίες. Τι έχει συμβεί όμως στα ματς κυπέλλου;

Ντεμπούτο το 1973!

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου. Τη σεζόν 1972-1973 ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα (αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική) σε μονή αναμέτρηση στο “Γ. Καραϊσκάκης” με σκορ 1-0 και ωραίο γκολ του Βασίλη Σιώκου στο 56′. Οι Πειραιώτες μάλιστα έφτασαν ως το τέλος του δρόμου κατακτώντας το τρόπαιο επί του ΠΑΟΚ (1-0, σκόρερ Αγγελής).

Αποκλεισμός πριν την… καταιγίδα

Ο Ολυμπιακός συνάντησε ξανά τον ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο τη σεζόν 1977-1978 στην προημιτελική φάση του θεσμού. Στη μονή αναμέτρηση έληξε 1-1 και οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση επικρατώντας 2-1 στην παράταση. Στα ημιτελικα οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν 6-1 από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης ΑΕΚ και αποχαιρέτησαν τον θεσμό. 

Το μοναδικό “κάζο” του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2006-2007, όταν και αποκλείστηκαν στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΣ είχε κερδίσει 2-0 στην Ήπειρο με γκολ των Κοντογουλίδη (32′) και Ντομορό (76′). Στον επαναληπτικό του Φαλήρου, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τους Τζόρτζεβιτς (60′) και Μπαμπαγκίντα (74′), αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την ιστορική πρόκριση στην παράταση με γκολ του Κοντογουλίδη στο 99′. Στον ημιτελικό ο ΠΑΣ υποτάχθηκε από την ΑΕΛ, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό.  

Με Χολέμπας βασικό

Ο Χοσέ Χολέμπας είναι ο παίκτης που ενώνει την τελευταία αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό με τη φετινή για τον θεσμό του κυπέλλου. Ο 36χρονος αμυντικός συμμετείχε και στα δύο ματς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου τη σεζόν 2012-2013, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στα Γιάννινα (Αμπντούν 54′) και 2-0 στο Φάληρο (63′ Μανιάτης, Αμπντούν 90′). Ο Ολυμπιακός κατέκτησε στη συνέχεια το κύπελλο με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης (3-1). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.