Ξέσπασμα Μαχλά

«Χείμμαρος», ο Νίκος Μαχλάς μίλησε για περίπου μία ώρα σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Κρήτη και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΟΦΗ.

«Χείμμαρος», ο Νίκος Μαχλάς μίλησε για περίπου μία ώρα σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Κρήτη και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΟΦΗ. Ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ ξέσπασε στον «Athletic Radio» και απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να βοηθήσει.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ, είπε ξεκάθαρα ότι χρειάζεται στήριξη γιατί διαφορετικά θα προκύψουν νέα προβλήματα. Επίσης, μίλησε για όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, προανήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της ομάδας για να πάρει την άνοδο.

Η συνέντευξη Μαχλά, όπως δημοσιεύτηκε στο σάιτ του σταθμού:

Για όσα έγιναν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: «Αυτά τα πράγματα δεν αρμόζουν σε αυτήν την ομάδα και δεν μου αρέσουν. Βέβαια και εγώ είχα εξοργιστεί όταν μια ομάδα παίζει με έναν υποδεέστερο αντίπαλο και δεν κάνουμε κατάθεση ψυχής. Όταν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ψυχή, πάθος τότε δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν αντίπαλο. Όμως, είμαι της άποψης ότι τέτοιες ακραίες καταστάσεις δεν πρέπει να κάνουν την εμφάνιση τους. Υπάρχουν άλλα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου του ΟΦΗ: «Όλα τα παιδιά που ήρθαν στο αεροδρόμιο έβγαλαν μια κατάθεση ψυχής για αυτά που είδαν στο γήπεδο. Δεν σας κρύβω ότι και εγώ μετά το ματς ήθελα να εξαφανιστώ. Ήταν μια στιγμιαία αντίδραση γιατί ένιωθα και εγώ έτσι. Όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε νηφάλιοι, καθαροί από τις σκέψεις για να μπορέσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».

Για τις τελευταίες ήττες του ΟΦΗ: «Αυτό που με πείραξε ήταν ο τρόπος που χάσαμε. Γνωρίζετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω πολλά χρόνια στα γήπεδα. Έχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις, έχουμε αποκλειστεί από ομάδες κατώτερων κατηγοριών στις καλές εποχές του ΟΦΗ. Δεν μπορώ να πω ότι οι δικοί μας ποδοσφαιριστές ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, είναι πολύ καλοί παίκτες και τους πιστεύω. Όμως, βλέπω ότι λείπει κάτι από την ομάδα για να μπορεί να κερδίζει και εκτός έδρας».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις του ΟΦΗ: «Εγώ διαφωνώ με όλους αυτούς που λένε για “κοιλιά”. Τι πάει να πει “κοιλιά”; Πάνω από όλα χρειάζεται διάθεση. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό και αποτελούν φτηνές δικαιολογίες. Οι διαφορές που έχει ο ΟΦΗ με άλλες ομάδες είναι ελάχιστες. Το μοναδικό εύκολο αποτέλεσμα ήταν η νίκη επί της Ηλιούπολης. Και έρχεται μετά η ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και συγκέντρωσης».

Για τον τρόπο που σκέφτεται ο ίδιος: «Δεν είμαι άνθρωπος που ενθουσιάζεται από τις νίκες ούτε από αυτούς που στενοχωριούνται από τις ήττες. Αυτήν την στιγμή, πρέπει να κοιτάξουμε να λύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ΟΦΗ και δεν είναι άλλο από τα οικονομικά».

Για τα οικονομικά προβλήματα: «Όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες των παικτών. Και βάζω μέσα και τον εαυτό μου, γιατί βίωσα και εγώ τέτοιες καταστάσεις. Όταν χάνουμε, πάντα έχουμε στο στόμα τις δικαιολογίες. Όταν ένας παίκτης σκέφτεται ότι η ομάδα του χρωστάει έναν μισθό, τότε αυτός ο παίκτης πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αν οποιοδήποτε παιδί σκέφτεται το οικονομικό, τότε μπορεί να έρθει να με ενημερώσει και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ΟΦΗ, μπορεί να έρθει να πάρει μια επιταγή – να πληρωθεί και να κάνει ότι θέλει».

Για την εικόνα των παικτών του ΟΦΗ: «Αυτή η ομάδα θέλει να ανέβει κατηγορία με παίκτες που την αγαπούν. Και τους υποσχέθηκα ότι κανένας παίκτης δεν θα χάσει τα χρήματα του. Όσο και να φωνάζει ο κόσμος, πιστεύω ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές μπορούν να βγάλουν την ομάδα. Όπως και το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή που τον πιστεύω πολύ και κάνει καλή δουλειά».

Για την αποχώρηση του Λιαπάκη: «Ο Λιαπάκης εδώ και 4 εβδομάδες είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει. Δεν είχε να κάνει με τα χρήματα. Βρισκόταν σε κακή ψυχολογία και είναι άδικο να του ρίχνουμε ευθύνες. Όπως άδικο είναι επειδή έκανε ένα λάθος και φάγαμε ένα γκολ να λέμε ότι ήταν πουλημένος και τέτοια πράγματα. Σε συζητήσεις που κάναμε κατ’ ιδίαν μου είπε ότι δεν μπορούσε να συνηθίσει πολλά πράγματα στο Ηράκλειο».

Για την οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ: «Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μας πως θα αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια. Αν δεν βοηθήσουμε τον ΟΦΗ μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου, τότε θα μπούμε σε άλλα προβλήματα. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αν δεν λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας. Αν προσφέρουμε όλοι και οι επιχειρηματίες του τόπου μας, θα κάνουμε την ομάδα δυνατή. Το θέμα είναι ότι κάποιες υποχρεώσεις της ΠΑΕ πρέπει να βγουν και πρέπει να βοηθήσουμε τον ΟΦΗ όλοι μας».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ: «Εμείς είμαστε μπροστάρηδες και αυτοί που θα τραβήξουν τον υπόλοιπο κόσμο. Την αγαπάω αφάνταστα όμως σε κάποια πράγματα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και χρειάζομαι βοήθεια. Έχω μεγαλώσει σε αυτήν την πόλη και αυτήν την ομάδα. Πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι για να ξαναζήσουμε τις χαρές που έχουμε γνωρίσει με τον ΟΦΗ. Στη ζωή μου κατάφερα να φτάσω κάπου γιατί πίστευα στον εαυτό μου. Τώρα χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Οι γνήσιοι Ομιλήτες είναι αυτοί που έρχονται στο γήπεδο και φωνάζουν για την ομάδα».

Σε άλλο σημείο, ο Μαχλάς τόνισε: «Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν ότι να γίνει η ομάδα ανεξάρτητη και θα βοηθήσουν; Όλοι κρύβονται πίσω από την οικονομική κρίση. Άλλοι διαδίδουν ότι η ομάδα είναι του Παναθηναϊκού και διάφορα τέτοια. Όλοι όσοι θέλουν να μάθουν το μετοχολόγιο, εγώ είμαι εδώ. Ακόμα και αυτοί που έλεγαν για την συμφωνία με τον Βατσινά; Εδώ είμαι και μπορούν να μάθουν τα πάντα. Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν; Είναι γελοία πράγματα όσα ακούγονται. Έγινε η γενική συνέλευση και δεν ήρθε κανένας. Υπάρχει μόνο παραφιλολογία. Οι ίδιοι που δικάζουν την ομάδα, ποτέ δεν ήταν ΟΦΗ και ποτέ δεν αγάπησαν την ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δείχνουν εύκολους στόχους. Και να σας πω κάτι. Αν κάτι δεν πάει καλά, ο επόμενος στόχος είμαι εγώ. Τους θέλουμε όλους κοντά μας. Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα της Κρήτης. Όλοι αυτοί που φώναζαν για το ένα και το άλλο δεν ήταν ποτέ ΟΦΗ. Δεν ξέρω ποιοι έκαναν κριτική; Ήταν Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί. Ο Θόδωρας δεν ήταν Κρητικός; Όταν μας έφεραν μια άλλη κατάσταση και μας έγκλωβισαν, ήμουν ο 1ος που βγήκα και τα είπα όταν ήμουν ακόμα ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Όμως, είναι άδικο να βρίζουμε κάποιους άνθρωπους που έβαλαν εκατομμύρια στον ΟΦΗ. Τώρα, όταν τους πλησιάζεις για να βάλουν χρήματα λένε ότι υπάρχει κρίση και απέχουν».

Και ο Μαχλάς συνέχισε λέγοντας: «Ο κύριος Κουράκης ήταν και είναι κοντά μας. Όμως δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από αυτόν. Έχουμε τσακωθεί πολλές φορές όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε μαζί. Δεν γίνεται να παρακαλάω όλους αυτούς που είναι στο κοινοβούλιο και να μην βοηθούν τον ΟΦΗ. Δεν γίνεται να πηγαίνω στον Αγροτικό Αστέρα και να βλέπω κρατικές διαφημίσεις και ο ΟΦΗ να μην έχει ούτε μια. Να’ ναι καλά ο κύριος Κεγκέρογλου που είναι δίπλα μας και βοηθάει. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε εμείς όπως και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Τους θέλουμε όλους κοντά μας. Αλλιώς ξεχάστε αυτήν την ομάδα. Θα πρέπει να πούμε ότι πέφτουμε τις κατηγορίες, θα ξεχρεώσουμε και θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Εγώ αυτή τη στιγμή τι πρέπει να κοιτάξω; Πότε θα έρθει ο επενδυτής για να βάλει χρήματα; Ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται τέτοια πράγματα! Ο ΟΦΗ είναι ιδέα, η καθημερινότητα μας, η ζωή μας και η χαρά μας! Ο ΟΦΗ είναι το κοινωνικό έργο που μπορεί να προσφέρει μια ομάδα! Στους έξι μήνες πρέπει να κοιτάξουμε πως θα ανταπεξέλθουμε στα χρέη που υπάρχουν και μετά θα υπάρχει χρόνος για επενδυτές, νέους παίκτες, νέο γήπεδο – Όλα αυτά που οραματίζομαι για τον ΟΦΗ!».

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Θα αναγκαστώ στο τέλος να κυνηγούν εμένα που είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Χρειάζομαι όμως να έχω βοήθειες. Δεν είμαι ούτε Κόκκαλης, ούτε Βαρδινογιάννης. Δεν θέλω να μιλάω για εμένα και δεν με ενδιαφέρει ο εαυτός μου. Όμως θα φτάσω σε ένα σημείο που δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω. Τα λέω όλα αυτά γιατί προέχει η σωτηρία της ομάδας. Αυτήν την στιγμή πολλοί κρύβονται πίσω από έναν Μαχλά και έναν Κουράκη. Δεν είναι όμως έτσι. Η ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν αλλά στον λάο της. Η ομάδα δεν είναι κανενός αλλά όλων μας. Αν δεν μπορέσουμε να στηρίξουμε μόνοι μας την ομάδα, τότε είμαστε άξιοι τι να πω…».

Τέλος, για τις μεταγραφές είπε: «Έχω βρει τους παίκτες που θέλουμε να πάρουμε. Θα πρέπει να κάνουμε κινήσεις για να γίνει δυνατή η ομάδΑ ώστε να τις κοιτάζουμε όλες τις υπόλοιπες από ψηλά και όχι στα ίσια. Οι μεταγραφές που θα κάνουμε θα είναι 3-4 ουσίας ώστε να κάνουν την διαφορά. Δεν θέλω να σταθώ σε ονόματα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε τις κινήσεις που χρειάζεται και έτσι θα πράξουμε. Δεν σας κρύβω ότι είναι συνέχεια στο μυαλό μου ο Βερόν. Είναι καλός παίκτης όμως βλέπουμε ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό που χρειάζεται δύναμη και όχι τεχνική. Ο Ματίας έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του σε όποια ομάδα έχει πάει. Δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε το ρόστερ με 23-24 παίκτες που πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Θα κοιτάξουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να την ενισχύσουμε. Δεν φοβάμαι το ποδοσφαιρικό τμήμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.