Κούγιας: «Δεν είναι σωστό το σύστημα ανόδου»

Ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε τη μη συμφωνία του με το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ ανόδου από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε τη μη συμφωνία του με το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ ανόδου από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου στον Athletic Radio 104,2:

Για τα πλέι – οφ της Football League: «Δυστυχώς δεν ήμουν παρόν, στην Γ.Σ. του καλοκαιριού, οι συνάδελφοι μου αποφάσισαν αυτό το σύστημα ανόδου των ομάδων που κατά την άποψη μου δεν είναι και σωστό. Δηλαδή, μπορεί να βγεις πρώτος στην κανονική διάρκεια χωρίς να είσαι και καλύτερος από τις άλλες ομάδες. Δεν λέω ότι η ΑΕΚ δεν ήταν η καλύτερη ομάδα αλλά αυτή η μεγάλη απόσταση εξουδετερώνει την προσπάθεια των άλλων ομάδων. Ευτυχώς, μετά από όσα τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ελπίδες για την δεύτερη θέση. Μετά από όσα δυσάρεστα συνέβησαν με τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ, πολύ περισσότερο με τον ΟΦΗ δεν πρέπει να πέσουν δύο ομάδες αλλά τέσσερις ακόμα».

Για την παρουσία της Παναχαϊκής στα πλέι – οφ: «Μετά από όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη με την αποτροπή της τηλεοπτικής μετάδοσης και με την εκτέλεση πέναλτι του Περόνε, εγώ ακούω τα πέναλτι αλά Πανένκα τα ακούω και γελάω. Αυτό που εγώ θέλω είναι να γίνουν τα πλέι – οφ με συνθήκες ισονομίας. Έχουμε συμφωνήσει να είναι διαιτητές Σούπερ Λιγκ αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν αρκεί αυτό. Μετά από 3 χρόνια στην Football League, από αυτά τα 3 χρόνια, τα δύο συμμετέχουμε στην διαδικασία των πλέι – οφ. Η πρώτη ήταν μια οδυνηρή συμμετοχή με τον Πλατανιά και το βλέπουμε τώρα ότι οι 3 διαιτητές που έχουν κληθεί από την δικαιοσύνη είναι εκείνοι που σφύριξαν ματς του Πλατανιά».

Για τις συνθήκες και όσα συμβαίνουν στην κατηγορία: «Επειδή τα παιχνίδια θα τα μεταδώσει η τηλεόραση θα πρέπει να είναι πάνω από τα ματς οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς. Εγώ αν ήμουν ιδιοκτήτης της Λαμίας μετά από όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη, θα είχα κατεβάσει τον κόσμο κάτω. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι – οφ. Θα έλεγα μια εξαίρεση, την ομάδα της Λαμίας, αλλά όταν το επιτρέπεις δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ένα θέμα για εμένα είναι οι διαιτητές και το άλλο το αντιντόπινγκ κοντρόλ. Θα πρέπει οι ομάδες να παίξουν μέσα από τις δικές τους δυνατότητες και όχι μέσα από φάρμακα και άλλες ουσίες που εκτοξεύουν τις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών».

Για τους στόχους της Παναχαϊκής: «Υπάρχουν 10 αγώνες που όλοι θα παίξουν με όλους. Εμείς θα παίξουμε με την ΑΕΚ, θεωρητικά αν την κερδίσεις δύο φορές, τότε εκμηδενίζεις το αποτέλεσμα. Αν οι ομάδες παίξουν με τις δυνατότητες τους τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Θεωρητικά το πλεονέκτημα του Ηρακλή εκμηδενίζεται. Μετά το ματς με τα Χανιά λύσαμε τα συμβόλαια των τριών καλύτερων παικτών μας. Δεν το κάναμε τυχαία. Με μικρά παιδιά καταφέραμε να μπούμε στα πλέι – οφ και επενδύουμε στα μικρά παιδιά».

Για την αντιμετώπιση που έχει η Παναχαϊκή: «Θεωρώ ότι ήταν καλύτερη μετά από προηγούμενα χρόνια. Να φανταστείτε ότι η Παναχαϊκή πήρε 3 πέναλτι μετά από 6,5 χρόνια. Να φανταστείτε ότι κάποιοι τα έδειχναν σε τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά εγώ δεν μασάω αυτά γιατί δεν με αρέσει να με χρησιμοποιούν. Είναι πολλά τα προσωπικά συμφέροντα. Είναι κάποιοι που είναι με τον Πατέρα και τον Μελισσανίδη ή κάποιοι με τον Μαρινάκη. Αλλά την πληρώνουν οι μικροί, κανένας άλλος. Όμως οι μοναδικές μας διαφορές είναι οι καταθέσεις στην τράπεζα, πουθενά αλλού».

Για την Σούπερ Λιγκ: «Όταν παίρνεις παιδάκια και όχι ξένους, πως θα βγάλεις την χρονιά; Μόνο δύο ομάδες κάθισαν με νεαρούς παίκτες. Στον ΠΑΣ Γιάννενα κοιμήθηκε ο Θεός και στον Πανιώνιο που την γλύτωσε με τους δανεικούς από τον Ολυμπιακό. Δείτε τον Πλατανιά πως μέσα σε τέσσερα χρόνια βρέθηκε από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Σούπερ Λιγκ και τελικά θα είναι αυτός που θα εκπροσωπεί την Κρήτη. Κρίμα για τον Εργοτέλη γιατί τον αγαπάω όπως και τους ανθρώπους του. Έχω βαρεθεί να κάνω αντιπαραθέσεις με πρόσωπα. Δείτε ποιοι διοικούν την Σούπερ Λιγκ και τι άποψη μπορεί να έχουν για το ποδόσφαιρο. Δείτε ποιες ομάδες θα λείπουν του χρόνου από την Σούπερ Λιγκ. Ευτυχώς επανέρχεται η ΑΕΚ αλλά δείτε ποιες είναι οι ομάδες της επαρχίας. Τι δίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η Βέροια, ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης; Λείπουν ο ΟΦΗ, η Παναχαϊκή, η Λάρισα, ο Ηρακλής. Λείπουν μεγάλες ομάδες της επαρχίας».

Για όσα πέρασε ο ΟΦΗ: «Μετά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τον ΟΦΗ δεν τον είχε κανένας που να ενδιαφέρεται πραγματικά για τα δικά του συμφέροντα και της ομάδας. Ουσιαστικά, ήταν όλοι διαχειριστές. Για εμένα το πρώτο θέμα ήταν ότι διαχειρίστηκαν τα πολλά χρήματα που ήρθαν στον ΟΦΗ γιατί είναι μια από τις ομάδες που διαθέτουν τα περισσότερα έσοδα. Ο ΟΦΗ έχει την ευτυχία να έχει δικό του γήπεδο, δικό του προπονητικό κέντρο και δεν μπορώ να καταλάβω πως συνέβη; Όταν στην Β’ Εθνική παίρνεις τον Βλόνταρτσικ με 140.000 ευρώ ή τον κάθε Ρόβα που είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να τα πληρώσεις και τους κάνεις συμβόλαια 3 χρόνων τότε τους δίνεις το δικαίωμα να κάνουν προσφυγή. Ο ΟΦΗ έχει το λιγότερο έσοδα 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Δώστε μου εμένα 5 εκατ. ευρώ και θα κάνω μια ομάδα που θα την χαίρεται ο κόσμος. Παίρνεις παίκτες με μεγάλα συμβόλαια που ξέρεις ότι αύριο, μεθαύριο θα σε κυνηγάει η ΦΙΦΑ. Όλα αυτά θα τα πληρώσεις στο τέλος».

Για το μέλλον του ΟΦΗ: «Για τον ΟΦΗ είναι μονόδρομος να ξεκινήσει με καθαρό πουκάμισο. Εάν βρεθούν διαχειριστές που κάνουν ότι θέλουν, τότε θα έχει προβλήματα όπως στον Άρη. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν τα σωστά πρόσωπα γιατί για εμένα χρειάζεται ένας άνθρωπος μόνο. Για εμένα έχει αποτύχει το μοντέλο της πολυμετοχικότητας. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα κάνει κουμάντο ότι θα έχει δώσει εξετάσεις πως δεν χρησιμοποιεί τον ΟΦΗ σαν προσωπική του υπόθεση αλλά μόνο από αγάπη για την ομάδα. Ο ΟΦΗ έχει πολλά έσοδα, τεράστιο κόσμο. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που να αγαπάει τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο και την Κρήτη γιατί βρέθηκε μια ομάδα που από εκεί που διεκδικούσε το πρωτάθλημα κατάντησε να την εκβιάζουν οι δικηγόροι των ποδοσφαιριστών».

Για την πρόταση που είχε κάνει για να πάρει τον ΟΦΗ: «Αντί να πάρω τον ΟΦΗ, πήρα το σπίτι στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ ήταν από τα όνειρα μου. Η Κρήτη είναι ο ΟΦΗ. Μόνο ο ΟΦΗ υπάρχει στην Κρήτη. Το ίδιο πίστευα και με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Είδα ποδοσφαιριστές που δεν ευχαριστήθηκα για έναν χρόνο την δική μου δουλειά να φαίνεται τώρα στον ΠΑΣ Γιάννενα».

Για το Κρητικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν άνθρωποι στην Κρήτη που έπαιξαν ρόλο με την υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φτιάχτηκαν χωρίς να έχουν τίποτα στο όνομα τους και βλέπουμε τι έγινε. Εκεί είναι το κατάντημα, ομάδες όπως ο ΟΦΗ, η Παναχαϊκή και η Λάρισα να μην παίζουν στην Σούπερ Λιγκ».

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης: «Είναι ένα σοβαρό θέμα και πιστεύω ότι θα υπάρξει εξέλιξη. Πιστεύω ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα γιατί θα υπάρξουν κατηγορούμενοι όχι όλοι γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο. Κοιτάξτε ποιοι άνθρωποι έφυγαν από το ποδόσφαιρο από την Κρήτη. Έφυγε ο Παπουτσάκης και είναι ο Βαρουξάκης που εκφράζει την Κρήτη στο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα προσωπικοτήτων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.