Ήταν Μάρτιος του 2020, όταν πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ματς της Super League 2 και λίγο νωρίτερα όταν έγινε το τελευταίο ματς της Football league.
Σε απλά μαθηματικά, έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες, από τότε και οι ποδοσφαιριστές των δύο κατηγοριών, δεν έχουν δώσει ματς για το πρωτάθλημα!
Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Super League 1 δίνουν παιχνίδια, δίνουν μάχες για το πρωτάθλημα ή ακόμη και την Ευρώπη, πολλοί συνάδελφοί τους, νιώθουν πως η πολιτεία τους έχει ξεχάσει, ή έστω τους έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα.
Υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις και πάλι από την αρχή. Λίγο πριν δοθεί το ΟΚ για να ξεκινήσει η προσπάθεια τους, φτάνουν πάλι στο σημείο μηδέν.
“Παιδιά ενός κατώτερου Θεού”;
Οι ομάδες αλλά και η διοργανώτρια αρχή, εξηγούν πως θα τηρηθούν όσα τα υγειονομικά μέτρα, θ΄ακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσουν ν΄αγωνιστούν.
Σε αυτό το διάστημα, αυτό των 9 μηνών, αξίζει ν΄αναρωτηθεί κανείς, πως ζουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές.
Δεν λαμβάνουν όλοι οι τους συμβόλαια εκατομμυρίων, ούτε οι ομάδες μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν χωρίς να έχουν καθόλου έσοδα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια στιγμή, το κακό θα είναι τόσο μεγάλο που οι ομάδες θα αδυνατούν να συμμετέχουν ακόμη και στο πρωτάθλημα.
Σχεδόν 9 μήνες απραξίας. Άνθρωποι που ζουν από το ποδόσφαιρο, βλέπουν τα προβλήματά τους καθημερινά να μεγαλώνουν. Όχι απαραίτητα μόνο οι ποδοσφαιριστές. Οι φροντιστές, οι προπονητές και όσοι σχετίζονται στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Εδώ θα μπορούσαμε να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε πως ζημιά γίνεται σε όλο τον αθλητισμό, όσο δεν γίνονται αγώνες. Από τον στίβο, μέχρι τα μαχητικά αθλήματα.
Πάντως οι ποδοσφαιριστές της Super League 1, έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους, λίγο πριν τη σέντρα στα ματς του Σαββατοκύριακου.
Πέραν οι οικονομικού-βιοποριστικού κομματικού, υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε. Η τελευταία καραντίνα, κράτησε πάλι τους παίκτες στο σπίτι.
Οι προπονήσεις που γίνονται είναι ατομικές, αλλά καμία πρακτικά δεν μπορεί να φτάσει κάποια που γίνεται παρουσία γυμναστή και προπονητή. Η περίοδος απουσίας υπολογίζεται πάνω από μήνα. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες, ακόμη και αν δοθεί το ΟΚ για την έναρξη των δύο κατηγοριών θα χρειαστούν περίπου ένα μήνα για να είναι έτοιμοι, δηλαδή…από το νέος έτος!