Πρώτη με +9 η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέβαλε την αντίσταση και της -αξιόμαχης- Παναχαϊκής με 2-1 στο ΟΑΚΑ και αποσπάστηκε 9 βαθμούς από τους Πατρινούς. Πλατέλλας και Μάνταλος τα γκολ, δύο δοκάρια οι φιλοξενούμενοι, ένα για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κατέβαλε την αντίσταση και της -αξιόμαχης- Παναχαϊκής με 2-1 στο ΟΑΚΑ και αποσπάστηκε 9 βαθμούς από τους Πατρινούς. Πλατέλλας και Μάνταλος τα γκολ, δύο δοκάρια οι φιλοξενούμενοι, ένα για την ΑΕΚ.

Καλύτερη εικόνα οι Αχαιοί στο πρώτο μισό του ματς αλλά προβάδισμα για την ΑΕΚ με τον Πλατέλλα στο 35′. Βελτιωμένη η Ένωση στο β’ ημίχρονο, με τον Μάνταλο να σφραγίζει τη νίκη στο 86′ και τον Κυβελίδη να μειώνει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


Η ομάδα του Δέλλα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, με την Παναχαϊκή να κλείνει καλά τους χώρους. Το γκολ που άνοιξε το σκορ ήρθε από ανύποπτη φάση, όταν ο Πλατέλλας στο 35′ έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, όταν στο φινάλε του πρώτου μισού, είδαν τη μπάλα να σταματά δις στο δοκάρι της εστίας του Ανέστη, σε σουτ των Μπουντόπουλου και Ντα Κόστα στο 43′ και στο 45′ αντίστοιχα.

Οι κιτρινόμαυροι βγήκαν μεταμορφωμένοι από τα αποδυτήρια και λίγο έλειψε να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους όταν ο Γιόχανσον σημάδεψε το δοκάρι λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.


Το τρίποντο άργησε να «κλειδώσει» για την ΑΕΚ, που έπρεπε να περιμένει μέχρι το 86′, όταν ο Ανάκογλου βγήκε στην κόντρα και πάσαρε στον Μάνταλο που τέλειωσε τη φάση για το 2-0.


Οι Πατρινοί βρήκαν το γκολ που έψαχναν, αλλά ολίγον τι αργά. Ο Κυβελίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ανέστη και έκανε το τελικό 2-1 στο 90’+2′.


Η ΑΕΚ ανέβηκε έτσι στους 47 βαθμούς, αφήνοντας την Παναχαϊκή στη δεύτερη θέση του νότιου ομίλου της Football League με 38 πόντους.


ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (85′ Ρόβας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (81′ Ζόριτς), Αραβίδης


Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Κοντοχρήστος, Άλμπι, Κάργας, Ασίγκμπα (57′ Μπαλού), Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα, Μπουντόπουλος, Κορέτας (30′ Ντα Κόστα, 67′ Μαρουκάκης), Στεργίδης, Κυβελίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.