Και αυτό το τρόπαιο στη Σίτι! (video)

Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα επικράτησε με 2-1 της αξιόμαχης Άστον Βίλα στον 60ο τελικό του Λιγκ Καπ, φτάνοντας τα 7 τρόπαια στην ιστορία της!

Η Μάντσεστερ Σίτι για τρίτη διαδοχική χρονιά κατέκτησε το Λιγκ Καπ με τον Πεπ Γουαρδιόλα να πανηγυρίζει το 29ο τρόπαιο της σταδιοδρομίας του.

H Σίτι μετά ένα πρώτο πεντάλεπτο επιθετικής διάθεσης της Άστον Βίλα με άξονα τον Ελ Γκάζι, πήρε τα ηνία του αγώνα επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό της, έκλεισε την ομάδα από το Μπέρμιγχαμ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και στο 20′ άνοιξε το σκορ με τον Αγουέρο, ύστερα από ασίστ του Φόντεν με το κεφάλι.

Οι “Πολίτες” συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και μετά από κόρνερ του Γκιουντογκάν -η μπάλα είχε βγει έξω από τον παίκτη της Σίτι, έκανε λάθος ο διαιτητής υποδεικνύοντας κόρνερ- ο Ρόντρι με κεφαλιά διεύρυνε το προβάδισμα για την ομάδα του Γουαρδιόλα.

Προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο η Άστον Βίλα βρήκε γκολ, ύστερα από λάθος του Στόουνς, ο Ελ Γκάζι σέντραρε περίφημα για τον Σαμάτα, με τον επιθετικό από την Τανζανία να μειώνει σε 2-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι έψαξε το τρίτο γκολ που θα της έδινε μεγαλύτερη ηρεμία, έχασε ευκαιρίες με τον Φόντεν στο 52′, τον Ρόντρι στο 74′ και τον Αγουέρο στο 81′, εντούτοις η Βίλα ήταν εκείνη που έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 88′ σε κεφαλιά του Ένγκελς, όμως ο Μπράβο έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του και δεν άφησε την Άστον Βίλα να στείλει το ματς στην παράταση.

Τελικός Λιγκ Καπ 

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

«Γουέμπλεϊ», Λονδίνο

Διαιτητής: Λι Μέισον
Κίτρινες κάρτες: Ελ Μοχαμαντί 68’, Νακάμπα 72’, Μινγκς 90+1’ –  Στέρλινγκ 57’, Ρόντρι 60’
Κόκκινες κάρτες: –

Άστον Βίλα (4-2-3-1): Νούλαντ, Γκιλμπέρ, Μινγκς, Ένγκελς, Τάργκετ, Ντόουγκλας Λουίζ, Νακάμπα, Ελ Γκάζι (70’ Χούραχαν), Γκρίλις (αρχ.), Ελ Μοχαμαντί (70’ Τρεζεγκέ), Σαμάτα (80’ Ντέιβις)

Προπονητής: Ντιν Σμιθ

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν (58’ Ντε Μπρόινε), Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα (αρχ.) (77’ Μπερνάρντο Σίλβα), Φόουντεν, Αγουέρο (84’ Γκαμπριέλ Ζεζούς), Στέρλινγκ

Προπονητής: Πεπ Γουαρδιόλα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.