Σε Μουντιάλ ξανά μετά από 20 χρόνια

Πέρασαν 20 χρόνια από τη Γαλλία, όταν το Μαρόκο, τα «λιοντάρια του Άτλαντα» είχαν βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ.

Πέρασαν 20 χρόνια από τη Γαλλία, όταν το Μαρόκο, τα «λιοντάρια του Άτλαντα» είχαν βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ. 

Διέσχισαν δύσβατο δρόμο στα προκριματικά για να εξασφαλίσουν την παρουσία στη Ρωσία για 5η φορά στην ιστορία τους. Μία φορά, στο Μεξικό το 1986, κατάφεραν να προκριθούν από τη φάση των ομίλων, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση μπροστά από την Αγγλία, αλλά στους «16» έπεσαν στη μετέπειτα φιναλίστ Δυτική Γερμανία. 

Από το νούμερο 42 της κατάταξης της FIFA, θα αντιμετωπίσει στο εναρκτήριο ματς το Ιράν όπου η νίκη αποτελεί στοιχείο «εκ των ων ουκ άνευ» για να αρχίσουν τα όνειρα. Ακολουθούν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2010 Ισπανία. 

ΑΣΤΕΡΙ
Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γαλλία Μεντί Μπενατιά είναι ο «βράχος» στην άμυνα του Μαρόκου. Δυναμικός, έμπειρος, καλός με τη μπάλα στα πόδια, δυνατός στον αέρα, ο στόπερ της Γιουβέντους μπορεί αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στο παιχνίδι της ομάδας του Ερβέ Ρενάρ. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο 49χρονος Γάλλος Ερβέ Ρενάρ ανέλαβε το Φεβρουάριο του 2016 την εθνική ομάδα του Μαρόκο και μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στη Ρωσία επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το 2022. 

Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με δύο διαφορετικές ομάδες, τη Ζάμπια το 2012 και την Ακτή Ελεφαντοστού το 2015. 

ΠΟΡΕΙΑ
Μόνο η πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο έδινε πρόκριση στη Ρωσία και το Μαρόκο ήταν εξαιρετικό. Τη διεκδίκησαν ακόμη η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γκαμπόν και το Μάλι. Τερμάτισε αήττητο στην πρώτη θέση με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες αφήνοντας δεύτερη κι εκτός νυμφώνος την Ακτή Ελεφαντοστού. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα έξι ματς! 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.