Μπορεί τα επίσημα έγγραφα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να δείχνουν ότι η Αγγλία δεν εκπροσωπείται με δικό της διαιτητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική…

Μπορεί τα επίσημα έγγραφα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να δείχνουν ότι η Αγγλία δεν εκπροσωπείται με δικό της διαιτητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική…

Στα γήπεδα της Ρωσίας, τις αναμετρήσεις θα διευθύνουν 36 διαιτητές και 63 βοηθοί. Στα χαρτιά των διοργανωτών δεν υπάρχει Άγγλος διαιτητής ή βοηθός, δίπλα στα ονόματα των συμμετεχόντων. Στα χαρτιά όμως γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Άγγλος υπάρχει, είναι βοηθός, εκπροσωπεί την Νέα Ζηλανδία και ονομάζεται Σάιμον Λάουντ! 

Είναι γεννημένος σε προάστιο του Λέστερ και μάλιστα στα νιάτα του από τις γειτονιές του ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως κεντρικός αμυντικός.

Η ζωή δε σταμάτησε να παίζει περίεργα παιχνίδια μαζί του αλλά και να του βάζει δύσκολα από τότε που ήταν μικρός. Ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή όταν ήταν 9 ετών και τον μεγάλωσαν η μητέρα του και ο αδελφός του Άντονι.

Με τον αδελφό του έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά, εκτός ποδοσφαίρου  βήματα καθώς ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ για τρία χρόνια.

Πέρα από το ποδόσφαιρο, ένα ακόμη αγαπημένο του… μικρόβιο ήταν τα ταξίδια. Τα έκανε σε κάθε ευκαιρία. Έτσι το 2004 πήγε στο Σίδνεϊ και ξεκίνησε να ταξιδεύει με έναν  φίλο του σε όλη την Αυστραλία αλλά και στη Νέα Ζηλανδία.

Ήταν τότε 23ων ετών και σε ένα σημείο του ταξιδιού του χάθηκε και συνάντησε μια κοπέλα με ένα σκυλάκι να προχωρά στον δρόμο. 

Κινήθηκε προς την για να ενημερωθεί το σημείο που έφευγε το καράβι για να επισκεφθεί ένα νησί, καθώς είχε χάσει τον δρόμο του.
Η μάλλον… τυχαία τον είχε πλέον βρει! 

Το καράβι έφευγε αρκετές ώρες αργότερα. Η κοπέλα, Σάρα το όνομά της, του πρότεινε να τον πάει μέχρι εκεί. Κάπως έτσι γνωρίστηκαν και μετά από ένα χρόνο παντρεύτηκαν! 

«Βρήκα το καράβι και τη σύζυγό μου την ίδια στιγμή» περιγράφει ο ίδιος.

Πριν τη συνάντηση με την Σάρα προγραμμάτιζε να σταματήσει τη δουλειά στο Σίδνεϊ και να επιστρέψει στην Αγγλία τα επόμενα Χριστούγεννα. Αλλά είπαμε, η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια! 

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο στην Αυστραλία, η Σάρα του πρότεινε να καταπιαστεί με τη διαιτησία, αφού ο ίδιος είχε ασχοληθεί βγάζοντας σχολή και ήθελε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.
Το έκανε κερδίζοντας 30 και 35 ευρώ σε κάθε παιχνίδι.

Ήταν ικανός και προόδευσε. Το 2008 έγινε βοηθός και δύο χρόνια αργότερα πρώτος διαιτητής στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Νέα Ζηλανδίας.