Τέταρτη σερί φορά στην τελική φάση τα “καγκουρό”

Βρίσκεται στην 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και χρειάστηκε τη διαδικασία των play off προκειμένου να γίνει η 31η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Βρίσκεται στην 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και χρειάστηκε τη διαδικασία των play off προκειμένου να γίνει η 31η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας. Οι Αυστραλοί θα παρουσιαστούν για 5η φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση του θεσμού αλλά και 4η συνεχόμενη. 

Η πρώτη τους ήταν το 1974 στα γήπεδα της Γερμανίας, ενώ έπαιξαν στις τελευταίες τρείς διοργανώσεις. Στη Γερμανία το 2006, στη Νότια Αφρική το 2010 και στη Βραζιλία το 2014.

Μοναδική πρόκρισή τους από τη φάση των ομίλων ήταν αυτή το 2006, όταν τερμάτισαν πίσω από τη Βραζιλία συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς και αφήνοντας στην 3η θέση την Κροατία.

Χειρότερη εμφάνισή τους στην τελική φάση του θεσμού η προ τετραετίας, όταν απέτυχαν να πάρουν βαθμό στη φάση των ομίλων με αντιπάλους Χιλή, Ολλανδία και Ισπανία.

ΑΣΤΕΡΙ

Ο σπουδαίος Τιμ Κέιχιλ με εξαιρετική καριέρα στα γήπεδα της Πρέμιερ λιγκ, είναι χρόνια τώρα ο ηγέτης των Αυστραλών. Βρίσκοντας δίχτυα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μπήκε στη λίστα αυτών που έχουν σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Καθοριστική ήταν η συμβολή του και για αυτή την πρόκριση, σκοράροντας 11 φορές στην προκριματική φάση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Αυστραλίας τον περασμένο Ιανουάριο. Όταν η ομάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση με τεχνικό της τον Άνγκε Ποστέκογλου. Ο Ολλανδός οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στον τελικό του Μουντιάλ το 2010, χάνοντας το τρόπαιο από την Ισπανία, ενώ το 2002 ως προπονητής της Φέγενορτ είχε κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, επικρατώντας στον τελικό με 3-2 της Ντόρτμουντ.

ΠΟΡΕΙΑ
Στη διαδικασία των προκριματικών οι Αυστραλοί τερμάτισαν στην 3η θέση, πίσω από Ιαπωνία (20 βαθμούς) και ισόβαθμοι με την Σαουδική Αραβία στους 19. Έπαιξαν αγώνες play off όμως γιατί είχαν χειρότερη διαφορά τερμάτων από τους Σαουδάραβες. 

Αντίπαλός τους στα καθοριστικά δύο παιχνίδια ήταν η Ονδούρα. Στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας απέσπασαν λευκή ισοπαλία, ενώ η ρεβάνς είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάιλ Γέντινακ. Ο παίκτης της Αστον Βίλα πέτυχε χατ-τρικ στη νίκη της ομάδας του με 3-1, αποτέλεσμα που χάρισε στους Αυστραλούς την πρόκριση για την τελική φάση του θεσμού.

Στην πρώιμη φάση των προκριματικών πήρε την πρώτη θέση σε όμιλο με αντιπάλους Ιορδανία, Κιρζιστάν, Ταζικιστάν και Μπαγκλαντές. Στη δέυτερη φάση των ομίλων τερμάτισε 3η και πέρασε το εμπόδιο της Συρίας που επίσης τερμάτισε 3η πίσω από Ιράν και Νότια Κορέα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.