Είχε Ρονάλντο και Πατρίσιο (video)

Η Πορτογαλία στηρίχθηκε στο τέρμα του Ρονάλντο στο 4ο λεπτό και τις επεμβάσεις του Ρούι Πατρίσιο που το υπερασπίστηκαν επιτυχώς για να φτάσει στη νίκη απέναντι στο Μαρόκο.

Η Πορτογαλία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ κι έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στις καλύτερες «16» ομάδες της διοργάνωσης επικρατώντας με σκορ 1-0. Οι Ίβηρες πήραν πολύ γρήγορα το προβάδισμα, ωστόσο το Μαρόκο ισορρόπησε άμεσα, απείλησε σημαντικά την ομάδα του Φερνάντο Σάντος αλλά σταμάτησε πάνω στο Ρουί Πατρίσιο στις περιπτώσεις που έφτασε κοντά στο γκολ.

Ο Ρονάλντο πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, έχοντας σημειώσει και τα τέσσερα που μετρά μέχρι τώρα στο Μουντιάλ η Πορτογαλία. Παράλληλα έγινε ο 1ος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων με 85 τέρματα, αφήνοντας δεύτερο το Φέρεντς Πούσκας με 84. 

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Φερνάντο Σάντος έκανε μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ισπανία, δίνοντάς του φανέλα βασικού αντί του Φερνάντες. 
Ο Ρούι Πατρίσιο στην εστία, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο στην άμυνα, Γουίλιαμ και Μουτίνιο αμυντικά χαφ, στις πτέρυγες Μπ. Σίλβα και Ζοάο Μάριο, Γκέντες και Κριστιάνο Ρονάλντο στην επίθεση.
Ο Ερβέ Ρενάρ πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στην αρχική 11αδα σε σχέση με το πρώτο ματς στη διοργάνωση. Ο ντα Κόστα αντί του Σαΐς, ο Ντιράρ αντί του Αρί και ο Μπουταΐμπ αντί του Ελ Κααμπί στον ίδιο σχηματισμό 4-2-3-1.
Ελ Καζουί στην εστία, Ντιράρ, ντα Κόστα, Μπενατιά, Χακίμι στην άμυνα, Ελ Αχμαντί και Μπουσουφά αμυντικά χαφ, Ν. Άμραμπατ, Μπελχαντά και Ζιγιάς τριάδα στην πίσω από τον Μπουταΐμπ.

Ήταν σαφής από την αρχή 
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σαφής από την αρχή. Μόλις στο 4ο λεπτό σε εκτέλεση κόρνερ ο αρχηγός των Πορτογάλων αντιπαρήλθε το «μαν του μαν» του Ντα Κόστα και με κεφαλιά πέτυχε το 4ο τέρμα του στη διοργάνωση ανοίγοντας το δρόμο της νίκης για τους Ίβηρες. 
Οι Μαροκινοί πήραν την πρωτοβουλία, προσπάθησαν να πιέσουν αλλά τους έλειψε η καθοριστική πάσα που θα τους έβγαζε σε θέση βολής με καλές προϋποθέσεις. 
Ο Ρονάλντο έβγαλε στο 39ο λεπτό έξοχη μπαλιά στον Γκέντες αλλά εκείνος δεν αξιοποίησε το τετ α τετ με τον Ελ Καζουί. 

Καλύτερο το Μαρόκο αλλά δε βρήκε γκολ
Το Μαρόκο ήταν καλύτερο από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Εξαιρετικά απειλητικό στις στατικές φάσεις, έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες με το Μπελχαντά και το Μπενατιά να ισοφαρίσει στα πρώτα είκοσι λεπτά του δεύτερου μέρους. 
Ο στόπερ μάλιστα του Μαρόκου αποτέλεσε μόνιμη απειλή για το Ρουί Πατρίσιο σε κάθε στατική φάση, ωστόσο δε μπόρεσε σε κάποια από αυτές να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η εικόνα πάντως της Πορτογαλίας στο δεύτερο ημίχρονο, σαφώς και δεν αποτελεί θετική ένδειξη για τα ματς με ισχυρότερους αντιπάλους από τους Μαροκινούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.