Το αποτέλεσμα μετράει. Και για το αποτέλεσμα και μόνο αυτό έπαιξε η Γαλλία στο δεύτερο παιχνίδι της στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η ομάδα του Ντεσάν, με σκόρερ τον Εμπαπέ, έκανε το 2Χ2 με το Περού (1-0) μετά και τη νίκη στην πρεμιέρα με την Αυστραλία, προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης, αλλά η απόδοσή της ήταν απογοητευτική για μια ακόμη φορά, κυρίως στο μεσοεπιθετικό της παιχνίδι.
Το Περού, φιλότιμο και άστοχο στην πρεμιέρα του με τη Δανία, είχε δοκάρι με τον Ακίνο, ήθελε να ταλαιπωρήσει την προβλέψιμη στην ανάπτυξή της, υποτονική Γαλλία και να ψάξει την ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, απέναντι σε ομάδα που έπαιξε μόνο για το τρίποντο της πρόκρισης και έδωσε μετά το γκολ βάρος στην ανασταλτική της λειτουργία.
Η ομάδα του Γκαρέκα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης…
Πώς έπαιξαν
Γκερέρο και Ακίνο οι δυο αλλαγές του Γκαρέκα σε σχέση με το πρώτο ματς με τη Δανία, ο Ακίνο αντί του Τάπια, δυο αλλαγές και ο Ντεσάν, με Ζιρού και Ματουιντί στην 11άδα, αντί Ντεμπελέ και Τολισό που ήταν βασικοί με την Αυστραλία στην πρεμιέρα.
Τα έχει 100 ο Λορίς
100η εμφάνιση για τον τερματοφύλακα Λορίς στην εθνική Γαλλίας, 7ος παίκτης των μπλέ
Εμπαπέ ο νεότερος…
Μπορεί να έκανε τακουνάκια και να έψαχνε κυρίως στο πρώτο μέρος το κάτι παραπάνω, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι πια ο νεότερος σκόρερ της εθνικής Γαλλίας σε Μουντιάλ και Γιούρο…
Stats
Από το 1978 και τη νίκη με τη Σκωτία έχει να νικήσει το Περού ευρωπαϊκή ομάδα σε 6 παιχνίδια, έχει 2 ισοπαλίες…
15 ματς χωρίς ήττα για το Περού, με 10 νίκες και 5 ισοπαλίες και μόλις 2 γκολ παθητικό σε 9 σερί ματς, μέχρι την πρεμιέρα με τη Δανία και τη 2η σερί ήττα απόψε…
Στα 8 τελευταία ματς για το Περού σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ήττες είναι 6 και ισοπαλίες 2. Η νίκη αγνοείται…
Με Ντεσάν προπονητή στο Παγκόσμιο 2014 και στο Euro 2016, η Γαλλία νίκησε τη δεύτερη αγωνιστική. Και απόψε το ίδιο συνέβη…
Ο Ντεσάν παρουσίασε στην πρεμιέρα με την Αυστραλία το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας γαλλικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1930!
Από το 1998 και μετά, μόλις 5 νίκες για τη Γαλλία σε 14 ματς φάσης ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982 στο Παρίσι, Περού-Γαλλία 1-0 σε φιλικό ματς
Τι ήθελαν πριν το ματς
Η Γαλλία, με βάση το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου Αυστραλία-Δανία 1-1, με νίκη προκρίνεται στους 16 της διοργάνωσης. Το Περού θέλει τουλάχιστον 1 βαθμό για να έχει ελπίδες παραμονής στο Μουντιάλ…
Χωρίς ιδέες και λύσεις ανάπτυξης
Αυτή η Γαλλία του πρώτου ημιχρόνου με το Περού ήταν αργή και προβλέψιμη. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί από τα πλάγια με τους Παβάρ (είναι στόπερ και ταλαιπωρείται στα πλάγια) και Ερνάντεζ, δεν μπορούσε να βρει λύσεις από τον άξονα με Πογκμπά και Γκριζμάν, δεν είχε ούτε πτέρυγες συνεπώς ούτε λύσεις σε κάθετο προς την εστία του Γκαλέσε παιχνίδι, παγιδευμένη από το Περού.
Η ομάδα του Γκαλέσε αμύνθηκε προσεκτικά και ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο όταν η Γαλλία έπαιξε γρήγορα και με κάτω τη μπάλα, όπως για παράδειγμα στη φάση του γκολ με τον Εμπαπέ στο 34’. Και σε μια δυο περιπτώσεις ακόμη, με Εμπαπέ από δεξιά και Γκριζμάν στον άξονα.
Φτωχό σε ρυθμό και φάσεις πρώτο μέρος. 9-4 τελικές, 4-2 στην εστία για τη Γαλλία, 48%-52% κατοχή για το Περού.
Ίδιο σκηνικό στο δεύτερο μέρος
Η Γαλλία είναι αήττητη στο Παγκόσμιο Κύπελλο όταν προηγείται στο ημίχρονο! 20 νίκες σε 21 ματς! Μια μόνο ισοπαλία…
Φαρφάν αντί Γιοτούν, Σανταμαρία αντί Ροντρίγκες, οι δυο αλλαγές του Γκαρέκα στο δεύτερο μέρος για το Περού, με διάθεση να αντιδράσει και να επιτεθεί, είχε μάλιστα και δοκάρι με τον Ακίνο στο 49’ με ωραίο σουτ.
Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε, με τη Γαλλία να κρατάει το υπέρ της αποτέλεσμα και το Περού να έχει τη μπάλα στην κατοχή του σε ποσοστό 55%. Το 4-2-3-1 του Ντεσάν λειτούργησε και ανασταλτικά, με Πογκμπά στο πλάι του Καντέ.
Οι τρικολόρ δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος και με Ζιρού είχαν κλασική ευκαιρία στο φινάλε και για δεύτερο γκολ…
12-10 τελικές, 4-2 στην εστία για τη Γαλλία, 44%-56% κατοχή μπάλας για το Περού. Δεν έγινε φάση στην εστία μετά το 45’…
Συνθέσεις:
ΠΕΡΟΥ (4-2-3-1): Γκαλέσε – Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες, Τράουκο – Ακίνο, Γιοτούν – Kαρίγιο, Κουέβα, Φλόρες – Γκερέρο
ΓΑΛΛΙΑ (4-2-3-1): Λορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ – Καντέ, Πογκμπά – Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί – Ζιρού