Ελλάδα-Γεωργία 1-1: Ισοπαλία και πάλι καλά να λες (hls)

Η Εθνική Ελλάδος ήταν κακή και απέναντι στην Γεωργία πήρε ισοπαλία η οποία ουσιαστικά δε φτάνει για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Παρά το ότι ο Κακαμπάτζε έκανε δώρο με αυτογκόλ το 1-0 στο 76', δύο λεπτά μετά ο εκπληκτικός Κβαρατσκέλια ισοφάρισε με τρομερό γκολ. Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Βλαχοδήμος.

Ό,τι έχτισε στη Γρανάδα η Εθνική ομάδα, το γκρέμισε στην Τούμπα. Απέναντι στη Γεωργία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δε μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλει το ρυθμό της. Αντιθέτως η ομάδα του Βίλι Σανιόλ θα πρέπει να νιώθει αδικημένη καθώς σε τρίτο σερί ματς δεν πήρε αυτό που άξιζε. Αν αδικεί λοιπόν μια ομάδα το 1-1, αυτή είναι η Γεωργία η οποία έπαιξε ποδόσφαιρο και προσπάθησε να βρει γκολ νίκης.

Ακόμα κι έτσι η Ελλάδα βρήκε γκολ στο 76ο λεπτό με αυτογκόλ του Κακαμπάτζε, αλλά δε μπόρεσε να το διαχειριστεί για περισσότερα από τρία λεπτά. Ήταν τότε που ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας, ο Κβαρατσκέλια, άδειασε τον Μαυρία μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1. Ο τερματοφύλακας της Εθνικής ήταν ο καλύτερος της “γαλανόλευκης” έχοντας στο ενεργητικό του δύο σπουδαίες επεμβάσεις. 

Δε βγήκε το σχήμα με Φορτούνη, Μπακασέτα, Τζόλη, καθώς οι δύο πρώτοι κινήθηκαν ουσιαστικά στον ίδιο χώρο, ενώ ο Παυλίδης δεν τροφοδοτήθηκε. Συν τοις άλλοις η έλλειψη τρίτου χαφ στο κέντρο του γηπέδου δημιούργησε κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν ουκ ολίγες φορές οι Γεωργιανοί. Πλέον η υπόθεση “δεύτερη θέση” απομακρύνεται πάρα πολύ καθώς θα χρειαστεί να γίνει υπέρβαση.

Έτσι ξεκίνησαν 

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ αποφάσισε να παρατάξει μια ομάδα πιο επιθετικό προσανατολισμό σε σχέση με το ματς απέναντι στην Ισπανία. Ο Ολλανδός τεχνικός είχε σε διάταξη 4-2-3-1 τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μπακάκης και αριστερά ο Γιαννούλης.

Στο κέντρο του γηπέδου οι Ζέκα και Μπουχαλάκης και μπροστά τους ο Μπακασέτας σε ελεύθερο όλο. Δεξιά στην επίθεση προτίμησε τον Φορτούνη αντί του Λημνιού, ενώ αριστερά φανέλα βασικού πήρε ο Τζόλης αντί του Μασοπύρα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλίδης εξαργύρωσε τα δύο γκολ με την Ονδούρα και πήρε τη θέση αντί του Γιακουμάκη. 

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος και Δουβίκας.

Από την άλλη ο Βίλι Σανιόλ επέλεξε να ξεκινήσει επίσης με διάταξη 4-2-3-1 και τους Λόρια, Ντβάλι, Κάσια, Κακαμπάτζε, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπζχανίτζε, Κβαρατσκέλια, Κιτεϊσβίλι, Ζιβζιβάτζε. 

Ένα άνευρο πρώτο ημίχρονο

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς με πολλή υπομονή στο παιχνίδι της, αλλά και χαμηλή ένταση. Ήταν προσεκτική και δεν ρίσκαρε στο επιθετικό κομμάτι. Ο Φορτούνης που ξεκίνησε αριστερά είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων και ερχόταν συνεχώς στον άξονα για να δημιουργήσει. 

Μάλιστα από μια τέτοια ενέργειά του και προωθητική πάσα στον Γιαννούλη, ο μπακ της Νόριτς γύρισε ωραία τη μπάλα στον Τζόλη το πλασέ του οποίου έφυγε πάνω από την εστία στο 7ο λεπτό. Στο διάστημα 7′-15′ ανέβασε λίγο ταχύτητα και είχε άλλη μια υποψία φάσης με σουτ των Παυλίδη και Μπακασέτα στα σώματα από νέα ωραία ενέργεια του Φορτούνη.

Η Γεωργία εν συνεχεία ισορρόπησε το ρυθμό και προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να βρει σε ανισορροπία την ελληνική άμυνα, δημιουργώντας αρκετές φορές ανησυχία στον Βλαχοδήμο. Μάλιστα στο 28′, το αστέρι της ομάδας, ο Κβαρατσκέλια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του παράλληλα με την εστία αλλά όταν αποφάσισε να κάνει το σουτ τον έκοψε ο Τζαβέλλας. 

Χωρίς δημιουργία, η Ελλάδα απείλησε ξανά στο 38′ όταν από δεξιά ανέβηκε ο Μπακάκης που έκανε ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας εκεί που κινήθηκε ο Φορτούνης για να κάνει την κεφαλιά την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Λόρια.

Στο 42′ ο Φαν΄τ Σχιπ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Μπακάκης που προερχόταν από τραυματισμό, δε μπόρεσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Μαυρίας. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρις τίποτα άλλο άξιο λόγου.

Ο Κακαμπάτζε έκανε δώρο στην Εθνική και ο Κβαρατσκέλια το πήρε πίσω

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Φαν΄τ Σχιπ έριξε στο ματς τον Λημνιό αντί του Τζόλη. Ωστόσο και πάλι η Ελλάδα δε μπορούσε να βρει ρυθμό, δεν είχε καλή δημιουργία και η Γεωργία φάνηκε να ελέγχει το ματς και να έχει κάποιες επικίνδυνες επιθέσεις από τα πλάγια, ενώ η Ελλάδα είχε να αντιπαραβάλει ένα φάουλ του Φορτούνη που δε μπόρεσε να κάνει καλή κεφαλιά ο Μπουχαλάκης στο 59′.

Στο 68′ ο Αμπουρτζάνια εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση για να δει τον Βλαχοδήμο να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ στην πιο σπουδαία φάση που είχε γίνει στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Φαν΄τ Σχιπ θέλησε να παρέμβει για να βοηθήσει την ομάδα του στο 70ό λεπτό και έβαλε τον Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη αλλά και τον Μασούρα στη θέση του Μπακασέτα, μιας και η Γεωργία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη από την Ελλάδα.

Ωστόσο η Ελλάδα με έναν ανέλπιστο τρόπο κατάφερε να προηγηθεί όταν σε ένα ανέβασμα του Λημνιού από τα δεξιά, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Κακαμπάτζε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 76′. Το ανέλπιστο δώρο όμως η Ελλάδα δε μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς ο κορυφαίος του αγώνα, ο Κβαρατσκέλια έκανε άμεσα το 1-1.

Στο 78΄ βρέθηκε στα αριστερά στο ένας με έναν με τον Μαυρία, τον πέρασε σα σταματημένο μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1. Μάλιστα ήταν εκείνοοι που πίεσαν και για το γκολ της νίκης και στο 86′ θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει με τον Κανκάβα αν ο Βλαχοδήμος δεν έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση. Ως το τέλος δεν μπόρεσε η Ελλάδα να κάνει κάτι αξιόλογο και μοιραία έμεινε στην ισοπαλία, η οποία μάλλον αρκετή ήταν δεδομένης της εικόνας του αγώνα.

3η αγωνιστική Προκριματικής Φάση Μουντιάλ 2022
2ος Όμιλος
Γήπεδο Τούμπας
Ελλάδα-Γεωργία:
1-1
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (ΠΟΛ)

Σκόρερς: 76′ Κακαμπάτζε (αυτ.), 78′ Κβαρατσκέλια
Κίτρινες: Φορτούνης, Παπαδόπουλος/Αμπουρτζάνια, Κιτεϊσβίλι

Οι συνθέσεις: 

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σχιπ 4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Μπακάκης (42′ Μαυρίας), Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (87′ ΣΙώπης), Μπακασέτας (70′ Μασούρας), Φορτούνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης)

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ 4-2-3-1): Λόρια, Ντβάλι, Κάσια, Κακαμπάτζε, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (74′ Γκβίλια), Λομπζανίτζε (84′ Τζιγκαούνι), Κβαρατσκέλια, Κιτεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Ζιβζιβάτζε (63′ Κβιριτάλια)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.