10ος Όμιλος: Η Γερμανία και οι άλλοι… (hls)

Μονόλογος στο ντέρμπι του δέκατου ομίλου για την Γερμανία,. Έχασε αμέτρητες ευκαιρίες και νίκησε μόνο 1-0 στο Βουκουρέστι την Ρουμανία. Στο άλλο ματς της βραδιάς η Βόρεια Μακεδονία πέτυχε την πρώτη νίκη της με το άνετο 5-0 απέναντι στο Λίχτενσταϊν.

Ρουμανία – Γερμανία        0-1 : Γερμανία vs Νίτσα

Το ντέρμπι του δέκατου ομίλου είχε μια ομάδα να έχει την μπάλα (Γερμανία) και μια να ψάχνει την απειλή με αντεπιθέσεις (Ρουμανία).

Άδειο το γήπεδο στο Βουκουρέστι. Οι Γερμανοί προσπάθησαν όπως και στην πρεμιέρα με την Ισλανδία να σκοράρουν γρήγορα. Τότε πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. 

Εδώ το πρώτο ημίωρο ήταν εφιαλτικό για τους Ρουμάνους. Ο τερματοφύλακας Νίτσα κράτησε το μηδέν σε τετ-α-τετ του Χάβερτς (9′). Ο Γκνάμπρι πέτυχε το 1-0 στο 17ο λεπτό από ασίστ του Χάβερτς σκοράροντας για 15η φορά σε 19 αγώνες με την Γερμανία. 

Ο Κίμιχ σημάδεψε το δοκάρι στο 19ο λεπτό και στην συνέχεια της φάσης ο Γκνάμπρι από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νίτσα. Στην συνέχεια οι παίκτες του Λεβ είχαν τον έλεγχο και το ημίχρονο έληξε εύκολα με 1-0 χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με άλλες τρεις σπουδαίες επέμβασεις του τερματοφύλακα Νίτσα ο οποίος σταμάτησε το δυνατό σουτ του Γκορέτσκα (50′), το πανέξυπνο πλασέ του Γκνάμπρι (58′) και το σουτ του Γκιουντογκάν (60′).

Στο 80ο λεπτό ούτε ο Βέρνερ ο οποίος είχε τρία λεπτά στο γήπεδο μπόρεσε να νικήσει τον Νίτσα. Το ματς έκλεισε με μικροευκαιρίες για τις δύο ομάδες και τους Γερμανούς να παίρνουν πιο άνετα από ότι δείχνει το σκορ την νίκη. Για την ομάδα του Λεβ ήταν η 18η συνεχόμενη νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου κυπέλλου. 

Ρουμανία (Μιρέλ Ράντοϊ) : Νίτσα – Ποπέσκου, Κίρικες, Τόσκα, Καμόρα (46′ Μπούρκα) – Μάριν, Στάντσιου – Χάτζι (83′ Μαξίμ), Τάνασε (83′ Κικαλντάου), Μιχάιλα (66′ Μαν) – Κεσέρου (66′ Πούσκας)

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ) : Νόιερ – Κλόστερμαν, Ρούντιγκερ, Τσαν, Γκίντερ – Γκιουντογκάν, Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ (90+ Γιουνές), Χάβερτς (77′ Βέρνερ), Γκνάμπρι (90+ Νόιχαους)

Β. Μακεδονία – Λίχτενσταϊν    5-0 : Τέλος σε ένα τετράλεπτο

Οι δυο χαμένοι της πρεμιέρας του δεκάτου ομίλου αναμετρήθηκαν στην Αρένα Τοντόρ Προέσκι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά. Έχασαν ευκαιρία με τον αγέραστο Πάντεβ (5′) και κατάφεραν να σκοράρουν με εκτέλεση φάουλ του Μπάρντι με τον μέσο της Λεβάντε να σκοράρει με ωραίο φαλτσαριστό σουτ για το 1-0 (7′). 

Ο Έλμας της Νάπολι, άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 20ο λεπτό αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από την εστία του Μπούχελ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ χωρίς να βρουν μεγάλες ευκαιρίες.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το δυνατό βολέ του Ραντέσκι (37′) που πήγε πάνω στον τερματοφύλακα Μπούχελ ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. 

Η ομάδα του Ανγκελόβσκι καθάρισε γρήγορα την νίκη στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με δύο γκολ του επιθετικού της Μαγιόρκα, Τραϊκόβσκι μέσα σε τέσσερα λεπτά στο 51ο και το 54ο λεπτό του αγώνα. 

Αμέσως οι γηπεδούχοι πήγαν σε αλλαγές για να ξεκουράσουν παίκτες καθώς ακολουθεί απαιτητικό ματς με την Γερμανία στο Ντούισμπουργκ. Ο ρυθμός έπεσε αλλά τα γκολ δεν σταμάτησαν.

Ο Έλμας πρόσθεσε το όνομά του στην λίστα των σκόρερς στο 62ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία σημειώνοντας το 4-0 ενώ με πέναλτι Πανένκα, ο Νεστορόβσκι σημείωσε το τελικό 5-0 στο 82ο λεπτό.

Β. Μακεδονία (Ίγκορ Ανγκελόβσκι) : Ντιμιτριέβσκι – Ριστόβσκι (58′ Μπεϊτουλάι), Μούσλιου, Ριστέβσκι, Αλιόσκι (66′ Ασκόβσκι) – Ραντέσκι, Σπιρόβσκι, Μπάρντι (58′ Νικόλοβ), Έλμας – Πάντεβ (58′ Νεστορόβσκι), Τραϊκόβσκι (66′ Χασάνι)

Λίχτενσταϊν (Μάρτιν Στοκλάσα) : Μ. Μπούχελ – Ζ. Βόλφινγκερ, Μάλιν, Χόφερ – Μπρέντλε, Φ. Βόλφινγκερ (67′ Α. Μάρξερ), Φρόμελτ (67′ Φογκτ), Μάιερ (46′ Όσπελτ), Γκέπελ (78′ Μ. Μάρξερ) – Χάσλερ (41′ Ζέλε), Φρικ 

Θυμηθείτε εδώ τι συνέβη νωρίτερα στην νίκη της Αρμενίας με 2-0 απέναντι στην Ισλανδία. 

10ος Όμιλος Βαθμοί Αγώνες Γκολ
1 Γερμανία 6 2 4 – 0
2 Αρμενία 6 2 3 – 0
3 Β. Μακεδονία 3 2 7 – 3
4 Ρουμανία 3 2 3 – 3
5 Ισλανδία 0 2 0 – 5
6 Λίχτενσταϊν 0 2 0 – 6

3η Αγωνιστική (31/3/2021)
Αρμενία – Ρουμανία (19:00)
Λίχτενσταϊν – Ισλανδία (21:45)
Γερμανία – Β. Μακεδονία (21:45)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.