Nορβηγία: Οι γιοι τεσσάρων διεθνών έπαιξαν μαζί στην Εθνική!

To μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά στην Εθνική Νορβηγίας, με τέσσερις ποδοσφαιριστές - γιους πρώην διεθνών μαζί στον αγωνιστικό χώρο!

To μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά στην Εθνική Νορβηγίας, με τέσσερις ποδοσφαιριστές – γιους πρώην διεθνών μαζί στον αγωνιστικό χώρο!

Η ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 3-0 το Γιβραλτάρ στο πρώτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, σε ένα ματς που θα περνούσε απαρατήρητο, αν στην ομάδα των φιλοξενούμενων δεν αγωνίζονταν τέσσερις ποδοσφαιριστές οι πατεράδες των οποίων είχαν κάνει το ίδιο στα 90s!

Συγκεκριμένα, στο Γιβραλτάρ ξεκίνησε βασικός στην επίθεση ο 20χρονος της Ντόρτμουντ Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, γιος του 48χρονου σήμερα πρώην διεθνούς αμυντικού Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ (έπαιξε σε Νότιγχαμ, Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι). Δίπλα του στην επίθεση σκοράροντας μάλιστα ήταν ο 25χρονος της Λειψίας Αλεξάντερ Σόρλοτ, ο πατέρας του οποίου – επίσης επιθετικός- Γιόραν Σόρλοτ είχε αγωνιστεί επίσης στην Εθνική συνολικά 55 φορές και σήμερα είναι 58 ετών. Σε συλλογικό επίπεδο έπαιξε σε Ρόζενμποργκ, Γκλάντμπαχ και Βίκινγκ μεταξύ άλλων.

Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, έτερος βασικός και σκόρερ ήταν ο 22χρονος της Γκενκ Κρίστιαν Τόρσβεντ, γιος του 58χρονου Έρικ, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της Εθνικής 97 φορές από το 1982 έως το 1996, παίζοντας βασικός στο Μουντιάλ 1994 και κάνοντας καριέρα σε συλλογικό επίπεδο με Γκλάντμπαχ, Γκέτεμποργκ και Τότεναμ.

Όταν στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο ματς για να κάνει το ντεμπούτο του ο 23χρονος αμυντικός χαφ της Μπόντο Γκλιμτ Πάτρικ Μπεργκ, το καρέ συμπληρώθηκε, καθώς ο 52χρονος σήμερα πατέρας του Όριαν Μπεργκ, είχε 19 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πέρα από καριέρα μεταξύ άλλων σε Ρόζενμποργκ, Μόναχο 1860, Μπόντο Γκλιμτ και Βασιλεία!

Έτσι, ο χρόνος γύρισε πίσω στις 22 Μαΐου του 1994 στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου όταν οι Άλφι Χάαλαντ, Γιόραν Σόλοροτ, Όριαν Μπεργκ και Έρικ Τόρστβεντ είχαν αγωνιστεί μαζί για πάνω από 20 λεπτά σε ένα 0-0 κόντρα στην Αγγλία!
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την οικογένεια του Μπεργκ το επίτευμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς ο Πάτρικ έγινε ο τρίτος Μπεργκ που χρίζεται διεθνής μετά τον πατέρα του και τον παππού του, Χάραλντ «Ντούτε» Μπεργκ, που έπαιξε 43 φορές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σήμερα είναι 79 ετών!

Να δούμε λοιπόν αν οι τέσσερις Νορβη-γιοι θα αγωνιστούν μαζί και στο αποψινό ματς με την Τουρκία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.