Εθνική Γερμανίας: Η επόμενη μέρα μετά τον Λεβ

Ο Γιόαχιμ Λεβ ανακοίνωσε ότι μετά το Euro θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γερμανίας. Ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοί του;

O 61χρονος τεχνικός, θα πει το «auf Wiedersehen» στο πόστο που κατέχει από το 2006, μία εποχή που σφραγίστηκε από την κατάκτηση του Μουντιάλ 2014, αλλά και από την κατάρρευση που ακολούθησε. Ο Λεβ θα προσπαθήσει να αποχωρήσει με επιτυχία στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο η συζήτηση για τον επόμενο Bundestrainer έχει ήδη ανοίξει, όπως και η αναζήτηση από την πλευρά της γερμανικής ομοσπονδίας (DFB). Εξετάζουμε μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον πάγκο της τέσσερις φορές πρωταθλήτριας κόσμου και τις πιθανότητες ανάληψης του πόστου.

Γιούργκεν Κλοπ

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ ήταν ίσως το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τη διαδοχή του Λεβ. Ο 53χρονος τεχνικός, με τις επιτυχίες του στη Ντόρτμουντ και τη Λίβερπουλ και μία προσωπικότητα που εμπνέει, ίσως ήταν ιδανική επιλογή ώστε να οδηγήσει τη Γερμανία στη νέα εποχή. Ωστόσο έχει συμβόλαιο στο «Άνφιλντ» έως το 2024 και ο ίδιος έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη «νατσιοναλμάνσαφτ». Η επιστροφή του στη Γερμανία αποτελεί μάλλον ευσεβή πόθο των συμπατριωτών του παρά κάτι που έχει πιθανότητες να συμβεί.

Χάνσι Φλικ

Άλλη μία λύση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανική για τους ιθύνοντες της γερμανικής ομοσπονδίας. Ο Φλικ ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς ήταν βοηθός του Λεβ επί μία οκταετία, έχοντας ρόλο – κλειδί στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2014. Ακόμα καλύτερα τα πάει ως πρώτος προπονητής, κατακτώντας τα πάντα μέσα σε ένα χρόνο στον πάγκο της Μπάγερν, όπου είχε καθίσει αρχικά ως υπηρεσιακός. Αυτό είναι και το κυριότερο πρόβλημα για το πιθανό ενδιαφέρον της DFB, καθώς οι Βαυαροί θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στο ενδεχόμενο να χάσουν τον τόσο επιτυχημένο προπονητή τους.

Ραλφ Ράνγκνικ

Στη Γερμανία θεωρείται ως «πρωτοπόρος» της τακτικής και «καθηγητής ποδοσφαίρου». Ο 62χρονος είναι ο ιθύνων νους πίσω από την επιτυχία της Λειψίας και απολαμβάνει του σεβασμού των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της χώρας. Μειονέκτημα όμως αποτελεί ότι είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη δουλειά του και ίσως αυτό υπονομεύσει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή Όλιβερ Μπίρχοφ.

Στέφαν Κουντς

O Γιόαχιμ Λεβ ανέλαβε την Εθνική παίρνοντας προαγωγή από το πόστο του βοηθού που κατείχε υπό τον Γιούργκεν Κλίνσμαν. Αν οι Γερμανοί ακολουθήσουν την ίδια τακτική για να βρουν τον διάδοχό του, ίσως ο Στέφαν Κουντς έχει πιθανότητες. Ο 58χρονος παλαίμαχος στράικερ και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γερμανία το 1996, βρίσκεται από το 2016 στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων Γερμανίας, την οποία οδήγησε το 2017 στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Άριστος γνώστης της Εθνικής και της ομοσπονδίας, μειονέκτημά του το γεγονός ότι δεν αποτελεί τόσο μεγάλο «όνομα».

Χορστ Χρούμπες

O 69χρονος παλαίμαχος επιθετικός του Αμβούργου και της Εθνικής, έχει περάσει από όλα τα τεχνικά πόστα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εκτός από αυτό της Εθνικής Ανδρών. Έχει θητεύσει  ως αθλητικός διευθυντής της DFB και προπονητής των Κ18, Κ19, Κ21, της Ολυμπιακής ομάδας αλλά και της εθνικής Γυναικών! Έχει αποσυρθεί πολλές φορές από την προπονητική για να επιστρέψει άλλες τόσες, ίσως το πραγματοποιήσει άλλη μία…

Κρίστιαν Στράιχ

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τον πάγκο της Γερμανίας. Ο 55χρονος είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Μπουντεσλίγκα, έχοντας αναλάβει τη Φράιμπουργκ το 2012. Γιος χασάπη και πτυχιούχος δάσκαλος, αποτελεί μία από τις πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της γερμανικής προπονητικής, έχοντας αποκληθεί «καλτ φιγούρα», «εμπρηστική προσωπικότητα» και «φιλόσοφος του ποδοσφαίρου» κατά καιρούς. Παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του σίγουρα έχει μεγάλες ικανότητες, ωστόσο πρόσφατα ανανέωσε εκ νέου τη συνεργασία με την ομάδα του.

Λόταρ Ματέους

Λίγοι Γερμανοί διχάζουν τόσο πολύ τους φίλους του ποδοσφαίρου στη χώρα όσο ο Ματέους. Αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής Γερμανίας το 1990, o 59χρονος είναι ένας από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών, με απαράμιλλη εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις (έπαιξε σε 5 Μουντιάλ). Ο εγωιστικός του χαρακτήρας όμως τον μπλέκει συχνά σε διαμάχες με άλλες ισχυρές προσωπικότητες. Ως προπονητής δεν έχει κάνει μεγάλη καριέρα, ωστόσο πολλοί Γερμανοί τον θεωρούν «ιδιοφυΐα της τακτικής»,  για τις αναλύσεις του στο γερμανικό Sky. Ο ίδιος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική, όμως ίσως ο πειρασμός της απόπειρας να γίνει ο δεύτερος Γερμανός μετά τον Φραντς Μπεκενμπάουερ με Μουντιάλ ως αρχηγός και προπονητής ίσως αποδειχτεί πολύ ισχυρός για να αντισταθεί…

Σίλβια Νάιντ

Μία ιδέα – έκπληξη που έριξε στο τραπέζι η Deutsche Welle, πιθανή πραγματοποίησή της θα αποτελέσει σίγουρα ποδοσφαιρική επανάσταση. Η 56χρονη πρώην προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών Γερμανίας έχει τεράστιες περγαμηνές, έχοντας κατακτήσει Μουντιάλ,  Euro και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο ως «Bundestrainerin», ενώ έχει αναδειχτεί τρεις φορές γυναίκα κόουτς της χρονιάς από τη ΦΙΦΑ. Πλέον έχει ρόλο επικεφαλής του τμήματος scouting της DFB. Το βιογραφικό το έχει, όμως θεωρείται αμφίβολο αν η ομοσπονδία είναι έτοιμη να πάρει το ρίσκο μίας τόσο ριζοσπαστικής επιλογής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.