Γουέστ: «Στο Μουντιάλ ’98 μας…έφαγαν οι γυναίκες!»

Ο Ταρίμπο Γουέστ 22 χρόνια μετά αποκαλύπτει το παρασκήνιο ενός...επικού αποκλεισμού της Εθνικής Νιγηρίας από το Μουντιάλ της Γαλλίας!

Ο Ταρίμπο Γουέστ 22 χρόνια μετά αποκαλύπτει το παρασκήνιο ενός…επικού αποκλεισμού της Εθνικής Νιγηρίας από το Μουντιάλ της Γαλλίας!

Οι «Σούπερ Αετοί», με παίκτες όπως ο Γουέστ, ο Μπαμπαγιάρο, ο Ολίσε, ο Φίνιντι, ο Μπαμπαγκίντα, ο Οκότσα, ο Κανού και ο Ικπέμπα, έκαναν πλάκα σε Ισπανία και Βουλγαρία, παίρνοντας την πρόκριση για τα νοκ – άουτ ως πρώτη του ομίλου τους έπειτα από δύο αγωνιστικές.

Στους «16» τους περίμενε η Δανία στο «Σταντ Ντε Φρανς» και όλοι περίμεναν άλλον έναν περίπατο των Νιγηριανών, που θεωρούνταν σίγουρο ότι θα έκλειναν ραντεβού στα προημιτελικά με τη Βραζιλία.

Μπροστά σε 77.000 θεατές όμως, οι Αφρικανοί παρουσιάστηκαν αγνώριστοι και αποκλείστηκαν δεχόμενοι τέσσερα γκολ.

Πάνω από δύο δεκαετίες μετά, ο Γουέστ, ο οποίος σήμερα είναι ιερέας στην πατρίδα του, αποκάλυψε στην εφημερίδα Punch ότι οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» πιο έξαλλαν απ’ ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους κόντρα στους Δανούς!

«Οι Αφρικανές που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μας έβλεπαν και λιποθυμούσαν. Απολάμβαναν την επιτυχία μας. Οι παίκτες με τη σειρά του απολάμβαναν την προβολή που είχαν αποκτήσει και είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση. Οι περισσότεροι ήταν πεπεισμένοι ότι θα κερδίζαμε τη Δανία εύκολα», είπε ο παλαίμαχος αμυντικός των Ίντερ και Μίλαν μεταξύ άλλων, προσθέτοντας:

«Έχω διαβάσει άρθρα που λένε ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ οι παίκτες επισκέπτονταν κλαμπ και έκαναν βόλτες με λιμουζίνες. Ειλικρινά δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ακόμα και την παραμονή του αγώνα με τη Δανία, πολλοί παίκτες πέρασαν…λαθραία γυναίκες μέσα στο προπονητικό μας κέντρο. Με τους Δανούς, μπορούσες να δεις ότι οι αρκετοί παίκτες δεν είχαν δύναμη σωματικά και ψυχικά να αγωνιστούν. Είχαν δουλέψει…υπερωρίες το προηγούμενο βράδυ. Ήμουν έξαλλος, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.